6:0
(4:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

06.11.2022 14:00

14.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Tachov útočí na rekord, po Mýtu mu chybí jen poslední krok


Branky


6. M. Braun , 21. P. Sláma , 22. M. Braun , 37. L. Hudec , 67. D. Bulaiev , 86. J. Fišer
26

Tachov vstoupil do krajského přeboru velkolepě a po 13. kolech měl bez zaváhání plných 39 bodů. Hodně místních pamětníků tedy začalo hledat v archívech, zda se podobný počin někomu před Tachovem povedl a zřejmě tomu tak ve 21. století nebylo. Tachov má tedy kromě postupu do divize další krátkodobý cíl - neztratit ani bod v podzimní části sezóny. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí začali svůj cíl plnit dle představ a už v 6.minutě zápasu. To vyslal Hudec míč mezi stopery na unikajícího Milana Brauna, který s klidnou hlavou zkušeně přeloboval vybíhajícího brankáře. Mýto se těžko dostávalo ze své poloviny, jelikož tachované vysoko napadali a nutili soupeře k chybám. Ke gólovce se ale dlouho nedostali i přes velké množství rohových kopů. Jeden z nich v 16. minutě chtěli vyřešit lišácky. Kořínek u rohového praporku šlápl na míč, počkal na Hudce, pak odtud odběhl pryč spolu s bránícími hráči Mýta a Hudec si místo nákopu míč vzal a pelášil s ním do vápna. Střela ale skončila pouze na boční síti.

 

Z následné akce se mohli prosadit konečně i hosté, ale Lenk místo aby navezl míč do vápna na střelu, volil klíčku do strany, tím dovolil domácí obraně se vrátit na svá místa a i přesto, že se hosté do zakončení po centru nakonec dostali, mířili v tísnění mimo. Tachov tak musel růžky vytrčujícího soupeře co nejdříve zarazit a povedlo se ve 21. minutě. Po pravé straně byl vyslán Kořínek, který dokázal mimo dosah brankáře přihrát před bránu Patriku Slámovi a ten do prázdné uklízel na 2:0. O minutu později už to bylo o tři branky, když se za obranu dostal Milan Braun a ve skluzu se možná snažil nahrávat, ale míč si nakonec našel cestu k zadní tyči.

 

Tachov se dále snažil o aktivní gólovou hru, ale střelba z dálky nemířila přesně. Po jedné z mála akcí Mýta se domácí dostali do protiútoku, Hudec po odhlavičkovaném míči z vápna poslal z první na zteč Brauna, ale tomu byl nepochopitelně odmáván ofsajd, přičemž tachovský útočník startoval ještě hluboko ze své vlastní poloviny. Domácí ale nemuseli být zklamaní dlouho, jelikož o minutu později vyslala obrana nádherným míčem za obranu Lukáše Hudce a ten zopakoval první gól Tachova, tedy vybíhajícího Dvořáka přeloboval. S výsledkem 4:0 se pak odcházelo do šaten.

 

Po výměně stran se zdálo Mýto v obraně jistější a dlouho se mu dařilo odvracet nebezpečné situace. Až do 57. minuty, kdy domácí skórovali, ale v tomto případě jim branku neuznal pomezní z důvodu postavení mimo hru. Následovaly šance na obou stranách, ale oba celky své příležitosti zahazovaly. A to až do 67. minuty. Poslední šanci ke střelbě totiž dostal zhruba z 25 metrů Danyil Bulaiev, jehož střela propadla Dvořákovo rukavicemi a nakonec doskákala i za brankovou čáru. Po následné oslavě gólu jej zavolala jeho střídačka a za potlesku přítomných diváků odkráčel za zaslouženým odpočinkem na lavičku.

 

Do 75. minuty proběhla všechna plánovaná střídání, ale závěr zápasu nebyl klidnější, než předchozí průběh. Zejména střídající hráči Tachova se chtěli svému trenérovi ukázat, aby věděl, že s nimi může počítat do důležitých zápasů a že si nejdou závěry zápasů jen odchodit. Brankář Dvořák byl tedy stále v permanenci a i přesto, že pětkrát inkasoval, pomohl Mýtu k ještě obstojnému skóre, které mohlo být mnohem výraznější. Přesto ještě jednou v závěru inkasoval. Ve vápně se pár minut před koncem zjevil mezi obránci střídající Jan Fišer a zblízka Dvořáka propálil.

 

Tachov si tedy i počtrnácté došel za vítězstvím a v krajském přeboru mu se 42 body a skóre 73:5 patří jednoznačně první místo. Povede se lídrovi tabulky vyhrát i popatnácté a zapsat se tímto počinem do archívu plzeňského krajského fotbalu? To se dozvíme o víkendu ve Zruči.



Sestavy


FK Tachov
M. Langr [-] - M. Braun [-] , P. Sláma [-] (68. G. Nieves [-] ) , T. Vejvoda [-] (59. Z. Sloup [-] ) , L. Hudec [-] (75. J. Šroub [-] ) , P. Kořínek [-] , J. Viterna [-] , T. Habart [-] , V. Mráz [-] (75. J. Fišer [-] ) , R. Umanskyi [-] , D. Bulaiev [-] (68. A. Kořínek [-] )

TJ Slavoj Mýto
J. Dvořák [-] - T. Hatina [-] , M. Ineman [-] , J. Lenk [-] (63. S. Mackovič [-] ) , P. Štych [-] , R. Chvála [-] (63. M. Pfeifer [-] ) , M. Brož [-] , J. Melka [-] , M. Melka [-] , J. Hereit [-] , M. Lupáč [-] (43. R. Lang [-] )

Počet diváků: 184. Rozhodčí: Petrželka František - BÍNA Roman, PETRŽELKOVÁ Kateřina.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tachov si pohodlně dojde pro další vítězství.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích