2:1
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

06.05.2023 17:00

21.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Vodňanští si poradili s Kaplicí


Branky


23

   V dalším kole oblastní I. A třídy se Kapličtí představili ve Vodňanech. Hostující trenér měl již k dispozici minule absentujícího Pála, alespoň na lavičce už byl připraven Pulec. Domácí trenéři se naopak museli obejít bez distancovaného kapitána Píši. Kapitánskou pásku od něj převzal zkušený Kukla. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Dlouhé minuty to spíše vypadalo jako šachová partie, protože na zaznamenání hodnou možnost se čekalo až do 25 minuty střetnutí. Trestný kop na levé straně rozehrál Divoký na Vaniše, je centr propadl až na zadní tyč k Ondřeji Říhovi, jeho tvrdá přízemní rána letěla mezi tři tyče, bohužel balón trefil hostujícího kapitána Gondeka, díky tomu se skóre neměnilo. Po půlhodině hry standardní situace pro hosty. Divokého střela, centr, prolétl těsně vedle vzdálenější pravé tyče.

 

Až poté se do vážnějšího zakončení dostali i Vodňanští. Na pas za obránce si naběhl na levé straně Vokatý, pronikl až do vápna, vyslal křížnou střelu, která mezi tři kaplické tyče nesměřovala. Nedlouho poté měli domácí podstatně větší příležitost otevřít skóre. Brejková situace, po levé straně zatáhl balon Vokatý, přesným centrem našel ve vápně nabíhajícího Hudáka, který však ve stoprocentní šanci selhal, když míč prakticky vůbec netrefil. Ve zbývajících minutách prvního poločasu byli naopak nebezpečnější Spartakovci.

 

Ve 35 minutě si po Divokého přihrávce navedl míč na střelu Gutheis, zpoza vápna vyslal přízemní prudkou ránu, která však minula pravou tyč. O tři minuty později hosté měli výhodu přímého kopu. Střela Gutheise minula pro změnu levou tyč. Pět minut před přestávkou po rohovém kopu Vaniše hlavičkoval nad bránu kapitán Gondek. Do kabin se tedy odcházelo za neměnného bezbrankového stavu. 

Druhý poločas

 Po změně stran se nejprve o slovo přihlásili domácí. Po rohovém kopu Volmuta hlavičkoval Janda nad bránu, a to i díky teči bránícího protihráče. Po následném rohovém kopu míč prolétl k Vokatému, který byl tak překvapen, že se od něj prakticky míč jen odrazil a skončil v Říhových rukavicích. V 51 minutě první šance hostů ve druhém dějství skončila gólem. Gutheisův přesný centr hlavou poslal Pál na nabíhajícího Roberta Daniela, jenž se dostal do vápna a křížným pokusem po zemi překonal brankáře Budína – 0:1. Vedení si Kapličtí příliš dlouho neužili. Trestný kop Vokatého vyboxoval gólman Říha. Akce poté pokračovala a po odraženém míči pálil mimo Volmut. Vzápětí při rozehrávce hrubě chyboval Čutka, předložil míč Tomáši Vokatému do stoprocentní příležitosti a domácí útočník nabídnutou možností nepohrdnul – 1:1.

 

Vzápětí po akci Benedikta nedosáhl na střílený přízemní centr skluzující Vokatý. V 57 minutě už Vodňany vedly. Po centrovaném míči se balón od Daniela odrazil k volnému Aliaksanderovi Hrynevichovi a ten přesnou střelou k tyči překonal bezmocného brankáře Říhu – 2:1.

 

Během sedmi minut z jednogólového náskoku měli Spartakovci jednobrankové manko. V polovině druhého poločasu mohlo být srovnáno. Průnik Vaniše zastavil Brož jen faulem, míč se dostal ve vápně k Danielovi, který měl na noze vyrovnání, ale bránící soupeř stačil do střely vložit nohu a míč minul levou tyč. Kapličtí se o vyrovnání snažili i v dalším průběhu hry. Domácí se naopak soustředili na bránění svého náskoku. Přesto si hosté připravili ještě dvě velké možnosti na vyrovnání, bohužel, je nedokázali proměnit. V 78 minutě akce na jejímž konci byla spolupráce střídajících hráčů, kdy Pulec našel vpravo ve vápně nabíhajícího Slaninu, jenž ve svém premiérovém startu v áčku měl na kopačce gól, bohužel rána se mu svezla a míč minul bližší pravou tyč. Šest minut před koncem pak Pulec uvolnil vlevo do vápna Gutheise, který si z úhlu vypálil tvrdě na bližší tyč, Budín dokázal míč vyrazit na rohový kop. Ve zbytku zápasu Vodňanští těsný náskok uhájili, a tak Kapličtí poprvé na jaře venku nevyhráli. Utkání jako takové bylo spíše remízové, přesto měli hosté našlápnuto k výhře, svými chybami, však svému hostiteli oba dva góly doslova nabídli a domů se tak poprvé vraceli na jaře s prázdnou. Prohru budou chtít odčinit již ve středeční domácí dohrávce, kdy hostí Novou Ves.

 

Autor: Libor Granec 



Ohlasy k zápasu


FK Vodňany
Jaromír Plocek (trenér): V domácím utkání s Kaplicí jsme chtěli odčinit minulou porážku u favorita soutěže. Kaplice je velmi dobrý tým s fotbalisty, kteří chtějí hrát fotbal a věděli jsme jak se prezentuji a kde mají svou sílu. Na to jsme se připravili a upřímně jsme se zaměřili na obranu a důkladně bránili. Také z důvodu, že na toto utkání jsme měli méně hráčů, jak z důvodů pracovní vytíženosti a také z důvodu zranění. Myslím si, že hrál v sobotním podvečeru pěkný fotbal a oba týmy měly své šance na svých stranách. Po obdržené brance to nevypadalo s námi dobře, ale podařilo se nám rychle vstřelit branku a pak přidat druhou a to nám dopomohlo k zisku tří bodů a upevnění čtvrté pozice v tabulce před naším soupeřem. Chtěli bychom moc kluky pochválit za jejich přistup k utkání, protože to byl úplně jiný přístup než v minulém utkání a hlavně bych chtěl pochválit střídající hráče a hráče, kteří nastoupili do utkání se zraněním, smekám.

TJ Spartak Kaplice
Petr Gutheis (hráč): Ve Vodňanech se nám zápas opět nepovedl. První poločas se hrála taková oťukávaná z obou stran. Jedna dvě šance byly na obou stranách. Do druhé půle vstoupíme dobře, dáme celkem brzy gól, ale v zápětí uděláme dva kiksy a je to 2:1. Pro nás škoda. Nahoru už se koukat nemusíme…Teď nás čekají dva zápasy doma a po nich se uvidí, jak na tom doopravdy jako tým jsme!



Sestavy


FK Vodňany
J. Budín [-] - K. Kukla [-] , J. Svatoš [-] (77. A. Iljushkin [-] ) , O. Benedikt [-] , T. Vokatý [-] , A. Hrynevich [-] (80. S. Kubeš [-] ) , J. Volmut [-] , O. Hudák [-] , M. Brož [-] , J. Plocek [-] , D. Janda [-]

TJ Spartak Kaplice
F. Říha ml. [-] - J. Gondek [-] , J. Vaniš [-] , D. Pál [-] (76. M. Pulec [-] ) , O. Říha [-] (79. J. Smolen [-] ) , E. Pastier [-] (73. D. Svoboda [-] ) , P. Gutheis [-] , R. Daniel [-] , J. Divoký [-] , V. Kuchař [-] (62. M. Slanina [-] ) , V. Čutka [-]

ŽK: 68. M. Brož - 53. O. Říha .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: Jarolím Jiří - PEČENKA Miroslav, MACH Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Vodňany předchozí kolo dostali facku od Roudného, navíc přišli o kapitána Píšu. Kaplice má kvalitní mužstvo, které v kraji kuřat vyhraje.

redakce fotbalunas.cz

Expert: Daniel Pech
Tip experta: výhra domácích

Vodňany mají zkušené mužstvo a urvou doma výhru 1:0.

Tip: výhra hostů

Vodnany jsou v lehké herní krizi a proto čekám výhru hostů

Tip: remíza

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích