Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.11.2022 14:00

13.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Hrdějovice doma udolaly Chvalšiny


23

K poslednímu klání kalendářního roku 2022 zavítaly Chvalšiny na půdu Hrdějovic, kde se snažily o první venkovní vítězství v právě probíhajícím ročníku. V podzimní derniéře ovšem Sokol na bodový lup nedosáhl, byť se na tamním složitém terénu prezentoval dobrým a pohledným fotbalem. Domácí tým tak přezimuje na stříbrné pozici, hosté naopak uzavírají desítku.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Místní fotbalisté, kteří nastoupili v bílých dresech, plnili roli papírového favorita a oponentem jim byla chvalšinská výprava, jež přijela ve své tradiční žlutočervené kombinaci a s několika změnami v sestavě. Přes několik nemilých absencí se ve smyslu nejvýraznější změny jednalo o návrat Jakuba Doubravy. Ten se po zdravotní indispozici na hráčskou soupisku vrátil po dlouhých sto jednašedesáti dnech a do utkání nastoupil jako jeden z náhradníků.

Ve střelecky vyrovnaném zápase úvodní zakončení pramenilo z režie domácích Hrdějovic. Ty mohly už ve třetí minutě úročit z výhody prvního rohového kopu, jenže Kamenský si počínal úspěšně a zapsal si první bezchybné zakročení. Na velmi měkkém a bahnitém povrchu měl tým hostí problém se sebou plánovanou kombinační hrou a tak se, kromě několika střeleckých pokusů z dálky, k první vážnější příležitosti dostal až po čtvrthodině hry. Fučík vystihl rozehrávku v domácí defenzivě, jenže si míč předkopl natolik důrazně, že jej dříve před ním zkrotil vybíhající Šturma.

V následném protiútoku znovu úspěšně zakročil Kamenský a když Hrdějovičtí ani tentokrát neuspěli, byl blízko otevření skóre Sokol. Z pravé strany do pokutového území načechral vysoký centr Zwifelhofer, na ten si nejvýše vyskočil Michal Postl, jeho usměrnění hlavou ovšem mířilo pouze do středu domácí svatyně a tam operoval brankář se čtyřiačtyřicítkou na zádech. Oba gólmani si ještě před uplynutím půlhodiny hry připsali po jednom úspěšném zásahu, kdy Kamenského jistě vyděsila jedovatá střela jednoho z domácích forwardů, Šturma se na opačném pólu efektivně natáhl proti střele Pavla Postla a do této chvíle bylo skóre prozatím neměnné.

Ve zbývající čtvrthodině poločasu už se ale čekání na gól prolomilo a před odchodem do kabin průběžné skóre doznalo hned tři změny. Ve dvaatřicáté minutě nedůslednost Chvalšin vytrestal gólem Miroslav Studnička, když si Kamenský při zákroku nešťastně srazil míč za vlastní záda a tentýž hráč se sám na soupeřova gólmana řídil nedlouho nato, výběh chvalšinské jedničky byl ovšem pro tentokrát úspěšnější. To však tým Hrdějovic nemuselo dlouze mrzet, jelikož ten se přesto do dvougólového vedení dopracoval. Průrazná střela Miroslava Tressla na bližší tyč si našla cestu do sítě a sedm minut před poločasovým hvizdem domácí vedli již 2:0.

Chvalšinští ovšem nemají ve zvyku skládat zbraně a tak se ještě před přestávkou zasloužili o snížení. Důležitou prací se pod ním podepsal Holas, když připravil gólovou příležitost a přímočarou pobídkou kapitána Radovana Kaprála vyzval ke snížení. Ten před sebou neměl složitou práci s tak s úspěchem dostal svůj tým zpět do hry. To se psala čtyřicátá minuta.

Více se již v úvodním dějství nestalo a tak snažení obou zúčastněných mužstev pokračovalo po změně stran. To byli více při chuti hosté a krátce po návratu na ještě více zničené hřiště předchozí manko vymazali Lukášem Fučíkem. V tuto chvíli měli oba soupeři k vítězství znovu stejně daleko a tak se jejich snažení vrátilo do prvopočátku. Nadějnou příležitostí pro domácí byla brejková situace v padesáté minutě. Kamenský stihl zasáhnout, ale v důsledku nepěkné kolize tři hráčů pro něho zápas skončil a hosté tak sáhli k výměně stráží v brankovišti.

Vosejpka nebyl stavěn do lehké pozice a brzy musel čelit nepříjemnému pokusu. Míč po jeho zásahu skončil na brankové konstrukci a následně v zámezí, načež šli domácí znovu do vedení po úspěšném zahrání rohového kopu, kdy balon pouze prosvištěl malým vápnem a skončil v síti. To byla chvíle Františka Záveského. Ten se totiž do střeleckých statistik během pouhých pěti minut zapsal hned dvakrát a díky němu domácí tým znovu vedl dvoubrankovým rozdílem.

Třináct minut před koncem mohlo být pro Chvalšinské ještě hůře. Vosejpka efektivně zakročil proti těžké zblokované střele a definitivní rozhodnutí měl na kopačce Fišer, na něhož zívala prázdná brána. Ten ovšem z bezprostřední blízkosti naprosto trestuhodně pohrdl stoprocentní šancí. To byl signál pro hosty. Ti se prakticky okamžitě oklepali a následnou snahu přetavili v další kontaktní trefu. Přesný kolmý pas vyslal do brejku rychlonohého Lukáše Fučíka a ten svůj úprk po pravé straně ozdobil úspěšným obstřelením domácího brankáře.

Rozdíl jediného gólu poté vlil Chvalšinským do krve dostatek optimismu, aby zabojovali alespoň o bodovou dělbu. Doubrava, jenž se dostal do zápasového tempa po dlouhých třiadvaceti týdnech, byl prokazatelně při chuti. Při svém výběhu zpoza obránce svého soka předběhl, naservíroval míč před prázdnou klec na nohu Lamače, jenomže radost z této vyrovnávací trefy byla hostující výpravě ihned pokažena zcela nesmyslným zdvihnutým praporkem pro postavení mimo hru pomezním Horou. Výsledný verdikt na rozhodnutí sudí Hanzlíkové vlna nevole ze strany Chvalšin nezměnila a protože v samém závěru klání Vosejpka předvedl důležitý výběh, skóre 4:3 zůstalo svítit i po uplynutí dvouminutového nastavení.

Zdroj: https://sokol.chvalsiny.cz/



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Chvalšiny
Imrich Hrabovský (vedoucí): Ačkoliv jsem si myslel, že naše hřiště není vůbec v ideální formě, v Hrdějovicích nás čekaly ještě horší podmínky. A byť jsme tímto měli výrazně ztížené plány, přesto jsme se snažili prezentovat kombinační hrou a pohledným fotbalem. To nám sice vycházelo, ze hry jsme měli výrazně více než soupeř, ovšem efektivnější v zakončení byl on. Natropili jsme několik chyb, ty Hrdějovice potrestaly a protože vstřelily o gól víc, zápas vyhrály. Rád bych řekl, že zaslouženě, jenomže jsem toho názoru, že jsme si minimálně bod odvézt mohli. Nebo spíše měli. Dokonce bych bez váhání dal ruku do ohně za to, že branka na 4:4 byla dosažena naprosto regulérně. O ofsajdu v tomto případě nemohla být řeč, což navíc ztvrdilo i zmatečné signalizování pana Hory. Musím ale uznat, že toto byl jeho jediný přešlap, pro nás bohužel výrazný. Stále před ním smekám a nepřestávám se divit, že situaci kolem rozhodčích musí zachraňovat téměř osmdesátiletý pán. Pochválit musím zejména laika z řad domácích na pozici AR2, ten zápas zvládl naprosto skvěle bez nějakého zvýhodnění “své“ strany. Sudí Hanzlíková zápas odřídila rovněž kvalitně. Byť jsme v závislosti na dřívější události nevěděli, co čekat, šli jsme do utkání bez předsudků, načež jsme sami byli svědky, že i děvčata mohou řídit pánské sporty, mnohdy lépe než jejich mužští kolegové. Klukům děkuji za kvalitní hru, po bodovém zisku jsme sahali, škoda. Děkuji za celý podzim, který jsme sice zakončili na desátém místě, spousta bodů nám ovšem utekla mezi prsty. Na jistých věcech musíme zapracovat během přípravy a věřím, že se po zimní přestávce záchranářským bojům vyhneme obloukem



Sestavy


TJ Slavoj Hrdějovice
B. Šturma [-] - F. Záveský [-] , L. Kaisler [-] (74. R. Zemek [-] ) , M. Studnička [-] , M. Hrdlička [-] (80. A. Koten [-] ) , M. Tressl [-] (71. T. Fišer [-] ) , P. Kukačka [-] , D. Mašek [-] (46. M. Pavel [-] ) , Z. Filípek [-] , L. Kučera [-] , O. Lipold [-]

TJ Sokol Chvalšiny
M. Kamenský [-] (50. R. Vosejpka [-] ) - J. Decarli [-] , T. Holas [-] , P. Postl [-] , P. Zwifelhofer [-] (34. D. Lamač [-] ) - V. Decarli [-] (69. P. Cába [-] ) , V. Aust [-] , R. Kaprál [-] , M. Postl [-] - L. Fučík [-] , J. Klíma [-] (75. J. Doubrava [-] ) -

ŽK: 69. P. Postl .
Hráči zápasu: F. Záveský , M. Tressl - L. Fučík .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: HANZLÍKOVÁ Aneta - HORA Karel, HAMBERGER František (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     12. 11. 2022 09:36

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     11. 11. 2022 20:54

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     11. 11. 2022 12:36

Tip experta: výhra domácích

Vydařený podzim zakončíme výhrou.

Automatický komentář z expert tipu     11. 11. 2022 12:35

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     11. 11. 2022 12:35

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     11. 11. 2022 12:35

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     10. 11. 2022 10:32

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     10. 11. 2022 10:32

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Funkcionář, Administrátor klubu, Trenér, Zpravodaj - FC Šumava Frymburk | Jihočeský | Český Krumlov

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích