3:2
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.08.2022 17:00

1.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Dvojí vyrovnání Chvalšin na body nestačilo


Branky


24

Letní příprava a takzvaná okurková sezóna je u konce, načež odstartoval ročník 2022/2023. Hned na jeho úvod čekal Chvalšinské těžký úkol a to pokusit se zvítězit na horké půdě ve Frymburku.  Ačkoliv u obou zúčastněných táborů bylo zřejmé, že se jedná o první soutěžní utkání, výsledkově navrch měli v průběhu klání domácí. A byť žlutočervení nadvakrát dokázali hubené manko vymazat, tříbodový zisk připadl do rukou Šumavanů, když se o vítězství zasloužili deset minut před závěrečným hvizdem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Nevlídné počasí přivítalo na tamním fotbalovém hřišti pouze jediného delegovaného rozhodčího a šest desítek věrných příznivců, mezi nimi byla i početná skupinka fanoušků z Chvalšin. Těm byl naservírován nepříliš pohledný fotbal, spíše se na podmáčeném povrchu jednalo o plejádu osobních soubojů se snahou ohrozit bránu na obou pólech hrací plochy. Úvodní čtvrthodina proto nenabídla nikterak velké množství příležitostí, které by ovlivnily průběžný stav.

První obrovské příležitosti se chopili Chvalšinští při sérii několika slepených rohových kopů. Během jednoho z nich hlavičkoval Cába, ale mířil přímo do místa, kde stál připravený Fatura, aby jeho pokus vykryl. A jak lidové pořekadlo „Nedáš, dostaneš“ praví, tak se i stalo. Prvního zahrání standardní situace od rohového praporku se ujal také Frymburk a ten s touto herní situací naložil nejlépe, jak mohl. Využil přitom nedůslednosti soupeřovy defenzivy a Jan Šisler ve čtyřiadvacáté minutě otevřel skóre bez větších potíží.

Druhá polovina úvodního dějství již byla na brankové příležitosti plodnější. S dobrými možnostmi ovšem úspěšně nenaložil Kaprál a po něm ani Fic, načež na druhé straně domácím útokům úspěšně čelil Vosejpka. O slovo si proto krátce před koncem poločasu řekl Jakub Decarli. Ten si postavil míč k zahrání přímého volného kopu ve vzdálenosti okolo čtyřiceti metrů a jeho dalekonosná střela skončila v rozvlněné síti. Do kabin poté oba celky odcházely za vyrovnaného stavu po jednom zásahu na každé straně.

Po změně stran si Frymburk vzal své vedení zpět už po třech minutách. Obrana hostí si znovu nepočínala bezchybně a to byla ideální příležitost pro Stanislava Budíka, aby rozradostnil svůj tým i jeho fanoušky. V průběhu plynoucího času hra přibírala na surovosti a po nedovolených zákrocích byla stále více přerušovaná. Chvalšiny se draly za dalším vyrovnáním a to se jim podařilo o čtvrthodinu později až poté,  co znovu v koncovce několikrát zklamaly. Důležitou práci odvedl kapitán Postl, jenž zavelel k pohledné a rychlé kombinaci přes Cábu až k finální střele Jiřího Fice, která znamenala branku a znovu nerozhodný stav.

Remíza by zápasu slušela a byla by také spravedlivá, jenže do závěrečného hvizdu zbývalo ještě více než dvacet minut a to je dostatek času pro to, uzmout si všechny body. Toho si byli domácí velice dobře vědomi a tak v osmdesáté minutě zásluhou Petra Tichovského a jeho střely k tyči po Vosejpkově levici upravili skóre na konečných 3:2. Chvalšinský brankář se po umístěném míči natahoval marně a ve zbývajícím čase se nestalo nic, co by výsledek ovlivnilo. Pět minut před koncem základní hrací doby měl na kopačce třetí vyrovnání střídající Klíma, ale tristně minul a jediná nastavená minuta již nenabídla nic zajímavého.

Zdroj: https://sokol.chvalsiny.cz/, Imrich Hrabovský



Ohlasy k zápasu


FC Šumava Frymburk
Milan Račák (kapitán): Zápas se nám herně moc nepovedl. Dělali jsme zbytečné chyby a neplnili jsme některé taktické věci, které jsme si řekli. Vzhledem k tomu, jak jsme se rozpadali z různých důvodů před zápasem, si ale celý tým zaslouží pochvalu za to, jak se s tím vypořádal. Děkujeme Honzovi Šislerovi a Tomášovi Kaňovi, že nám přišli pomoct. I když nedal gól, tak svou hrou hodně pomohl mančaftu Roman Bagoni a dobrý zápas odehrál navrátilec Peťa Tichovský, který vstřelil i vítězný gól. Kasa cinká. Děkujeme fanouškům, že se i za nepříznivého počasí přišli podívat.

TJ Sokol Chvalšiny
Peter Fábián (trenér): Upřímně přiznávám, že jsem chtěl hned v úvodním kole z horké půdy přivézt všechny body, ale když dva dny před zápasem řeším, jestli nastoupíme v devíti nebo deseti hráčích, je to špatně. Nakonec jsme měli v základní sestavě tři brankáře, čtyři nedoléčené hráče a další dva kluky po zranění na lavičce, tohle je hrozná situace pro každého trenéra. Bohužel se potýkáme s malou účastí a to já osobně nechápu, nejde mi do hlavy, že lidi hrát nechtějí. Kluci ale bojovali. Chtěli urvat nějaký slušný výsledek a prohráli jsme se ctí, za což je chválím a děkuji jim za přístup. Zvlášť musím vyzdvihnout Michala Dolejše. Ten několik let nehrál a se zápasem se vypořádal velmi dobře. Pro nás bude rozhodně posilou. Vůbec ale nedokážu vstřebat, proč na takové derby, když víme, jak to ve Frymburku chodí, může být delegován pouze jeden postarší rozhodčí bez pomezních a hlavně bez delegáta. Mnohokrát vůbec nevěděl, co píská a to na obě strany. Laici v rolích asistentů mu moc nepomohou a zápas byl odřízen mizerně s pouhou jednou nastavenou minutou.



Sestavy


FC Šumava Frymburk
F. Fatura [-] - J. Šisler [-] , J. Ribár [-] , T. Kaňa [-] , O. Malák [-] - L. Brůha [-] (76. P. Juhaňák [-] ) , A. Točík [-] (62. L. Řepa [-] ) , P. Tichovský [-] , M. Račák [-] - S. Budík [-] , R. Bagoni [-]

TJ Sokol Chvalšiny
R. Vosejpka [-] - J. Decarli [-] , T. Holas [-] , M. Kamenský [-] , P. Zwifelhofer [-] - R. Kaprál [-] , M. Dolejš [-] , V. Decarli [-] (83. D. Lamač [-] ) , M. Postl [-] - J. Fic [-] , P. Cába [-] (80. J. Klíma [-] ) -

ŽK: 13. S. Budík , 83. T. Kaňa , 88. J. Šisler - 14. P. Cába , 76. P. Zwifelhofer .
Hráči zápasu: M. Dolejš .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: Šíma Václav - SALZER Jaroslav (N), DOUBRAVA Jakub (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Frymburští jsou ve své domovině silní a každému se na tamní horké půdě hraje špatně. Asi bych nebral v potaz minulou sezónu, která nebyla ideální pro nás ani pro ně, ale určité faktory si z ní vzít lze. Bohužel stále nebudeme kompletní, schází nám pár pilířů základní sestavy, ale s myšlenkou prohry tam určitě nejedeme. Budu jen doufat, že Mára Vítek nezavře bránu a prosadíme se vícekrát než soupeř.

Miroslav Turek

Expert: Radek Hudec
Tip experta: výhra domácích

Frymburk začne sezonu výhrou.

Fanoušek, Funkcionář, Administrátor klubu, Trenér, Zpravodaj - FC Šumava Frymburk | Jihočeský | Český Krumlov

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích