Po třetí sérii vedli 2:0, přesto na penalty domácí prohráli


Branky


72. P. Eger - 60. M. Habr
28

Velice velmi dobře taktický, bojovný a pěkný fotbal se odehrál na hřišti Černic, kde domácí hostili Sokol Radnice. Zápas i přes v závěru větší šance domácích nakonec dospěl k penaltovému rozstřelu, a to i proto, že Patrik Eger zahodil možnost rozhodnout utkání.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Aktivní první poločas bez velkých šancí

První poločas měli více na kopačkách míč hosté, kteří se drali do koncovky každou chvíli. Rychlostně na tom byli radničtí lépe, bohužel byli rychlí až moc a v mnoha případech slibně se rozvíjející akci přerušil praporek asistenta rozhodčího, který signalizoval ofsajdové postavení. Jelikož se přesné zakončení ani jednomu z celků nedařilo a brankáři se v první půli mohli spolehnout na dobře hrající a organizované obránce před nimi, rozešli se oba celky do kabin bez branek.

 

Dvě branky a zahozená penalta

Druhý poločas jakoby se domácí probrali a začali být aktivnější. V první větší šanci byl domácí Peterka krátce po přestávce, ale z úhlu na hostujícího brankáře nevyzrál. O chvilku později nepovedený, ale nebezpečný Egerův centr odklidil brankář raději na roh. 

 

Po přečkání těchto šancí se rozvlnila síť na druhé straně. Po hodině hry zahrával Esterka standardku z 35 metrové vzdálenosti, nadýchaným centrem do vápna našel Valentu a ten vracející hlavičkou našel osamoceného Martina Habra, který to už měl snadné.

 

Domácí se do zbytku utkání zakousli ještě s větší vervou abrzy mohlo být srovnáno. Hrach vyzval centrem P. Egera, ale před ním na hranici šestnáctky vyboxoval míč Volák, ten si zamířil k Petrovi, který zkoušel vyběhnutého brankáře přehodit. Volák se ale stihl vrátit vyrazit míč nad břevno. V 70. minutě reklamovali domácí hru rukou v radnickém vápně, ale ani jeden z rozhodčích situaci neposoudil jako přestupek. Přesto se ale Černice brzy dočkali srovnání.

 

V 72. minutě, po rychlé kombinaci středem hřiště, se k míči před šestnáctkou dostal Patrik Eger a s dostatkem času naložil nejlépe jak mohl. Míč si srovnal a vyslal nechytatelnou dělovku do pravého horního rohu brány. A pro Radnice mohlo být hůř.

 

V 75. minutě zahrál nešikovně rukou ve svém vápně Huttr a teď to měl sudí jak na dlani. O penaltě nemohlo být pochyb. K té se postavil střelec vyrovnávací branky, ale míč poslal trestuhodně metr nad bránu. Domácí měli ještě jednu šanci, ale i tu dokázal hostující brankář pokrýt a po nervézním závěru zápasu se šlo na penalty.

 

Volák musel zvýšit hlas, Černice zahodily dva mečboly

V tom byla k vidění velmi nevídaná situace. Černice po třetí sérii vedli 2:0, když se dvakrát v bráně činil Daněk a jednou hosté bráni netrefili. Volák k jednomu zářezu ve čtvrté sérii přidal druhý a následně ke svým spoluhráčům zvýšil hlas, aby se v koncovce zlepšili. Radničtí pak zbylé dva pokusy proměnili a jejich brankář chytil i třetí penaltu z pěti pokusů. 

 

V náhlé smrti rozhodl až v sedmé sérii hostující Volák, který nohou vychytal Müllera a jelikož jeho hráči se od čtvrté série nemýlili, odvezli si druhý bod.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Plzeň - Černice
Petr Kural, trenér: První poločas byli hosté rychlejší a v útoku nebezpečnější, ale hrozili spíše ze standardních situací. Jedna špatně uhlídaná standardka a prohrávali jsme. Ve druhém poločase jsme se ale zlepšili a vyrovnali a z několika šancí mohli rozhodnout. Zahodili jsme i penaltu a v následném rozstřelu nevyužili ani dva mečboly.

TJ Sokol Radnice
Pavel Aubrecht, trenér: V Černicích se hrál otevřený, běhavý, chlapský, hlavně ale férový fotbal. Obě mužstva hrála s myšlenkou na vítězství, měla dobré i slabší pasáže. Klíčem k celkové naší výhře byla soudržnost mužstva a kvalitní soustředěný výkon Kuby Voláka v brance, včetně pokutových kopů. Zisk dalších dvou bodů na hřišti kvalitního soupeře bereme jako úspěch.



Sestavy


TJ Sokol Plzeň - Černice
Z. Daněk ml. [-] - F. Švejda [-] , K. Fürbacher [-] , J. Petr [-] - J. Pipaš [-] (46. P. Mastný [-] ) , J. Müller [-] , K. Zeliński [-] , E. Eger [-] - J. Peterka [-] , T. Hrach [-] , P. Eger [-] -

TJ Sokol Radnice
J. Volák [-] - L. Brož [-] , P. Valenta [-] - L. Aubrecht [-] , D. Fencl [-] , M. Ineman [-] , Š. Huttr [-] , J. Esterka [-] - M. Habr [-] (73. V. Kvasnička [-] ) , M. Svoboda [-] (85. R. Štěpánek [-] ) , P. Spěváček [-]

ŽK: 33. P. Eger , 52. K. Zeliński , 89. T. Hrach , 90. E. Eger - 33. L. Brož , 38. M. Svoboda , 88. Š. Huttr .
Hráči zápasu: K. Fürbacher - J. Volák .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Kubec Václav - FENCL Jakub, ŠLAJS Jakub.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Jakub Volák

Expert: Adam Král
Tip experta: výhra hostů

Černicím se zatím na jaře příliš nedaří a silné Radnice budou nad jejich síly.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: remíza