V derby vydolovala tři body hostující Ratboř


Branky


15

V sobotním dopoledni za nevlídného počasí zahájil hlavní rozhodčí Libor Peška třaskavé derby mezi domácími Červenými Pečkami a hostujícím Slavojem Ratboř. Na konci se radovali hosté.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Do kabin šli spokojenější domácí borci

Na ratbořských hráčích bylo vidět, že se nemohou dostat do tempa, čehož se domácí snažili využít. Po důrazném souboji u postranní čáry se domácí borci zmocnili míče, Svobodovu ránu ještě stačil Jeřábek vytěsnit, ale dobíhající Lukáš Křelina už neměl problém do prázdné branky míč uklidit - 1:0.

 

Domácí se tak po úvodních šesti minutách dostávají do vedení a pokračují stále ve své aktivitě. Ratboř se snaží více držet balon, k vidění jsou náznáky šancí, ale nepřesně či odvrácené pozornou obranou.

 

Další větším momentem v utkání byla chyba hostující obrany, osamělý Svoboda se k míči však nedostává a dobře čtoucí Jeřábek balon v klidu sbírá.

 

Ratboř od té doby přidala více na tempu, k vidění bylo mnoho soubojů, které musel krotit žlutými kartami sudí Peška. Domácí obrana měla několik problémů s aktivitou Ratboře, na řadu přicházely po sobě jdoucí příležitosti, ale dobře chytající Vít Svoboda nejprve vychytal koncovku Kesnera a poté hlavičku Honzy Adámka. Domácí tak do poločasu uhájili náskok jedné branky.

Hosté výsledek otočili

Druhé dějství patřilo více hostujícímu týmu. Obrana operovala dobře, i když se pečečtí snažili opět atakovat, tak se jim v podstatě nedařilo více vytěžit. Po faulu Hejduka na Kesnera přichází na řadu standardní situace, kterou zahrával Kovařík, míč krásně posadil na hlavu Michala Kesnera, který se nemýlil, vyrovnáno - 1:1.

 


Druhá branka padla po důrazu Marka Hrstky, který obral stopera Herčíka a nadvakrát se mu podařilo míč uklidit do domácí svatyně - 1:2.

 


Domácím se tak začalo hůře dýchat, ale nechtěli nechat svoji kůži lacino. Prali se o každý metr pažitu. Pozorná Ratboř už je ale nepustila ke skórování, naopak mohla sama přidat ještě další branky, ale mířila nepřesně.

 

Derby plné emocí i nadávek tak skončilo vítězstvím hostujícího týmu, který navázal na úspěšný vstup do jarní části.

 

Autor reportáže: Tomáš Kratochvíl (RAT)



Ohlasy k zápasu



TJ Slavoj Ratboř
Tomáš Kratochvíl, asistent trenéra: Nelehké utkání. Naši kluci se nemohli dostat do tempa, bylo to i tím, že nás domácí dobře napadali a z toho vlastně vznikla jejich první branka. Pak se podařilo převzít otěže do našich rukou a v podstatě jsme domácí borce už k ničemu většímu nepustili. Do poločasu se nám sice nepodařilo vyrovnat, i když tam několik tutovek bylo, ale čekali jsme trpělivě a to se vyplatilo. Dvě branky v deseti minutách utkání otočily a pak už jsme si výsledek pohlídali. Dobré derby, plné emocí i nadávek, nikdo nechtěl prohrát a to k tomu patří. Děkuji všem našim klukům za výkon.



Počet diváků: 30. Rozhodčí: PEŠKA Libor - ZUZA Miloš (N), DOBEŠ Jan (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
2. 4. 2022 14:29
Hodnocení zápasu

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip experta: výhra hostů

Ratboř v prvním jarním kole smetla Kouřim a věřím, že uspějí i tentokrát v Pečkách.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Hráč, Zpravodaj, Fotograf - AFK Pečky | Středočeský | Kolín

Tip: výhra hostů