FOTO: Strunkovice se nezalekly lhenického vedení a vyhrály 4:1


Branky


35. P. Hovorka , 55. F. Funda , 80. P. Hovorka , 90. F. Funda - 34. J. Beran (p.)
32

Strunkovické po vysoké výhře čekalo další derby, tentokrát doma.

   Již při příjezdu k stadiónu bylo zřejmé, že se hraje derby. Domácí hostili soupeře z nedalekých Lhenic a bylo to po dlouhé době. Oba soupeři se naposledy střetli ještě v I.B třídě před lety a pamětníci vzpomínali, že domácí dostali nařezáno....

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

  Jenže to je vzpomínání a realita byla jiná. Domácí šli do zápasu z pozice lídra a hosté jako nováček. Jenže derby nemá favorita a to utkání plně potvrdilo. Strunkovičtí od začátku vsadili na útok, ale hosté byli velmi dobře připraveni. Nedali hráčům Strunkovic téměř žádnou šanci a jejich důsledná hra na technický domácí fotbal platil. Byl to hodně boj o střed hřiště, důraz obran vládl, ale hlavně se hrálo nahoru dolů. Ve 34. minutě domácí faulují ve vápně a hlavní rozhodčí Tomaň nařídil proti domácím pokutový kop, k míči se postavil Beran a ten si poradil. Hosté vedli, ale ne dlouho, hned po rozehrání se domácí rychle dostali po křídle zprava do přečíslení a Hovorka uklidil míč za záda Plojhara a bylo vyrovnáno. Tak to vydrželo i do konce poločasu.

 

    Druhý poločas začal podobně jako první. Obrana převládala, ale domácí přece jen zahrozili a Funda posílá domácí do vedení. Hosté po brance byli v útlumu a hráli z hlubokého bloku, ze kterého se snažili vyrážet k brejkovému zakončení, ale to nevycházelo. Jak šel čas a plynula hra hosté se herně vyrovnali a vytvářeli si i šance, ale ty nevyužili. Rozuzlení a pro hosty kruté přišlo v samotném závěru utkání. Nejdříve v 80. minutě Hovorka přidává třetí gól domácích a v úplném závěru dal vypít do dna kalich hořkosti opět Funda svým druhým gólem v zápase. Lheničtí sehráli s domácími herně vyrovnané utkání, které bylo kvalitní. Těšit je může, že dali favoritovi, i když to tak nevypadá zabrat a Strunkovičtí byli nuceni sáhnout do hlubokého rezervoáru sil a též v koncovce byli lepší hostů. Kvalitní zápas skončil tedy jakoby jednoznačným skóre, ale kdo zápas viděl, musí konstatovat, že to byl boj.

 

Autor: Ladislav Beran



Ohlasy k zápasu


TJ Blaník Strunkovice
Miroslav Mottl (předseda klubu): Blaník kráčel za 5.výhrou v řadě dosti kostrbatě,hosté drželi domácí útok v uctivě vzdálenosti od své branky. a natěšení domácí fandové marně čekali, kdo že to protrhne jako první.Kupodivu to byli hosté,kteří šli do vedení z přísně penalty.Z vedení se radovali jen minutu-vyrovnal P.Hovorka.V 2.pūli se již Blaník zlepšoval a přidal i góly a Lhenice odjely s prázdnou i když o 3 branky je asi nezasloužené-ale takový je fotbal.




Sestavy


TJ Blaník Strunkovice
A. Kašpar [-] - V. Páník [-] , J. Nosek [-] (82. S. Pravda [-] ) , P. Beneš [-] , P. Hovorka [-] , R. Žurek [-] , T. Koloušek [-] , F. Funda [-] , A. Kadlec [-] , M. Dvořák [-] , J. Brych [-]

SK Lhenice
T. Plojhar [-] - D. Jirkovský [-] , P. Vincik [-] (61. M. Janošťák [-] ) , T. Tůma [-] , J. Beran [-] (85. Z. Jedlička [-] ) - D. Trojan [-] , M. Rosa [-] , J. Máčl [-] - M. Fišer [-] , M. Mahák [-] (90. D. Šindelář [-] ) , P. Prenner [-] (52. J. Mrkvička [-] )

ŽK: 28. F. Funda , 33. P. Hovorka - 37. P. Prenner , 56. J. Beran .
Počet diváků: 110. Rozhodčí: TOMAŇ Lukáš - MRÁZ Roman, HANDŠUH Karel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
19. 9. 2022 20:37
Konečně se výkon SK Lhenice přiblížil standartu,který jsou hráči schopni podávat.Jenom mám podezření,že střelci gólů podlehli klimatickým změnám,které hlásá Greta Thunberg.Proč?Vypadá to,že 20.8. zápasem v Kaplici usnuli zimním spánkem jako medvědi,ačkoli teprve končilo léto!!! Tak to ne chlapci,budíček a máte co dohánět-manko ani jednoho vstřeleného gólu! Jste přece schopni to manko rychle smazat!
Josef Beran,Vitějovice.
o
18. 9. 2022 21:14
Hodnocení zápasu

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

SK Lhenice vyhrají ve Strunkovicích 2:1,protože mužstvo bude konečně v plné sestavě a bude hrát celé mužstvo celých 90 minut,tak jak to už tolikrát hráči předvedli.
Josef Beran,Vitějovice,fanoušek SK Lhenice.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Kluků z Lhenic mi je celkem líto - ve Strunkovicích schytají debakl. Nebál bych se vyšších čísel, např. 7:0

Tip: výhra domácích

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích