Kaplice dvougólové manko nesmazala, body zůstaly ve Strunkovicích


Branky


25

První zápas na soupeřově hřišti čekal v neděli odpoledne Kaplické fotbalisty. Spartakovci se představili ve Strunkovicích. Domácí byli favority střetnutí, ale vstup do zápasu měli lepší hosté... 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Ti hned v úvodu zaměstnali domácího brankáře Vojtíška. Už ve druhé minutě vyslal přízemní střelu ke vzdálenější levé tyči Vaniš, Vojtíšek byl u své tyče včas a dokázal míč vytáhnout na rohový kop. Z něj se sice Kapličtí do vážnějšího zakončení nedostali, ale v páté minutě po dalším rohovém kopu už ano. Po Gutheisově centru zakončoval z první Pastier, bohužel pro hosty, trefil přesně místo, kde byl připravený strunkovické gólman. O poznání větší šanci měli však nedlouho poté fotbalisté od Blanice. Po nedůrazu v obraně se řítil sám na gólmana domácí kanonýr Žurek, Bílý však proti jeho zakončení zakročil reflexivně nohou. Akce domácích pokračovala, k zakončení se dostal znovu Žurek, pálil tvrdě, Bílý byl pozorný a míč za svá záda nepustil. Na duel stejných hráčů došlo i po čtvrthodině hry, kdy měli Strunkovičtí výhodu přímého kopu. Žurek mířil k levé tyči, Bílý dokázal umístěnou střelu vyrazit a míč do bezpečí uklidil dobíhající Čutka. I v dalším průběhu prvního poločasu byli nebezpečnější domácí fotbalisté, mnohdy jim však šance nabídli hosté svou nedůsledností a nepřesnostmi v obranné fázi. Bezbrankový stav se změnil ve 26 minutě střetnutí.

 

Kapličtí zadáci byli nedůslední ve středu hřiště, díky tomu se míče zmocnil Tomáš Koloušek, přálo mu i štěstí, a rázem se řítil sám na brankáře a střelou po zemi k tyči rozjásal domácí příznivce – 1:0. Krátce po uplynutí půlhodiny hry standardní situace pro Strunkovické. Z levé strany se k přímému kopu postavil Nosek, mířil k bližší levé tyči, Bílý byl pozorný a míč vytěsnil na rohový kop. Chvíli na to po další situaci od rohového praporku centroval do vápna Žurek, hlavičku Noska Bílý pohlídal a míč z pod břevna dostal mimo bránu. Ve 38 minutě se domácí druhého gólu dočkali. Spartakovci jej však Strunkovicím nabídli doslova na zlatém podnose. Ve vápně trestuhodně chyboval Gondek a jeho hrubku potrestal druhým gólem Roman Žurek – 2:0. Krátce před poločasem pak ještě za zmínku stojí tvrdá rána mimo v podání domácích, a na druhé straně z dobré střelecké pozice zakončoval Pál po zemi, Vojtíšek neměl problém míč schovat ve svých rukavicích. Do kabin tak odcházeli s dvoubrankovým náskokem fotbalisté Strunkovic. 

Druhý poločas

Po změně stran se obraz hry změnil a rozhodně tomu napomohla situace ze třetí minuty druhého dějství, kdy byl faulován před vápnem Vaniš a Kapličtí dostali výhodu přímého kopu. K míči se postavil kapitán Petr Gutheis a na jeho umístěnou střelu k levé tyči gólman Vojtíšek nedosáhl – 2:1. V dalších minutách pak Spartakovci svému hostiteli zatápěli, jejich hra oproti první půli se viditelně zlepšila, domácím se dařilo dobře bránit a Kaplické do šancí nepouštěli. Gólové šance vymizely i na straně fotbalistů Blaníku. Hosté hru v obraně zjednodušili. Dlouhé minuty se tak hrálo převážně ve středu hřiště, mezi šestnáctkami. Přesto byl výsledek střetnutí dál otevřený. S blížícím se koncem pak přibývalo emocí, a osobních soubojů, bojovalo se přece o body a výsledek nebyl rozhodnutý. V 78 minutě měli domácí výhodu rohového kopu. Po odvráceném centru se za vápnem do míče opřel Koloušek, táhlá přízemní rána minula levou tyč.

 

Rušno následně bylo i před domácí svatyní. Po rychlé kombinaci se zleva do vápna dostal Štěpánek, jeho centr zastavila ruka bránícího Dvořáka, ale penalta se nepískala, jelikož dle hlavního arbitra byla v dostatečné blízkosti těla. V 87 minutě mohl definitivně rozhodnout Žurek, z hranice velkého vápna kroutil balón do levé šibenice, ale těsně ji minul. Pak přišly pro změnu příležitosti Spartakovců na srovnání stavu. Po Gutheisově autovém vhazování a Gondekově vyhraném hlavičkovém souboji se k míči na hranici šestnáctky dostal Mokoš, střela po zemi směřovala do prostoru branky, Vojtíšek jednobrankový náskok svého týmu uhájil. V samotném závěru pak ještě zahrával trestný kop z poloviny hřiště Vaniš, Gondek znovu vyhrál hlavičkový souboj, do zakončení se díky tomu dostal v gólové pozici Štrbačka, ale střela mu nesedla, mezi tři tyče nesměřovala a Vojtíšek tak mohl zůstat v klidu. Po závěrečném hvizdu hlavního arbitra, který přišel nedlouho poté si domácí zhluboka oddychli. Kapličtí nebyli snadným soupeřem. Ti mohou žehrat na nepovedený první poločas, kdy obě branky domácím doslova nabídli.  

AUTOR: LIBOR GRANEC



Ohlasy k zápasu


TJ Blaník Strunkovice
Miroslav Mottl (předseda): Blaník vyhrál zasloužené, i když Kaplice předvedla dobrý výkon a ukázala, že bude patřit ke špici tabulky. Blaníku se vydařil závěr poločasu, kdy hrál dobře a zdálo se, že zápas dovede do pohodového vítězství. Hosté ovšem byli proti, brzy dali kontaktní gól z tr.kopu a ožili, ale domácí si zkušené pohlídali výhru a domácí neporazitelnost.




Sestavy


TJ Blaník Strunkovice
Z. Vojtíšek [-] - F. Funda [-] , V. Páník [-] , A. Kadlec [-] , P. Beneš [-] , J. Nosek [-] (89. R. Černý [-] ) , R. Žurek [-] , T. Koloušek [-] , S. Pravda [-] , M. Dvořák [-] , J. Brych [-]

TJ Spartak Kaplice
F. Bílý [-] - J. Vaniš [-] , D. Pál [-] (46. J. Štrbačka [-] ) , D. Mokoš [-] , E. Pastier [-] , F. Štěpánek [-] , P. Gutheis [-] , R. Daniel [-] , V. Kuchař [-] , J. Gondek [-] , V. Čutka [-]

ŽK: 50. M. Dvořák , 58. S. Pravda , 70. J. Nosek - 79. R. Daniel .
Počet diváků: 110. Rozhodčí: HOŠEK Jan - VÍTEK Miroslav, VEJČÍK Vít.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
4. 9. 2022 22:36
Hodnocení zápasu

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra domácích

Strunkovice tím svým domácím obranným valem ubrání další body. Asi vyhrajou, tipuju 2:0.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích