3:1
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

21.05.2022 13:30

22.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Chvalšiny si připsaly důležité body


Branky


17

Před týdnem postihla chvalšinský tým četná absence a výsledkem toho byl tucet inkasovaných branek na půdě lídra soutěže. I přes vysokou porážku však Sokolu do karet hrály ostatní výsledky a jeho postavení poté nebylo ohroženo, na což Chvalšiny mohly navázat v nadcházejícím kole. Tentokrát v jejich prospěch napovídal soutěžní los, kdy další ohrožené celky čekali papíroví favorité.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí tým pracoval s vlastním věděním o důležitosti tohoto zápasu a potřeboval bezpodmínečně vyhrát. Každý jiný výsledek by pro něj byl ztrátou a tak do klání vstoupil aktivně. Už ve druhé minutě se ve velké příležitosti zjevil Fučík, přičemž se jeho střela na vzdálenější tyč jen těsně nevešla do určeného prostoru. A zatímco Sokol úspěšný nebyl, fotbalisté z Českobudějovicka svou úvodní větší šanci proměnili. Nedůsledná defenziva domácích neodklidila míč z nebezpečné zóny, toho v páté minutě hry využil Dominik Ludvík a otevřel skóre přes marně zasahujícího Kamenského.

Brzké manko však nemuselo svěřence Petera Fábiána dlouho tížit a pro další vývoj bylo pro ně klíčové brzké vyrovnání. To na sebe dalo čekat pouhou minutu. Po kombinaci Fučíka s Kaprálem druhý jmenovaný servíroval míč podél brankáře Voneše z pravé strany a když jej početná skrumáž domácích hráčů na malém vápně nedorazila do sítě, na zadní tyči situaci uzavíral Jan Klíma a bez větších potíží si připsal vyrovnávací trefu.

Dalších téměř čtyřicet minut poločasu přineslo spíše porci osobních soubojů s minimem gólových příležitostí a když ani jeden z gólmanů nebyl nikterak výrazně zaměstnán, první půle skončila nerozhodným výsledkem 1:1. Na základně toho trenéři obou táborů během přestávky měli určitě svým hráčům co říci a chléb se začal lámat až po změně stran.

Po promluvě v kabině se v pokračující fázi hry výkon Chvalšin dočasně změnil k lepšímu a to znamenalo obrat průběžného výsledku. Na ofenzivní výlet se vydal Holas, jehož tvrdá rána zazvonila o horní tyč nad Vonešem, jenž se po míči natahoval a v klíčové pozici operoval Lukáš Fučík. Balon se odrazil do prostoru jeho a domácí útočník se stoprocentní šancí naložil přesně tak, jak potřeboval a jak měl.

Jenomže Mladé se nehodlalo vzdát bez boje a své příležitosti si vypracovat dokázal. Pro chvalšinské byla hrůzostrašná zejména závěrečná desetiminutovka, kdy tropili velké chyby a jen díky pomoci Štěstěny neinkasovali. Hned dvakrát během několika málo sekund totiž zvonilo břevno i nad Kamenským a poté z brankové čáry hlavou odklízel jistý gól defenzivní pilíř Chvalšin Holas. 

Sokol krizovou část zápasu ustál bez výsledkové újmy a nadechl se k poslednímu vyjádření. To už běžel nastavený čas, kdy v individuální akci zakončoval Jiří Fic. Ten takzvaným bodlem pouze popíchl balón před sebe a když svým zakončením překvapil zejména brankáře Voneše, který zůstal přikovaný na místě, uklidnil svůj tým a podtrhl veledůležitý bodový příděl do záchranářských bojů.

A protože Chvalšiny svůj úkol v ubojovaném duelu zvládly, zajistily si po prohrách Dřítně a Loučovic tříbodový záskok před první sestupující pozicí. Na druhé straně se Sokolu otevřela možnost postupu tabulkou výše, když ztenčil ztrátu na Sedlec a Frymburk, která čítá shodně dva body, jenomže jej čeká těžká zkouška v podobě utkání na půdě nejlépe bránícího účastníka soutěže.

Zdroj:Imrich Hrabovský - TJ Sokol Chvalšiny



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Chvalšiny
Peter Fábián (trenér): Po minulém týdnu potřebné vykoupení. Pro nás je důležité, že jsme konečně začali vyhrávat a body sbírat zejména doma. Tento zápas příliš fotbalové krásy nenabídl, ale z boje jsme odešli po lepší efektivitě jako vítězi. Ačkoliv první poločas nebyl dle našich představ ideální a opět jsme museli provětrat kabinu, dokázali jsme se zlepšit a dojít si pro vítězství. Pochválit tentokrát musím všechny kluky, nerad bych vyzdvihoval jedince, protože jsme se o výsledek prali jako tým, ale zvláštní poděkování náleží Láďovi Lamačovi, který je k dispozici na telefonu a přišel nám pomoct v situaci, kdy stále laborujeme s absencí a několik zraněných hráčů už do této sezóny nezasáhne. Znovu bych rád poděkoval i rozhodčím. Ti sice neodvedli úplně bezchybný výkon, ale zvládli nad zápasem udržet kontrolu. My se teď musíme soustředit hlavně na Kameňák a poté domácí dvojzápas. Věříme, že v posledním kole, kdy nás venku čekají Loučovice, již budeme zachráněni a zápas si užijeme bez starostí.




Sestavy



SK Mladé
P. Šimek [-] , A. Kolář [-] (46. F. Topič [-] ) , T. Kočvara [-] , V. Moudrý [-] (57. T. Linhart [-] ) , F. Červený [-] , D. Ludvík [-] , A. Pešek [-] , P. Schuster [-] (66. M. Zemek [-] ) , V. König ml. [-] , Š. Masák [-]

ŽK: 62. D. Ludvík .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Ondra Milan - BLAŽEK Václav, PETROUŠEK Antonín.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Miroslav Turek

Expert: Milan Pešek
Tip experta: remíza

Domácí nehrají vůbec špatný fotbal, potřebují každý bod, budou bojovat, ale myslím, že zápas skončí remízou.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: remíza