J. Beran 78. (p.)
1:3
(0:2)
4. M. Urazil
34. M. Urazil
48. J. Beran (vl.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

24.09.2022 13:00

6.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Lhenice počtvrté v řadě bez bodu, Urazil už je nejlepším střelcem


Branky


78. J. Beran (p.) - 4. M. Urazil , 34. M. Urazil , 48. J. Beran (vl.)
27

Marek Urazil dvěma góly nasměroval Dolní Dvořiště za výhrou. Celkem jich má na kontě už sedm. A když si pak domácí krátce po začátku druhé půle dali vlasní gól, bylo o výhře jasno. Na zápase fotil Jan Klein. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Již v 6.kole I.A třídy skupiny A se ve lhenickém fotbalovém stánku poměřili její nováčci – v tabulce na předposledním místě domácí lhenický SK a v jejím lepším postavení (na 6.místě) FK Dolní Dvořiště. Lheničtí byli odhodláni napotřetí doma plně bodovat, což se jim ani tentokrát nepodařilo.

 

Hostující tým efektivním způsobem hry na domácí platil, především rozdílností ve střelecké produktivitě se střelecky disponovaným Urazilem (autorem dvou branek), ve využití  nedůsledností a chyb v soupeřově defenzivě. Ač se lhenický tým v držení míče a hře v poli Dolnodvořišťským vyrovnal, doplácel na neefektivní finální řešení při zakončování útočných akcí, i když si brankové možnosti vypracoval, a na již vzpomínané zbytečné chyby a nedůslednosti.

Průběh zápasu

Domácím vůbec nevyšel vstup do zápasu, neboť již ve 4.´z první soupeřovy útočné akce do nekoncentrované lhenické obrany šli hosté po centru zprava před Dvořákovu branku Urazilem do vedení (0:1). Lheničtí nejprve v 6.´ odpověděli rovněž po centrovaném míči před gólmana Jirkala Janošťákem, ten však v gólové šanci nad ním nevyzrál, aby v 8.´, po průniku středem hřiště, sice domácí při zakončení akce dopravili balón do sítě, ale pro předchozí faul branka uznána nebyla. V dalším průběhu zápasu se hra oboustranně přelévala s občasným ohrožováním branek z útočných akcí, se kterými si obrany obou týmů poradily. Až ve 34.´ z jedné z nich udeřilo, kdy se v koncovce, po  zaváhání obrany domácích, znovu střelecky prosadil Urazil a navýšil vedení svého celku na dvougólové (0:2). Domácí se snažili do poločasu dvoubrankovou ztrátu odvrátit, ale z gólové šance ve 39.´, kterou hostující obrana i se štěstím zblokovala, ani ve 44.´, z vydařené Rosovy střely  zpoza šestnáctky, se tomu tak nestalo. Proto v poločasové přestávce zůstával dál na ukazateli skóre stav 0:2 nezměněn.

 

            Úvod druhého dějství byl pro domácí stejně nepodařený, jako ten z dějství prvního. Běžela teprve jeho třetí minuta a domácí gólman potřetí „lovil“ balón z čeřenu své branky 48.´- 0:3. Rozhodčím byl tento gól ze závaru před Dvořákem seznán jako vlastní (hráčem Beranem). I za tohoto nepříznivého  stavu lhenický tým nic nevzdával, snažil se o jeho eliminování. Za zmínku stojí možnost Maháka po Fišerově uvolnění z 57.´, jeho gólová šance však byla nedotažena, ze 68.´ ta Beranova, kdy její zakončovatel ve výhodné pozici branku přepálil. V 78.´ byl v šestnáctce faulován Dom.Kiš, aby následnou nařízenou  penaltu Beran bezpečně proměnil a snížil průběžný stav na 1:3.  Hostující tým si poté takticky hlídal dvoubrankový náskok, soustřeďoval se především na jeho hájení s vyčkáváním nebezpečných útočných výpadů. Když v 88.´ Beranova „dělovka“ skončila „jen“ na břevně Jirkalovy branky, nepříznivý stav 1:3 pro domácí se již následně změnil a byl i  výsledkem konečným tohoto zápasu, z něhož všechny body brali hosté.

 

PŘIPRAVIL: J. BUMBA



Ohlasy k zápasu


SK Lhenice
Ivo Čech (trenér): "Další prohra doma, podobné chyby jako v předešlých utkáních. Podle mě, přestože Dolní Dvořiště má kvalitní tým, to byl opět hratelný zápas. Věděli jsme, kde je soupeř nebezpečný, řekli jsme si to a krátce po zahájení hry přesně z té situace inkasovali. Nutno ale říct, že to bylo od hostů kvalitně zahrané. Tohle nás vlastně provází a o tom to celé je, vyrovnaná hra, ale tam, kde se zápasy rozhodují, nemá bohužel náš způsob myšlení a následně ani řešení herních situací potřebnou kvalitu, kdežto soupeř ano a naše snaha, kterou klukům nemohu upřít, je prostě zatím pro úspěšný výsledek málo. V tomto utkání se při dvou brankách soupeře, díky odrazům míče, od nás trochu i odvrátilo štěstí. Nezbývá, než se co nejlépe připravit na další víkend."

FK Dolní Dvořiště
Štefan Bršťák (trenér): Do Lhenic jsme jeli pro body a zaslouženě jsme si je odvezli. Nemůžu rict,ze se vítěztví rodilo lehce i domácí hrozili. Ale opět se budu opakovat. Pokud soupeř má nějakou šanci,máme v brance Jirkala,který opravdu klukům dává jistotu a klid. První poločas nebyl úplně ideální,ve druhém poločase jsme rychle vstřelili gól a zapas kontrolovali. V dnešním zápase musím vyzdvihnout výkon Pechy a Tesaře Michaela. Zejména Tesař odehrál velmi povedené utkání ,který korunoval třema asistencema. Zmínit ale musim naše fanoušky. Myslím,že na stadionku měli velkou převahu a dorazilo jich za nama opravdu hodně . Za to jim velký dík. Teď se musíme připravit na Čkyni . Pro nás velká neznámá,ale i tady budeme chtit budovat a upevnit si pozici v první polovině tabulky.



Sestavy


SK Lhenice
J. Dvořák [-] - J. Beran [-] , T. Tůma [-] , P. Vincik [-] (62. Z. Jedlička [-] ) , D. Jirkovský [-] - J. Máčl [-] , M. Rosa [-] , D. Trojan [-] (46. M. Mahák [-] ) - M. Janošťák [-] (72. D. Kiš [-] ) , M. Fišer [-] , P. Prenner [-] (75. D. Šindelář [-] )

FK Dolní Dvořiště
M. Jirkal [-] - T. Zeman [-] (58. R. Tíchý [-] ) , M. Urazil [-] (87. V. Lattner [-] ) , P. Pecha [-] , M. Tesař [-] , Š. Štifter [-] , P. Micák [-] (71. M. Tesař [-] ) , J. Krenauer [-] , J. Kubík [-] (89. V. Kotlár [-] ) , L. Doucha [-] , O. Kouba [-]

ŽK: 69. M. Mahák , 72. M. Janošťák , 76. T. Tůma - 28. J. Kubík , 69. P. Micák .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: Frček Filip - SMOLA Martin, NOVÁK Roman.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Pro Peckáře jak se domácím přezdívá to bude velmi těžké utkání. Věřím, že doma zaberou a naváží na dobrý výkon z derby ve Strunkovicích a vydřou tři body.

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Lhenice se dobře připravili na Strunkovice, kde nemuseli tolik hrát a spíše čekali co předvedou Strunkovice. Tentokrát si ale myslím, že budou muset více tvořit a to jim vůbec nepůjde. Očekávám jasnou prohru 1:4

Tip: výhra hostů

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Lhenice evidentně nestíhají a budou mít záchranářské problémy. Vlaštovka, v podobě dobrého zápasu se Strunkovicemi, jaro nedělá. Naopak Dvořiště prokazuje kvality a potvrzuji roli černého koně soutěže. Předpokládám výhru Dvořiště 0:4