Stráž zdolala Novosedly a vrátila se do čela tabulky


30

Jednoznačná záležitost. Fotbalisté Stráže na domácím hřišti dál pokračují v kvalitních výkonech a proti Novosedlům si připsali plný bodový zisk. Za výhrou vykročili již gólem ve čtvrté minutě, po trefě Mikuláštíka. Další branky přidali Chovítek a opět Mikuláštík. Stráž slaví po výhře 3:0 tři body a návrat na první místo Okresního přeboru.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí po poločase spokojenější

Derby Stráže s Novosedly bylo pro pamětníky vždy fotbalovým svátkem a pro hráče prestižním utkáním. V dnešní době již toto derby zase tak vyhrocené není, ale i přesto si na hřiště ve Stráži našlo cestu poměrně dost diváků. Strážští vstupovali do utkání v roli mírného favorita. Od prvních minut zápasu se tedy snažili hrát svou hru a napadat soupeře vysoko na jeho polovině. Což přineslo své ovoce hned ve 4. minutě zápasu. To se do tabulky střelců tohoto utkání zapsal Vlastimil Mikuláštík – 1:0. Po většinu první půle se hrálo většinou na středu hřiště s tím, že si slibné šance vytvářeli spíš strážští fotbalisté. Jednu z nich ve 29. minutě přetavil v gól a zároveň dvoubrankové vedení Břetislav Chovítek - 2:0. V podobném duchu se první poločas dohrál a do kabin se tedy šlo za dvoubrankového vedení domácího celku. 

Stráž bere cenné tři body

Druhá půle byla obdobná jako ta první s tím rozdílem, že si Stráž vytvořila již více šancí ke skórování. Tyto šance byly ovšem většinou vinou vychýlené mušky domácích hráčů nepotrestány. Ale protože se hostující celek z Novosedel nedostával do zakončení a spíše bránil výpady domácích mohli strážští slavit další branku, v pořadí již třetí. Jmenovitě se prosadil opět Vlastimil Mikuláštík. Na světelné tabuli tedy v 65. minutě zápasu svítilo skóre 3:0. Novosedly ohrozily domácí branku jedinou střelou, kterou pozorný Oldřich Skipala zneškodnil. Do konce zápasu Stráž mohla své vedení ještě navýšit, ale hostující gólman i branková konstrukce byli proti. A tak tři body zůstávají na domácím hřišti a Stráž si udržela první příčku v průběžné tabulce okresního přeboru.

Autor: Martin Zvára



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Stráž nad Nežárkou
Martin Zvára (hráč): Novosedly jsme porazili zaslouženě. Už jen z důvodu, že jsme je pustili za celý zápas pouze k jednomu zakončení, které bravurně vychytal Olda Skipala. Tradičně těžký soupeř nám ovšem nedal nic zadarmo a nebylo jednoduché jej dorazit. Až do 65. minuty, kdy jsme zřejmě jejich odpor definitivně zlomili usilovali o snížení a případné zdramatizování zápasu. Naštěstí jsme to vzadu uhráli opět na nulu a to byl základ úspěchu, protože plácnout to jakkoliv dopředu na Vlastu Mikuláštíka a jít se rovnou radovat už umím i já. Příští týden jedeme do Peče. Což je nevyzpytatelný soupeř, který když má den, tak doma porazí kohokoliv. A proto tam jedem sice obezřetní, ovšem pro tři body.

SK Novosedly n. Než
Pavel Fryš: V tradičním derby jsme nezačali vůbec dobře. V kabině jsme si sice řekli, že je třeba co nejdéle držet nulu, ale inkasovali jsme už ve 4. minutě. Poločas byl 2:0 pro domácí. Hned po přestávce jsme měli snahu něco s výsledkem udělat, ale třetí gol v naší síti nás definitivně zlomil. Když vystřelíme za celý zápas jednou na bránu těžko můžeme bodovat. Stráž vyhrála zaslouženě a my jsme zjistili, že s celky z popředí tabulky se momentálně měřit nemůžeme. Příští kolo hostíme suchdolské béčko a doma by jsme chtěli opět bodovat.



Sestavy


TJ Sokol Stráž nad Nežárkou
O. Skipala [-] - M. Bubal [-] , J. Eger [-] , M. Zvára [-] - V. Labuť [-] , J. Kalvas [-] , B. Chovítek [-] , J. Sivok [-] , J. Kozel [-] - V. Mikuláštík [-] , D. Přílepek [-]

SK Novosedly n. Než
M. Malý [-] - J. Kypta [-] , P. Kreim [-] , J. Marsa [-] , R. Poborský [-] - J. Mazanec [-] , L. Trachta [-] , S. Šmíd [-] , O. Šrom [-] - D. Kroupa [-] , P. Hrubý [-]

ŽK: 68. J. Kozel , 89. M. Bubal - 73. D. Kroupa , 79. O. Šrom .
Hráči zápasu: O. Skipala , V. Labuť .
Počet diváků: 90. Rozhodčí: JANOVSKÝ Tomáš - BARTYZAL Vlastimil, KOŘÍNEK Luboš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
11. 10. 2022 12:03
Hodnocení zápasu

Tip: výhra domácích

Jan Valenta

Expert: Matěj Distel
Tip experta: výhra domácích

Stráž tuto sezonu potvrzuje svoji kvalitu. Novosedlům se nepodaří ,,vyloupit'' Stráž a odvezou si domů větší gólovou nálož.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu, Vedení klubu, Zpravodaj - TJ Sokol Halámky/Hranice | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Administrátor klubu, Předseda klubu, Zpravodaj - SK Novosedly nad Nežárkou | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích