1:1
(0:0)
67. J. Stránský (vl.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

08.10.2022 16:00

10.kolo, Divize C, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Souboj loňských účastníků ČFL vítěze neměl, Ústí nad Orlicí vyrovnalo proti Liberci v závěru


Branky


80. R. Tichý - 67. J. Stránský (vl.)
9

Ačkoliv oba týmy ještě loni válčily v ČFL o svou záchranu, tak v letošní sezóně má každý jiné problémy. Zatímco Liberec si v klidu jde pro postup zpět do třetí ligy, ztratil všeho všudy pět bodů a vede tabulku divize, tak Ústí je až na 11. místě. Nicméně snad i konfontace se silným soupeřem přiměla domácí k nejlepšímu výkonu v sezóně, kdy dokázali favortia solidně potrápit a nakonec vybojovali bod. Trenér Liberce Josef Petřík si ovšem nepřímo postěžoval na rozhodčí. Kaňkou na zápase může být také velmi nízká návštěva, ačkoliv se potkaly dva týmy, které loni bojovaly ve třetí lize.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vyrovnaná první půle branku nepřinesla

Utkání loňských účastníků ČFL přilákalo do hlediště pouhých 150 diváků, což bylo pro oba týmy určitě velké zklamání. Nicméně ti co nepřišli, mohou litovat, domácí předvedli asi nejlepší výkon sezóny a Liberec to neměl jednoduché. Taktika domácích byla jasná. Nechtěli nechat liberec rozjet, a tak jsme byli svědky velmi velkého počtu faulů a často přerušované hry. Ústí se po výměně trenérů výrazně zvedá a k vidění byl v obou poločasech vyrovnaný fotbal. První náznak příležitosti si vypracovali domácí v 10. minutě, kdy po centru Hynka chyboval střed obrany Slovanu, Tulach však na zadní tyči míč nezpracoval. Ve druhé části prvního poločasu přebrali hosté iniciativu, více se tlačili před pokutové území Jiskry, tam však bezchybně pracovala obrana i brankář. Těsně před přestávkou se dostali domácí k několika nadějným protiútokům, které se nepodařilo dotáhnout do úspěšné koncovky. bylo tedy otázkou, co bude dít ve druhé půli.

Liberec šel do vedení, Ústí ale nesložilo zbraně

Krátce po zahájení druhé části byl před vápnem faulován Souček, přímý kop Langera si našel v pokutovém území Mikor, jehož hlavička jen těsně minula branku. Jiskra se postupně dostávala do tlaku, ale z něj nakonec nevyústila žádná branka, a tak udeřilo na druhé straně. V 67. minutě se po nenápadném útoku hostů z pravé strany dostal Liberec k centre, který bránící Stránský nešťastně tečoval do protipohybu a za záda vlastního brankáře. Hostům narostla křídla a dvacet minut před koncem musel gólman Ústí Jech předvést skvělý zákrok po přesně mířené střele Málka z hranice šestnáctky. Domácí tým se však v závěru zápasu nadechl k náporu, který potvrdil nejen zlepšenou formu, ale hlavně vedl k vyrovnání nepříznivého stavu. Na prahu poslední desetiminutovky pronikl po levém křídle Špatenka, dobře nacentroval před branku, kde se skvěle hlavou prosadil nejlepší střelec domácích, tentokrát střídající Radek Tichý. V nastaveném času získali domácí ještě přímý kop před vápnem, ovšem jeho nepovedené provedení dostalo hosty do protiútoku, který naštěstí pro Jiskru skončil nepřesným centrem. Body se tak rozdělily na obě strany, což hůře nesl kouč hostů Josef Petřík. Ten si pro klubový web nepřímo postěžoval na výkon rozhodčích. Nicméně Liberec je dál v čele tabulky, což bude hájit v příštím kole, kdy se utká s dosud jediným neporaženým týmem soutěže z Benátek nad Jizerou.



Ohlasy k zápasu



FC Slovan Liberec B
Trenér Josef Petřík pro klubový web: Utkání se hodnotí trochu složitěji, protože jsme byli lepší, měli jsme balon na kopačkách, bohužel jsou věci, o nichž se moc mluvit nesmí. Lidé nás nepustili do tlaku, v podstatě není moc co hodnotit. Je škoda, že když jsme vedli 1:0 po vlastní brance soupeře, že jsme to neudrželi. Měli jsme pasáž, kdy jsme mohli přidat druhý gól. Čisté gólovky jsme si ale nevypracovali, protože hra byla rozkouskovaná, čelili jsme 30 standardním situacím a soupeř rychle akce přerušoval.



Sestavy


TJ Jiskra Ústí nad Orlicí
M. Jech [-] - L. Mikor [-] , P. Chleboun [-] , O. Skalický [-] , P. Langer [-] - M. Tulach [-] (67. R. Tichý [-] ) , J. Stránský [-] , J. Souček [-] , V. Špatenka [-] - J. Bednář [-] (67. R. Mufanzwaini [-] ) , T. Hynek [-] (85. M. Krátký [-] ) -

FC Slovan Liberec B
L. Pešl [-] - P. Lupoměský [-] (75. M. Lexa [-] ) , D. Jaja [-] , T. Šolc [-] (46. A. Yuzvak [-] ) , J. Daněk [-] , D. Horňáček [-] , J. Kranthove [-] (58. J. Hudák [-] ) , T. Polyák [-] , V. Hadaščok [-] (58. O. Valenta [-] ) , J. Winkler [-] , J. Málek [-]

ŽK: 48. J. Stránský , 90. R. Mufanzwaini - 91. D. Jaja .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Vitvar Martin - SVOBODA Radek, STIEBER Filip.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů