Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.05.2023 18:00

18.kolo, Pardubický | Pardubice | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Žďára lovil zubry


4

Černý zubr se zlatými rohy je výsostným erbem obce Býšť a ve svém znaku ho má i místní SK. Jako na lovu zubrů si museli chvílemi připadat v páteční dohrávce 18.kola hráči SK Starý Mateřov, nejpilnějším střelcem se ukázal útočník Zbyněk Žďára, který vstřelil hattrick.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rozhodnuto prakticky po první půli

Pohled do tabulky svazoval v prvním poločase domácím hráčům očividně nohy. V důležitém zápase, ve kterém potřebovali nutně bodovat, zaostávali za Mateřovem v pohybu, přesnosti přihrávek, zakončení. V zakončení vlastně v první půli až tak ne, protože Býšť se v úvodních 45 minutách do šancí prakticky nedostala. Obranná čtveřice hostů dirigovaná skvělým Holkem pracovala jako švýcarské hodinky.

Mateřov ukázal velice brzy, že bude dopředu velmi nebezpečný, úvodní dvě varování však skončila na brankové konstrukci. Ve 3.minutě Kotov táhlou střelou překvapil brankáře a na stadionu zaznělo poprvé břevno. A v minutě osmé hlavičkoval Komárek z rohu také do horní tyče.

Domácí brankář Pospíšil si po těchto dvou akcích řekl, jak má dobře tyče postavené. Chyba lávky! Právě vlastní tyč ho vzápětí nešťastně vykoupala.

V 9.minutě podnikl prudký útok po levém křídle Zbyněk Žďára a pohotově vystřelil. Jeho rána skončila na tyči, pak odraz zezadu do gólmana a honem za brankovou čáru - 0:1.

V 17.minutě už to bylo 0:2. Ležérní rozehrávku u vlastního vápna po chybě Matyáše potrestal hravě Nägele.

Nejkrásnější akce zápasu přišla ve 27.minutě. V zámořském hokeji se tomu říká "Tik-tak-toe", v češtině ťukes, kdy se obránci pouze dívají. Aktéry této souhry byli Fenyk - Kotov - Žďára.

Domácí se hecovali a chtěli se probudit ze zlého snu, moc platné jim to ale nebylo. Hosté byli ve všech směrech lepší, vytvářeli si šance a hlavně je i proměňovali. Býšť neměla prakticky žádnou.

Až ve 33.minutě z přímého kopu zahrozil Jan Jirásek a v 36.minutě Jakub Jirásek po sólu vystřelil pouze do vlastního spoluhráče Lanžhotského. Ten si pohotově míč zpracoval a z otočky pálil těsně nad branku Svichkara.

Další hřebíček do rakve domácích přibil kapitán hostů Hlaváček. Jeho volný kop od lajny ve 43.minutě minuli všichni hlavičkující hráči, což ovšem překvapilo brankáře Pospíšila a bylo to 0:4.

A to ještě v několika šancích chyběl Fenykovi při zakončení krok, jinak mohlo být vymalováno už do přestávky. 

V nastavení ještě po vhazování Štrosse kroutil Tomášek svou střelu těsně vedle.

Pohodlný náskok 0:4 znamenal, že si mohl brankář Mateřova Svichkar dát pohodové poločasové cigárko.

Naděje Býště utnul Žďára

Do druhého poločasu vyběhli domácí "zubři" s odhodláním zdramatizovat utkání, přidali na bojovnosti i důrazu v osobních soubojích. A na Mateřov to platilo!

Aktivní byli zejména Štross a Tomášek. Nebezpečné byly standardky domácích, ve vzduchu ale kraloval Svichkar.

 Odměnou byl pro domácí první gól v 63.minutě. Po rychlé akci Jakuba Jiráska vyražený míč doklepl do prázdné brány Lanžhotský a vykřesal tak naději pro Býšť - 1:4.

Probudili se v tu chvíli i diváci, kteří stejně jako hráči vycítili šanci na zvrat. A v 70.minutě to už bylo 2:4. Rozhodčí totiž pustil problematický souboj Lanžhotského se Svichkarem, který byl faulem. Domácí útočník trefil brankáře do ruky, ten zůstal po souboji ležet. Do nehlídané brány pak míč dopravil důrazný Cink.

Rázem to bylo pouze o dva góly, domácí zaveleli ke zteči, hosté se bránili a číhali na brejkové situace. Přibylo i nervozity a tvrdosti v soubojích.

Naděje domácích však v 75.minutě rázně utnul Žďára. Na polovině domácích ukořistil míč, potáhl ho, přišla klička doprava a střela podél brankáře - 2:5.

Tento gól ztišil narůstající tlak domácích, v poslední desetimutovce bylo již pouze otázkou, jakým poměrem Mateřov zvítězí.

Posledním gólem byla pěkná hlavička kapitána Jana Hlaváčka po rohu v 80.minutě, kdy se na přední tyči vyšplhal nejvýše. 

SK Mateřov převedl velmi kompaktní výkon, kde velmi efektivně pracovaly všechny řady - obrana, záloha i útočné duo Žďára s Fenykem. Domácí začali bojovat až ve druhém poločase, jejich výkon byl však plný nepřesností a nesourodý.



Ohlasy k zápasu


SK Býšť
Petr Zahradníček, obránce SK Býšť po gólu na 0:2: "Přestaňte spát! Probuďte se!"




Sestavy


SK Býšť
R. Pospíšil [-] - V. Lanžhotský [-] , M. Tomášek [-] , J. Jirásek [-] , P. Štross [-] (65. J. Cink [-] ) , R. Matyáš [-] (46. A. Kroupa [-] ) , V. Cvrček [-] (46. V. Lanžhotovský [-] ) , J. Jirásek [-] , V. Vohradník [-] (46. J. Šibalík [-] ) , P. Zahradníček [-] , T. Kolín [-] (46. O. Šimůnek [-] )

SK Starý Mateřov
O. Svichkar [-] - Z. Žďára [-] , T. Fenyk [-] (82. R. Pavlíček [-] ) , J. Hlaváček [-] , P. Nägele [-] , Z. Komárek [-] , J. Melichar [-] (86. K. Veselák [-] ) , D. Kotov [-] , M. Kučera [-] , T. Holek [-] , P. Kaválek [-]

ŽK: 48. O. Šimůnek , 64. P. Štross , 69. M. Tomášek , 83. J. Cink - 37. Z. Komárek , 77. P. Nägele .
Počet diváků: 88. Rozhodčí: RÁZEK Stanislav - SVĚDIROH Miroslav, RÁZEK Šimon.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Filip Hlaváček

Expert: Petr Hanzl
Tip experta: výhra domácích

Na papíře by měla být dvojka, ale dám jedničku. Mateřov má ve venkovních zápasech trochu záhadné výsledky, ztrácí body, navíc budou oslabeni o dva vyloučené hráče z minulého víkendu. Domácí by mohli překvapit.