Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

06.11.2022 14:00

14.kolo, Divize C, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Hlinsko přejelo Čáslav a nadělilo jí nepopulárního "bůra", domácí trenér Slavík chválil kondici


Branky


10

Při pohledu na tabulku by si sázkaři vybírali jasnou jedničku. Hlinsko je v dosahu prvního Liberce, zatímco Čáslav se pořád nedokáže rozjet. Středočeši dál pijí svůj kalich hořkosti, aniž by sami tušili, kde je ono pověstné dno. Nyní si velký doušek museli upít v Hlinsku. Domácí jim nadělili pět branek a čáslavský trenér Svoboda už určitě vyhlíží zimní přestávku. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hlinsko bylo aktivnější a šlo do vedení

Hned od úvodu utkání bylo jasné, kdo koho bude dobývat. Čáslav byla výrazně zalezlá a odolávala jednomu útoku za druhým. „Nechtěli jsme se dostat do tak hlubokého bloku, naopak jsme chtěli být daleko aktivnějším týmem. Ovšem domácí nás dlouhými míči a silou v osobních soubojích prostě přetlačili,“ popsal úvod utkání čáslavský trenér pro klubový web a pokračoval dál. „Inkasujeme nakonec z pokutového kopu, kdy Mach zbytečně na dlouhou nohu atakuje domácího hráče a sudí se ve sporný moment samozřejmě přikloní na stranu domácích,“ posteskl si trenér Svoboda. 

 

Domácí lodivod Martin Slavík dal vědět, že v týdnu se svým týndem ještě piloval kondici, ačkoliv s epodzim blíží ke konci a jeho úsílí se vyplatilo. Hlinsko bylo aktivnější a obecně pohyblivější, což zapříčinilo hluboký blok, do kterého se stáhla Čáslav. 

 

V prvníl poločase už ale další góly nepadly, a tak bylo otázkou, zda se Čáslav vzchopí a zkusí domácího favorita trochu potrápit.

Červená a čtyři branky do sítě Čáslavi

Aktivita domácích ale byla snad ještě vyšší než v prvním poločase, a to ve spojení se špatným výkonem hostů znamenalo logické vyústění. "Říkali jsme si, že soupeře zlomíme, a to se nám povedlo hned v úvodu druhé půle, kdy vyražený míč brankářem vrátil do sítě Martin Hlouš," popsal úvod druhé půle trenér domácíh Martin Slavík. Navíc o pět minut později dal svou první branku Králíček, čímž definitivně zlomil odpor Čáslavi.

 

Snad uvolněnost z výsledku, který už nejde zvrátit, dodal trochu odvahy i hostům. "Až za stavu tři nula měli šance i hosté. Ty ale skvělými zákroky zlikvidoval náš gólman Adrian Doležal," chválil svého brankáře trenér Slavík. 

 

Čtvrt hodiny před koncem šla Čáslav do deseti, když ostrý skluz na půlce na Kapangu potrestal rozhodčí červenou kartou. Už takhle roztrhaná sestava Čáslavi tak dostala další ránu. A ještě nebyl konec.

 

V samém závěru, přišli chvíle domácí Milana Králíčka. „Abychom si ještě vylepšili už tak skvělé číslo na straně inkasovaných branek, tak v samotném závěru inkasujeme po našem rohovém kopu, kdy domácí jdou do brejku, my se stihneme i vrátit, ovšem míč po teči znovu skončí u domácího hráče, který prostřelí vše, co mu stojí v cestě. K tomu v 92. minutě chybuje při odkopu Barták, kdy na velkém vápně nabídne míč soupeři a ten mu jej bleskurychle vrátí zpět do sítě,“ posteskl si nad závěrem zápasu trenér Svoboda.

 

Jednoznačně spokojenější tak odhcázel ze zápasu domácí kouč Slavík, zatímco trenér Čáslavi Jakub Svoboda musí přemýšlet, jak svůj tým připraví na poslední zápas podzimu proti těžkému Ústí nad Orlicí. 



Ohlasy k zápasu


FC Hlinsko
Trenér Martin Slavík: I když se už blíží konec podzimní sezóny, tak jsme si řekli, že se pořád hraje o hodně bodů. Proto jsme minulý týden pořád ještě pracovali na kondici a dynamice. A v zápase to bylo vidět. Vypadali jsme kondičně i rychlostně lepší než soupeř, který byl hodně zatažen a spoléhal na rychlé protiútoky. Museli jsme být pořád pozorní, aby zatažený soupeř na těžkém terénu při našem dobývání nějakým brejkem neohrozil naší bránu. K otevření skóre nám pomohla penalta těsně před pauzou, kdy soupeř na můj vkus zbytečně fauloval Davida Zuba otočeného zády k brance a Colet Kapanga střelou o tyč otevřel skóre. V poločase jsme si říkali, že musíme vydržet v aktivitě a být pořád pozorní, protože utkání pak určitě zlomíme na naší stranu. A to se nám povedlo hned v úvodu druhé půle. Před posledním podzimním kolem se držíme pořád na 2.místě a velmi si tohoto umístění vážíme.

FK Čáslav
Trenér Jakub Svoboda pro klubový web: Je to takový kolorit posledních let. V závěru soutěže se potýkáme s neskutečnou absencí hráčů. Na Hlinsko jsme neměli k dispozici Vocela, Vyhnánka, Vančuru, Petrů, Hajníka, Čuchala a Vilíma. Prakticky sedm hráčů, co odehráli nejvíce minut v základní sestavě. To už se prostě do možností, jak naložit se složením týmů promítne. K tomu jsme ve druhém zápase dostali třetí červenou kartu za skluz na polovině soupeře, to už se mi těžko chápe. Zápasy nám znehodnocují šílené až katastrofální chyby jednotlivců. Nemůžeme si stále namlouvat, že po zimní přestávce bude vše jinak. Naopak, je třeba zmobilizovat poslední síly a pokusit se na domácím hřišti v posledním kole urvat tři body proti Ústí nad Orlicí.



Sestavy


FC Hlinsko
A. Doležal [-] - C. Kapanga [-] , M. Šejvl [-] , V. Pilný [-] , S. Křižák [-] (75. V. Klika [-] ) , L. Zelenka [-] , M. Hlouš [-] (48. M. Králíček [-] ) , D. Mayer [-] (48. A. Nemšovský [-] ) , J. Portyš [-] , D. Zub [-] (65. J. Nevole [-] ) , T. Volf [-]

FK Čáslav
O. Barták [-] - K. Hejný [-] (79. J. Špičák [-] ) , V. Slavík [-] , L. Mach [-] , V. Junek [-] , K. Schovanec [-] , F. Konyvka [-] (68. J. Hannich [-] ) , A. Chábera [-] (46. M. Dudla [-] ) , A. Ronovský [-] (68. V. Nykodým [-] ) , P. Mráz [-] , V. Bašek [-] (79. D. Dastych [-] )

ŽK: 83. V. Klika - 27. A. Chábera , 55. V. Bašek . ČK: 75. V. Junek .
Počet diváků: 180. Rozhodčí: Erlebach Jiří - FIŠER Pavel, VITVAR Martin.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza