1:0
(1:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

02.05.2023 18:00

24.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Plzeňské derby opět ve prospěch Rapidu


Branky


23

To, co Radnice nedokázaly, Rapid zvládl na jedničku. Oba celky si totiž na podzim připsaly skalp plzeňské divizní rezervy na jejich hřišti, ale jen Rapidu se podařilo vítězství na domácí půdě obhájit. Jedinou brankou se o to navíc postaral expetřínský Ježek.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Derby začalo územní převahou hostů. Z té ale vyplynulo pouze zakončení Třísky, které včasným vyběhnutím pokryl Liška. Rapid se těžko dostával do hry kvuli nepřesným přihrávkam. Po úvodu už domácí v rámci možností spřesnili hru, z čehož pramenilo i první ohrožení hostující branky. V 24. minutě rozehral přímý kop Jílek, který se po zblokované střele Kořenka odrazil k úplně volnému Černickému na malém vápně. Toho ale skvělým zákrokem vychytal hostující brankář. Tato akce započala nejpovedenější pasáž zápasu od Rapidu. Další příležitostí domácí nepohrdli. Ve 33. minutě centroval do vápna Klekner, hostující obrana jeho centr odvrátila za vápno, kde číhal Ježek a ranou k právé tyči pět metrů za vápnem poslal Rapid do vedení. Tento výsledek domácí do poločasu uhájili i přes největší šanci Petřína v utkání. Bendl poslal míč z hloubi pole za obranu na Štefla, který sklepl na volného Třísku, ale ten při střele uvnitř vápna ztroskotal na Liškovi. 

 

Vzhledem k výsledku sáhli hosté v poločasové pauze hned ke čtyřem změnám, kdy se na hřišti objevil i jeden z nejlepších hráčů divizního áčka Demeter. Byl to ale znovu Rapid kdo první zahrozil. Přiťuknutí Ježka využil ke střele za vápnem z první Jílek, ale jeho pěknou pokus vyrazil brankář na roh. Po úvodní části druhé půle se hosté začínali dostávat do tlaku, hlavně díky situacím technicky kvalitních hráčů na krajích hřiště. Domácí se postupem času díky kvalitě hostů i vědomí náskoku jednoho gólu většinu času spíše bránili. Následovaly závary v domácím vápně, které Rapid dokázal vždy včas vyřešit. Mimo to se také dvěma střelami připomněl Demeter. I přes hostující převahu byli domácí ale stále nebezpeční. Trojovského v 65. minutě obral o míč ve vápně Křen a naservíroval balón podél vápna na Matěje Fikrleho, ten ale odkrytou branku z úrovně penalty přestřelil. Záhy došlo v 75. minutě k hraničnímu zákroku Kleknera na pronikajícího Demetera. Rozhodčí se ale pro penaltu i přes nevoli hostů nerozhodl. Ze zvýšeného množství standardek, které postupem času přicházely přišlo nebezpečí v 86. minutě. Na první tyči prodlužoval jeden z hostů a po odrazu od domácího hráče se míč ocitl v malém vápně. Zde nejlépe zareagoval Řezníček a míč odklidil do bezpečí. V poslední akci zápasu ještě běžel sám na branku Křen, ale jeho obstřel skončil nad.



Ohlasy k zápasu


SK Rapid Plzeň
Zbyněk Jiskra, trenér: Zápas se začal lépe vyvíjet pro Petřín, ale po 15 minutách jsme hru vyrovnali a vstřelili vítěznou branku. Ve druhém poločase Petřín s nasazením Demetera byl velice nebezpečný, ale vítězství už jsme uhájili.

SK Petřín Plzeň B
Radek Vodrážka, trenér: První poločas byl z mého pohledu vyrovnaný, druhý už takový náš klasický, když prohráváme. Měli jsme šest sedm velkých šancí, ale branku jsme bohužel nedali. I soupeř nám mohl přidat druhý gól, šel asi třikrát sám na bránu, ale vedl si stejně. Mrzí nás to, protože jsme se chtěli přiblížit druhému Chotíkovu, ale neděláme z toho vědu, to je fotbal. V pátek musíme doma porazit Nýrsko.



Sestavy


SK Rapid Plzeň
J. Liška [-] - P. Řezníček [-] , P. Jílek [-] , Š. Fikrle [-] (62. T. Křen [-] ) , M. Bezukh [-] , D. Kořenek [-] , M. Jandík [-] , T. Ježek [-] (90. M. Čupalka [-] ) , M. Fikrle [-] (87. J. Kadlec [-] ) , R. Klekner [-] (90. Š. Fikrle [-] ) , M. Černický [-]

SK Petřín Plzeň B
M. Pejřimovský [-] - M. Trojovský [-] , A. Rada [-] (46. P. Škarda [-] ) , P. Bendl [-] , D. Tříska [-] (46. J. Havelka [-] ) , D. Voves [-] (46. J. Tětek [-] ) , M. Štefl [-] , L. Kotěšovec [-] (46. A. Demeter [-] ) , D. Vodrážka [-] (75. J. Veselý [-] ) , D. Heller [-] , L. Maxa [-]

ŽK: 87. M. Černický - 64. A. Demeter , 92. J. Veselý .
Hráči zápasu: J. Liška .
Počet diváků: 68. Rozhodčí: Říha Zdeněk - BOGDAN Gabriel, ADÁMEK Filip.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Jakub Volák

Expert: Martin Mangl
Tip experta: výhra domácích

Favoritem jsou hosté, ale Rapid letos nehraje vůbec špatně a svého městského rivala na podzim porazil 3:1. A věřím mu i v domácí odvetě, která je na programu netradičně v úterý. Podle mě rozhodně jediná branka, o kterou se postará pravě tým z Lopatárny. Můj tip je buď geniální, nebo naprosto mimo mísu. Uvidíme...

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů