Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.09.2022 16:30

7.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Čtyři minuty na tři góly? Pro Lišany žádný problém


Branky


29. V. Mutinský , 31. V. Mutinský (p.) , 32. M. Medřický , 62. J. Haifler , 78. J. Paseka - 14. P. Ikrényi (p.) , 53. J. Jiroušek
22

Lišany jsou zpátky! Po pohárovém vítězství a postupu do finále získaly cenný skalp Pavlíkova. Hosté zajížděli k venkovnímu zápasu bez svého klíčového hráče a absence Františka Kalaše měla na tým velký vliv. Hosté šli do vedení, domácí ale ještě v prvním poločase skóre otočili a ve druhé půli své vítězství dalšími góly potvrdili.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Neskutečný lišanský obrat

Nedělní počasí na fotbal tolik nelákalo, na zápas v Lišanech si našlo cestu zhruba osm desítek fanoušků. Ti viděli ve 14. minutě odpískanou penaltu ve prospěch hostí, kterou proměnil Ikrényi - 0:1. Domácí inkasovaná branka nepoložila a hnali se za vyrovnáním. S vědomím, že body potřebují a chtějí navázat na povedené pohárové utkání, ve kterém na svém hřišti porazili Mšecké Žehrovice. První větší šance byla po výkopu Z. Řepky, který našel Mutinského. Ten šel sám na Turečka, ale vyrovnat se mu nepodařilo.

 

Čtyřminutová pasáž, která patřila domácím, přinesla ihned další šanci. Dlouhý aut Lakiho prodloužil Haifler na zadní tyč do míst, kde číhal Mutinský a ve své druhé šanci se nemýlil - 1:1. Dvě minuty poté si znovu aktivně hrající Mutinský zpracoval ve vápně míč, byl sražen bránícím hráčem a pokutový kop se pískal i na straně druhé. Sám faulovaný si ho vzal na svou zodpovědnost a proměnil - 2:1.

 

Neskutečná otočka domácích nabídla ještě jeden gól v krátkém sledu! A znovu u toho byl při chuti hrající Mutinský, který ukázal, že mu post útočníka sedí. To když zatlačil při presinku na rozehrávajícího Řezáče, obral ho o míč a posunul ho na Haiflera. Ten poslal z prvního dotyku do ulice Roušavého, následoval krásný centr do šestnáctky a ten také z prvního dotyku nedal Turečkovi přesnou střelou šanci - 3:1.

 

Čtyřminutová otočka a tři góly do sítě Pavlíkova, neskutečný výkon! To samozřejmě hosty poznamenalo. Do konce poločasu se nic výraznějšího neudálo a trenér Lukáš Polcar měl svým svěřencům rozhodně co vysvětlovat.

 

Dejte jim bůra

Pavlíkov do druhého poločasu udělal dvě změny, kterými velmi omladil kádr a od začátku druhého dějství držel více míč na svých kopačkách. Obrana Lišan ale fungovala kompaktně a soupeře do ničeho vážnějšího nepouštěla. V 53. minutě se na hosty usmálo trochu toho fotbalového štěstíčka, kdy se po samostatném nájezdu odrazil míč od jednoho z bránících hráčů na kopačku Jirouška, před kterým se otevřela prázdná branka - 3:2. Hosté cítili naději a vyrovnání bylo na dosah. Smolný gól ale Lišany nepoložil a byli to právě domácí, kteří přišli s odpovědí.

 

U míče se objevil Mutinský, který přesným centrem našel v šestnáctce na zadní tyči Haiflera a ten mířil přesně - 4:2. V 78. minutě přidaly Lišany pojistku a vyslyšely tak pomyslné volání svých fanoušků, kteří se dožadovali pověstného "bůra". Odražený míč v pavlíkovském vápně doputoval na kopačku Paseky a ten přesnou trefou rozvlnil hostující síť popáté - 5:2. Domácí se ve zbytku zápasu nikam netlačili a vyčkávali na závěrečný hvizd.

 

Nechali tak hrát svého soupeře, který si vytvořil několik standardek, ale z žádné nedokázali Z. Řepku ohrozit. Buď zafungovala obrana nebo si míč ze vzduchu stáhl právě lišanský kapitán. V závěru pak měl gól na kopačce jeden z útočících hráčů Pavlíkova, ale třetí branku soupeři výborným zákrokem nedovolil Z. Řepka. Zdá se, že jsou Lišany zpátky a druhým vítězstvím v řadě se dostaly do herní pohody. Pavlíkov naopak zaváhal a uvidíme, co to s týmem do dalších bojů udělá.



Ohlasy k zápasu


SK Lišany
Zdeněk Řepka, brankář: Doufali jsme, že navážeme na pohárovou výhru se Žehrovicemi a podařilo se. Musím uznat, že soupeř byl kvalitní a hlavně druhý poločas byl více na míči. Ale my jsme ukázali kvalitu v zakončení, ve finální fázi a využili jsme našich zbraní. Doufáme, že příští týden v Čisté budeme ve vítězné šnůře pokračovat.

SK Pavlíkov
Adam Mašek, asistent trenéra: Od počátku utkání nás zastihlo to, s čím máme potíže od počátku sezóny, a to když se dostaneme do utkání, ve kterém naše fotbalovost nestačí a je zapotřebí ji podpořit i bojovností. Byli jsme bez energie a nasazení, na hřišti bylo ticho jako v kostele, v soubojích jsme byli pozdě a i přes to jsme šli do vedení po penaltě. Následně jsme se v obranných řadách dopustili několika nesmyslných chyb, ze kterých jsme inkasovali tři rychlé góly a to nás srazilo. Po poločase se náš výkon zlepšil, na soupeře jsme vletěli a hráli jsme tak, jak jsme zamýšleli před utkáním a přesně tak, jak bychom od našeho týmu očekávali. Za tohle jsme byli odměněni brankou, kterou jsme se dostali na dostřel, ale bohužel jsme na to již nedokázali navázat a soupeř své vedení ještě navýšil. S přibývajícími minutami náš výkon slábnul a my dohrávali v jakési křeči. Příští týden máme doma co napravovat a v průběhu týdne máme určitě na čem pracovat.



Sestavy


SK Lišany
Z. Řepka [-] - J. Haifler [-] , J. Hamouz [-] (68. P. Ledvinka [-] ) , F. Laki [-] , V. Mutinský [-] (86. D. Baluch [-] ) , D. Roušavý [-] , P. Kindl [-] , M. Medřický [-] , J. Paseka [-] , T. Hrbek [-] , J. Feher [-]

SK Pavlíkov
P. Tureček [-] - J. Koc [-] (46. L. Hekl [-] ) , O. Polcar [-] , P. Chytrý [-] (80. L. Polcar [-] ) , J. Jiroušek [-] , P. Ikrényi [-] , A. Bureš [-] (68. F. Podhorský [-] ) , O. Vávra [-] , P. Čech st. [-] (46. M. Škrlant [-] ) , D. Řezáč [-] , J. Erben [-]

ŽK: 13. J. Hamouz , 68. J. Feher - 27. P. Chytrý .
Hráči zápasu: Z. Řepka , M. Medřický , V. Mutinský - P. Ikrényi .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: BENEŠ Jan - BOHATÝ Petr, TÝČE Vladimír.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Hráč, Zpravodaj, eSport - Sokol Janov | Středočeský | Rakovník

Tip experta: výhra hostů

Lišany bohužel už několik zápasů trápí velká absence a pokud se nesejdou ani teď, tak s Pavlíkovem nevyhrají.