1:1
(0:0)
47. V. Pavel
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.04.2022 13:30

18.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Chvalšiny berou pouze bod


Branky


18

Chvalšinskému Sokolu se v ročníku 2021/2022 bodově přílišně nedaří, když v osmnácti duelech posbíral pouhých dvanáct bodů a náleží mu předposlední příčka tabulky 1.B třídy ve skupině A. Mnoho na tom nezměnil ani dosud poslední zápas, v němž Chvalšinští na vlastní půdě vyzvali béčko Trhových Svinů. Po bezbrankové první půli se po změně stran oba soupeři trefili jedinkrát, načež si body spravedlivě a zcela  zaslouženě rozdělili.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Trhové Sviny v předchozím týdnu zaváhaly v klání s poslední Dřítní a po prohře 0:4 se potřebovaly zahojit. Jenomže po bodové injekci touží také Chvalšiny, které si sice přivezly remízu ze Sedlece, ovšem po průběhu zápasu šlo pouze o ztrátu a jednobodový příděl je pro ně v jejich situaci zhola málo. Pro oba soky bylo vzájemné střetnutí důležité, pro domácí však v boji o záchranu patrně důležitější a ideálním scénářem by bylo první jarní vítězství.

Do zápasu vkročili herně lépe hosté a od úvodní rozehry si drželi územní převahu, avšak bez vážnějšího ohrožení mladíčka Kamenského v domácím brankovišti. Sokol postupem času začal hru vyrovnávat, až přebral otěže zápasu úplně a po pohledných kombinacích ze své vlastní poloviny okupoval obrannou půli hostí. Jeho snaha ale končila na hranici pokutového území a když se Klíma dostal do zakončení z dobré pozice, mířil výrazně nepřesně mimo zařízení. 

S ubíhajícím časem se nápor Chvalšin stupňoval a ten mohl uzavřít první dějství hned dvěma takzvanými šatňáky, jenže jeho první příležitost zastavil signalizovaný ofsajd, později Fučíkův průnik do vápna od pravého rohového praporku nikdo ze spoluhráčů nedokázal usměrnit poté, co míč poskakoval kolem brankové čáry a nakonec skončil v bezpečné vzdálenosti od teritoria brankáře Vrábka.

Karta se obrátila až po poločasové přestávce, kdy hosté rychle otevřeli skóre. Běžela teprve sedmačtyřicátá minuta, když se domácí defenziva spoléhala na odmávané postavení mimo hru soupeře a zcela přestala hrát. To mělo za následek individuální postup Vojtěcha Pavla tváří v tvář Kamenskému a jeho přesná střela na bližší tyč znamenala vedení hostujícího týmu.

Sokol se dral za možností vyrovnání a ačkoliv měli své šance i Svinečtí fotbalisté, červenožlutým se nakonec podařilo svou snahu zúročit. Nepovedený rohový kop se V. Decarlimu vrátil do blízkosti původní pozice a když reparát jeho centru zleva Fic prostrčil na nohu Radovana Kaprála, mohli domácí slavit vyrovnání pouhých osm minut před závěrečným hvizdem.

Verva, s nímž svěřenci Petera Fábiána pokračovali ve zbytku utkání, přinesla další nebezpečnou situaci a donutila obránce Trhových Svinů zahrát horní končetinou a to zcela zřetelně mimo stanovená pravidla. Jenže píšťalka hlavního rozhodčího zůstala němá a tak místo výhody gólové příležitosti v poslední minutě přišlo pouze žluté varování pro navrátilce Sluku, jenž dával svou nespokojenost výrazně najevo.

Ačkoliv se tím zrodila druhá remíza a již druhý po sobě jdoucí získaný bod, je v nejvyšším zájmu Sokola uzmout také vítězství. Loučovice jsou sice na dostřel pouhých dvou bodů, ale stejný počet ztrácí také poslední Dříteň a jediné zaváhání může s postavením Chvalšin zřetelně zamávat a boj o záchranu mu značně zkomplikovat.

Zdroj: Imrich Hrabovský - TJ Sokol Chvalšiny



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Chvalšiny
Peter Fábián (trenér): Byť jsme znovu sáhli po bodu, který pro nás má v naší situaci cenu zlata, nehodnotí se mi zápas vůbec snadno. Musím ale říct, že jsme odehráli slušné utkání se zajímavými kombinacemi na soupeřovu polovinu, ale neustále nás brzdí bezradnost v koncovce. Zakončení prostě musíme dopilovat a zlepšit, takhle nám utíkají body, které mohly být našich rukou. Rozhodčí zápas zvládli vcelku dobře až na jednu chybičku v podobě neodpískané ruky v poslední minutě. My jsme ale byli v tlaku, potřebovali jsme hrát a ne zbytečně remcat, ještě k tomu za kartu. Sudí nám body nesebral a své rozhodnutí nevrátí jen kvůli nemístným řečem.




Sestavy


TJ Sokol Chvalšiny
M. Kamenský [-] - J. Klíma [-] (54. P. Sluka [-] ) , L. Fučík [-] , R. Kaprál [-] , D. Lamač [-] , J. Fic [-] , P. Postl [-] , J. Decarli [-] (78. V. Decarli [-] ) , V. Aust [-] , T. Holas [-] , J. Motz [-]

TJ Spartak Trhové Sviny B
M. Vrábek [-] - V. Brožka [-] , V. Pavel [-] , J. Kostohryz [-] , L. Tuscher [-] , P. Chromčák [-] , J. Gažák [-] (26. J. Kaprál [-] ) , M. Popovič [-] , F. Pavel [-] (87. P. Kvasník [-] ) , J. Šafránek [-] , M. Němec [-]

ŽK: 30. P. Postl , 90. P. Sluka - 71. V. Brožka .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: ŠVEC Hynek - ŤUPA Michal, PETROUŠEK Antonín.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip experta: remíza

Myslim si, že zde se budou body dělit.