3:1
(2:1)
45. I. Varga
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

08.04.2023 10:15

21.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Šlágr kola pro Tachov, který je doma stoprocentní


Branky


9. L. Hudec , 14. M. Braun , 57. L. Hudec - 45. I. Varga
22

Jarní vítězná série Tachova pokračuje. Také šestý zápas borci v obvykle modrých dresech zvládli a doma v sobotu porazili Nýrsko 3:1. Jak utkání probíhalo okem vedoucího týmu FK Tachov, Janem Vydrou?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Uspokojení mohlo mrzet

Cíl pro úvod zápasu byl jasný – vstoupit do něj aktivně a pokud možno co nejdříve rozhodnout. A skutečně, podařilo se. Již v 6. minutě po faulu na Habarta střílel Hudec, Jarolím vyrazil a dorážku Brauna zblokovala obrana na roh. V 10. minutě se ochozy mohly poprvé radovat. Kolem lajny se parádně prosmýkl Kořínek, vrátil zpět Hudcovi a ten už věděl, co si počít – 1:0. Hned z protiútoku mohlo být srovnáno. Propadnuvší míč za obranu Výtisk posunul do tutovky na Antonovicse, náš gólman Langr však předvedl parádní zákrok. Na druhé straně po centru Habarta mířil hlavou vedle Bulaiev a pak přišla 14. minuta. Po faulu u lajny rozehrál Hudec chytře a hlavně rychle do zkoprnělé obrany a Braun zakončil akci zkušených druhou brankou.

 

Dvougólový náskok jakoby nás uspokojil a hosté vyrovnali hru. A měli i zajímavé možnosti – nejprve nepřesně přehazoval Langra Varga, poté po rohu mířil vedle Pavlík a vzápětí si Langr musel poradit se střelou Maška. Na druhé straně měl slibnou příležitost Sláma, ale mířil vedle. Pak střílel razantně Hudec, brankářem vyražený míč však poslal Kořínek nad. A byla tu divoká poslední minuta první půle. Nejprve asistent sudího pustil hraniční situaci hostů a Varga neměl problém snížit. Ihned po rozehrání jsme si mohli vzít dvoubrankové vedení zpátky – Habart se krásně protáhl kolem lajny, Nieves však v jasné pozici trefil pouze břevno!

 

Hosté mohli závěr zramatizovat

Druhou půli jsme zahájili opět aktivně. Dva parádní rohy poslal do malého vápna Hudec, ale bez gólovho efektu. Vzápětí na centr Bulaieva nedoklouzal Sláma. Pěknou akci jsme předvedli po pravé straně, kdy Hudec posunul do vápna na Mráze, ten si míč přistrčil, ale mířil vedle. To už se blížila 57. minuta a nejhezčí akce zápasu. Habart s Kořínkem vyvezli míč od našeho vápna až k soupeřovu, Habart vrátil zpět na Hudce, který mohl ihned střílet, místo toho si však dalšími dvěma postrčeními obešel dva protivníky a zasunul do prázdné – 3:1! Za minutu mohlo být rozhodnuto – Kořínek skvěle vybojoval míč, ocitl se sám před brankářem, který však souboj vyhrál. V další velké šanci se náš šikula ocitl v brejku po rohu soupeře, přesný okamžik přihrávky na Hudce ale prováhal.

 

Neproměněné šance nás nakonec mohly mrzet. V 83. trefil Čanecký z přímáku tyč a odražený míč si jen tak tak nesrazil skákající Langr do branky. Hosté vrhli všechny síly do útoku a vypracovali si ještě jednu megašanci. Na dlouhý nákop naše obrana nezareagovala a nabíhající Antonovics trefil hlavou tyč, míč nedorazil ani dobíhající Mašek, a tak jsme si připsali další tři body.



Ohlasy k zápasu


FK Tachov
Jaroslav Pták, trenér: Od úvodu jsme hosty přehrávali. Přišlo mi, že jejich dvoutýdenní přestávka jim možná moc nepomohla, jakoby se hledali. To nám roli usnadnilo a my jsme se neustále tlačili za první brankou. Svoji převahu jsme vyjádřili dvěma brankami, dost šancí jsme ale doslova zahodili. Zase jsme dostali gól po naší šílené přihrávce, kdy se její autor úplně vykašlal na návrat zpátky a obranu v tom nechal vykoupat. Kluci rychle vystavili hosty do ofsajdu, rozhodčí to ale posoudil, že je to ok (přestože nebylo) a zaplatili jsme za to gólem do šatny. Ve druhém poločase jsme ale stále hosty přehrávali, přidali jsme třetí branku a o našem vítězství nebylo pochyb. Nakonec jsme si ale sami zkomplikovali život při dvou standardkách Okuly, při kterých jsme měli i štěstí. Další tři body tak jsou doma. A to se počítá. Bohužel, do středečního poháru jsem napočítal celkem 6 absencí důležitých hráčů a to je už opravdu hodně. Budeme si muset pomoci dorostenci a snad to nějak zvládneme. Bohužel, ta zranění jsou většinou dlouhodobá, takže sestavu budeme vždy lepit dohromady podle aktuálního stavu hráčů.




Sestavy


FK Tachov
M. Langr [-] - J. Šuranský [-] , M. Braun [-] , P. Sláma [-] , J. Šroub [-] , G. Nieves [-] (46. V. Mráz [-] ) , L. Hudec [-] , P. Kořínek [-] , T. Habart [-] , A. Alexa [-] (84. Z. Sloup [-] ) , D. Bulaiev [-]

FK Okula Nýrsko
F. Jarolím [-] - J. Pavlík [-] , M. Brož [-] , Š. Švec [-] (61. Š. Švec [-] ) , J. Čanecký [-] , A. Antonovics [-] , D. Vávra [-] , I. Varga [-] , Z. Mašek [-] , P. Výtisk [-] (81. V. Bořánek [-] ) , K. Kalivoda ml. [-]

ŽK: 59. P. Sláma , 62. L. Hudec - 60. I. Varga .
Hráči zápasu: L. Hudec .

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra domácích