0:2
(0:1)
21. R. Rous (vl.)
51. M. Fabián
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.05.2023 18:00

23.kolo, Plzeňský | 1.B třída sk. B, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Dobřany uspěly i v Blovicích a prodloužily vítěznou sérii


Branky


21. R. Rous (vl.) , 51. M. Fabián
11

Blovice prohrály na domácím hřišti s Dobřany 0-2. Hosté si tak dokráčeli pro páté vítězství za sebou a dál se drží v čele soutěže.  

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rous nešťastně otevřel skóre zápasu

Hrál se na tuto třídu velice kvalitní fotbal, žádná nakopávaná, která bohužel charakterizuje jinak tento level soutěže. Možná by se utkání vyvíjelo jinak, kdyby hned ve 2´udělal hrubku hostující brankář, míče se zmocnil střelec Krásný, ale jeho střela skončila na břevně! To byl velký vykřičník pro Dobřany. Pohledný kombinační fotbal z obou stran se musel líbit a netrvalo dlouho, kdy přišly i šance. Domácí měli v úvodu velice dobře sehrané RK, které zahrával výtečně Tříska, naopak z rychlého přechodu do útoku, těžili hosté, především jejich šikovní útočníci, jako byl Hejhal nebo Havlíček. V 21´ nenápadný balon přeskočil celý chumel bránících se hráčů Blovic, včetně brankáře Šabaty, se štěstím byl od jeho branky ještě odvrácen, ale následná střela se otřela o hlavu Rouse a byl z toho první gól zápasu, 0:1! Hostům se tak začalo dýchat lehčeji, proto si mohli jít v klidu oddechnout o poločase do kabiny.

 

Fabián pojistil vítězství

Hned na začátku druhé půle šly Dobřany do rychlého kontru, po ztrátě na polovině Blovic, jejich útočník však zaváhal a Šabata stačil střelu nohou vytěsnit. Za chvilku však přišla opět radost hostů, kdy si na prudký centr naběhl a přetlačil obránce Merhauta, důrazný Fabián - 2:0. V 62´ se do slibné šance dostal blovický Vokurka, ale jeho tvrdou střelu brankář vyrazil. O 5´ později ztratil na půlce balon jeden ze stoperů domácích, přihrávku převzal zkušený Havlíček, překonal i brankáře Šabatu, ale trefil pouze břevno. V 70´ zahrával z pravé strany PřK adresně Tříska, posadil balon přesně na hlavu Heřmana, ten zakončoval cíleně a přesně, přesto jej brankář hostů vychytal, zřejmě sám neví jak?! O 2´ později se mohla zřejmě kopat penalta po faulu na Krásného, ale nekopala. Naopak, opět z rychlého protiútoku se do šance řítil opět Havlíček, který ani napodruhé brankáře Šabatu nepřelstil. Top střelec Havlíček tak vyšel z tohoto duelu naprázdno, hodně soubojů, a vesměs vítězných, s ním sehrál mladičký stoper a naděje Blovických, Roman Kolář. V opačném týmu se neprosadil taktéž „šutér“ Krásný, kterému se lepí poslední měsíc smola na kopačky. Domácím již v závěru chyběly na zvrat síly a smířili se pokorně s výsledkem.

 

Autor reportu: Luboš Horvát



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Blovice
Luboš Horvát, asistent trenéra: Přestože jsme měli středeční těžký zápas v nohou, a přestože jsme prohráli, našim klukům patří absolutorium. Vyhrál lídr soutěže, částečně se štěstím, ale zaslouženě. Hráli jsme s ním vyrovnanou partii. Opět jsme poslepovali sestavu, jak jen to šlo a k překvapení všech, naše hra měla fotbalovou kvalitu. A ne malou měrou k ní přispěli i hráči, kteří do základu nastupují jen málokdy. Stejně tak, jako kapitán, Honza Rous, jehož dokonce v úterý čeká operační zákrok kolena. Pánové, všem říkám: „Klobouk dolů!“

TJ Dobřany
Karel Kripner, asistent trenéra: Tentokrát jsme zajížděli do Blovic, kde jsme věděli, že nás čeká velice těžké utkání. Soupeř od začátku soutěže doma prohrál jen jeden zápas. Začali jsme trochu nervózně a asi v 5. minutě po chybě v naší defenzivě v čele s brankářem jsme soupeři nabídli stoprocentní šanci, ale naštěstí hráč Krásný trefil jen břevno. Chvilku na to jsme měli ještě jedno zaváhání, ale od té doby kluci makali na 120%. První branka utkání padla po střele Šimona Mertla, kterou si do vlastní brány srazil domácí hráč Rous. Utkání bylo oboustranně velice bojovné. Poločas tedy skončil 1:0 pro nás. O poločase jsme museli nuceně střídat Petra Hejhala pro zranění a nahradil ho Lukáš Radič. Ten po 6 minutách pobytu na hřišti se krásně uvolnil na pravé straně a našel před bránou Michala Fabiána, který asi po deseti letech dal gól hlavou. Pak to byl hlavně boj o střed pole. Někdy okolo 70. minuty utekl po levé straně Šimon Mertl a předložil Ondrovi Havlíčkovi balón před prázdnou branku, ale na poslední chvíli mu balón odskočil a on trefil jen břevno. Hned za chvíli na druhé straně kopali domácí přímý volný kop a po hlavičce domácího obránce nás podržel Filip Jehlík parádním zákrokem. Chvilku na to šel Ondra Havlíček od poloviny hřiště sám na bránu, ale domací gólman ho vychytal. Nakonec jsme utkání dotáhli k vytouženým třem bodům a jedeme dál. Chtěl bych kluky opravdu moc pochválit za přístup k utkání, a to jak nasazením, tak vůlí po vítězství!!



Sestavy


TJ Sokol Blovice
J. Šabata [-] - R. Rous [-] , R. Kolář [-] , Š. Merhaut [-] - L. Břicháček [-] (76. L. Skřivan [-] ) , D. Tříska [-] , J. Vokurka [-] , M. Houdek [-] - M. Heřman [-] , L. Krásný [-] - J. Rous [-] (88. M. Vojtěch [-] )

TJ Dobřany
F. Jehlík [-] - T. Mertl [-] , J. Ebelender [-] , D. Málek [-] , V. Bouček [-] - P. Hejhal [-] (46. L. Radič [-] ) , Š. Mertl [-] , P. Brabec [-] - O. Havlíček [-] (89. M. Skřivan [-] ) , M. Fabián [-] (76. J. Roubíček [-] ) - M. Hohlberger [-]

ŽK: 25. M. Houdek - 72. M. Hohlberger .
Hráči zápasu: M. Fabián , T. Mertl .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: Brůha Radek - ŘÍHA Zdeněk, KRŮS František.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Jan Keňo

Expert: Lukáš Krásný
Tip experta: výhra domácích

Tady ani jinak tipovat nemůžu.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů