1:2p.
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

19.05.2022 18:00

24.kolo, Středočeský | Kolín | Okresní přebor , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Velim ztratila v Ratboři dva body do stíhačky


Branky


12

Víkendové soutěžní mistrovské kolo se nezvykle předehrálo čtvrteční slunečný den ve Slavoj Aréně v Ratboři. Diváci byly natěšení na to, co předvede domácí tým a hostující rezerva z Velimi. Od začátku utkání se nenudili, než se stačili posadit na svá místa, tak padla první branka utkání.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí kanonýr rozvlnil síť už po třech minutách

Domácí Slavoj si chtěl spravit chuť po neúspěchu v Libodřicích.  Velim přijela do Ratboře tabulkově v roli favorita, ale hra tomu tak nenasvědčovala. Než se stačila rozkoukat, tak domácí Honza Adámek po přihrávce Zbyňka Gembiczkého ve 3.min utkání rozvlnil síť za hostujícím brankářem Svobodou – 1:0. To byl nástup. Hosté se však z obdržené branky rychle oklepali. Více se snažili kombinovat, ale Ratboř byla pozorná a nepouštěla je do zakončení.

 

Hra měla vysoké tempo, hráči se snažili nabídnout divákům pohledný fotbal. První pokus ze strany hostů obstaral aktivně hrající Tomáš Kmoch, ale Jeřábek s jeho střelou neměl sebemenší problém.

 

Na druhé straně se po rohovém kopu dostal k hlavičce Radek Biško, který mířil těsně nad hostující svatyni. Před koncem první dějství Velim malinko ratbořskou obranu zatlačila a výsledkem bylo zakončení, které po teči domácího hráče skončilo nad Jeřábkovou brankou. Velim tak měla ještě možnost zahrávání rohovéhp kopu, míč se pozorným domácím obráncům podařilo odvrátit do bezpečí a píšťalka sudího Veselého poslala obě mužstva do útrob kabin.

 

 

 

 

 

Slavoj přežil hektický závěr

Druhý poločas začal opět aktivitou obou mužstev. Velim začala utahovat opasek, ale na druhé straně se ve větší šanci ocitl Mbemba. Jeho pokus kryl Svoboda. Hosté se více tlačili do zakončení, ale bez úspěchu. Po odmlce se ukázal ratbořský Marek Hrstka, který si poradil s obráncem a Svoboda jeho pokus vyrazil na rohový kop, ze kterého se Ratboři nepodařilo nic vytěžit. Velimští hráči opět s míčem na kopačkách, bylo vidět, že mají sil na rozdávání.

 

Ratboř bojovala, ale nedařilo se jí více tlačit před hostující branku a pomalu přicházela o fyzickou sílu. To se projevilo po pár minutách, rezerva Velimi měla několik dobrých příležitostí k zakončení, v jedné z nich se ocitl Tomáš Němec, na kterého zapomněla domácí obrana, jeho střela skončila těsně vedle domácí branky.

 

 

 

V 76. min. se hosté po pěkné akci dostali k vyrovnání, kdy Jeřábka překonal Ondřej Vokřál – 1:1. Poslední minuty patřily více velimským, snažili se výsledek strhnout na svoji stranu, ale bojovnost domácích neměla konce. V 85. min se na hřišti objevil David Dejmek, který si nestačil propotit dres a po třech minutách jeho účinkování musel předčasně do sprch. V posledních minutách se po levé straně prosmýknul Jan Zajíc, po jeho přihrávce se hosté dožadovali penalty za hraní rukou středopolaře Mbemby, ale sudí k nim nenašel pochopení. Úplně poslední možnost jak poslat všechny body směr Velim měl na kopačce Lukáš Seifert, který ale mířil z přímého kopu hodně vysoko.  

Penalty zvládli lépe hosté

Utkání tak došlo do penaltového rozstřelu v němž byli uspěšnější hosté. „Nám z toho tepla asi vyschnul střelecký prach", dodal s úsměvem Tomáš Kratochvíl.

 

 

Diváci mohli být spokojeni s výkonem, nasazením a bojovností obou mužstev.

 

Autor reportáže: Tomáš Kratochvíl (RAT)



Ohlasy k zápasu


TJ Slavoj Ratboř
Tomáš Kratochvíl, asistent trenéra: Těžké utkání v těžkém počasí. Nastoupili jsme bez zraněného špílmachra Kesnera a kapitána Kemzy, takže se mužstvo muselo malinko přeskupit. Myslím si, že jsme utkání sehráli dobře po taktické stránce, sice jsme dopředu nebyli moc nebezpeční, ale zase to přineslo jiné věci. Hrálo se v tempu a nám potom začaly ubývat síly. Velim byla o krok lepší a zaslouženě vyrovnala. Na obě strany to byl pohledný fotbal, který se musel divákům líbit. Penalty jsou loterie, my v ní prohráli, ale klukům patří velké poděkování za předvedený výkon, který je stál mnoho sil.

FC Velim B
Jiří Ptáček, trenér: Na úvod bych chtěl poděkovat soupeři, že nám vyšel ochotně vstříc a bez problémů souhlasil s přeložením zápasu. Utkání, hrané ve slušném tempu, bylo herně i na šance vyrovnané. Domácí měli menší převahu v prvním poločase, my naopak v druhém, ve kterém jsme pozměnili rozestavení a po pěkné kombinaci zaslouženě vyrovnali. Zápas tak rozhodly pokutové kopy, ve kterých jsme byli i po druhé na jaře úspěšní.



Sestavy


TJ Slavoj Ratboř
D. Jeřábek [-] - M. Hrstka [-] (86. M. Uher [-] ) , J. Adámek [-] , Z. Gembiczki [-] (63. M. Teslík [-] ) , J. Mbemba [-] , M. Kopecký [-] , R. Hošek [-] , M. Adámek [-] , J. Kovařík [-] , R. Biško [-] , T. Beran [-]

FC Velim B
L. Svoboda [-] - J. Jelínek [-] , O. Vokřál [-] , J. Vlk [-] , J. Ceral [-] (63. J. Zajíc [-] ) - T. Němec [-] , T. Kmoch [-] , O. Kosina [-] - J. Věříš [-] (46. A. Korenc [-] ) , L. Seifert [-] , J. Nedbal [-] (85. D. Dejmek [-] )

ŽK: 61. M. Kopecký , 84. J. Mbemba - 65. O. Vokřál , 81. J. Nedbal , 86. T. Kmoch , 89. L. Seifert . ČK: 88. D. Dejmek .
Hráči zápasu: J. Mbemba - O. Vokřál .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: VESELÝ Zdeněk - CHOCHOLA František (N), DANĚK Tomáš (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Hráč, Zpravodaj, Fotograf - AFK Pečky | Středočeský | Kolín

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra hostů

Čtvrteční partička a Velim se bude chtít naladit na máje. Za tři body pro hosty.