Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

16.03.2022 10:00

1.kolo, UFoL Morava, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Báňská zaparkovala autobus a díky skvělým protiútokům vybojovala první vítězství nad Masaryčkou


Branky


3

Hráči Vysoké školy báňská navázali na předchozí výsledek svých městských rivalů, kteří rozstříleli o dva dny dříve zlínskou Baťovku. V Brně je ale čekal mnohem těžší souboj, na který se velmi dobře připravili. Kvalitní defenzívou dokázali ubránit výsledek z prvního poločasu a ve druhém proměnili dvě obrovské šance, které si vytvořili.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

O favoritovi tohoto utkání bylo od prvních minut jasno, avšak Masaryčka nedokázala svou aktivitu na hřišti a vysoké procento držení míče, přetavit v brzké vedení. Toho dokázal využít soupeř, který hrál ve stylu Chelsea pod vedením José Mourinha a tedy ze zaparkovaného autobusu využíval rychlé protiútoky.

 

První proměněnou šancí tak byl útok ostravských studentů, za které se prosadil ve 27. minutě Tomáš Magdon. Rozčarování nad nadvládou na hřišti domácího celku bylo pryč a studenti MUNI museli zařadit vyšší rychlostní stupeň. Do poločasu se jim podařilo srovnat zásluhou Bohdana Veličky.

 

Ve druhé půli pokračovala nadvláda domácího celku, ale ne a ne se střelecky prosadit. Jak se blížil konec zápasu, nervozita z neproměněných šancí narůstala a opět toho dokázali využít hosté.

 

V 74. minutě střílí branku na 1:2 Adam Kelnar a v poslední minutě završil excelentní taktickou hru svého týmu Adam Rončka a studenti Báňské univerzity mohli po premiérovém zápase v Univerzitní fotbalové lize slavit první výhru a premiérové tři body. 



Ohlasy k zápasu


Masarykova univerzita v Brně
Dominik Bokůvka: Vzhledem k průběhu utkání, kdy se hrálo převážně na jednu branku a kde jsme byli po většinu dobu na míči, se jedná o absolutně nezvládnutý zápas z naší strany. Nedokázali jsme si vytvořit dostatek šancí. Když už jsme se do nějakých dostali, nebo nám spíše byly darovány, nechali jsme vyniknout defenzivu soupeře. Ten potom z ojedinělých akcí na naší polovině třikrát skóroval. Kdybychom byli takto efektivní my, zápas skončí 15:3. Gratuluji soupeři, kterému jsme darovali 3 body, které nám budou chybět.

Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava
Martin Kapsa: My jsme teď herně úplně někde jinde než MUNI. Hrajeme poprvé a teprve za pochodu skládáme cely tým a v zápase to bylo samozřejmě vidět. Celý zápas se hrálo na jednu bránu. Na druhou stranu všichni kluci poctivě bránili a bojovali. My jsme se s míčem moc na hřišti nepotkali navíc jsme neměli brankáře, tak tam musel kluk ze hry a některé situace byly opravdu komické, hlavně při rozehrávce. Ale tak nakonec se stalo, že jsme to ubránili a z brejků ve druhé půli rozhodli. Teď máme nečekaně tři body s favoritem, za což jsme samozřejmě všichni rádi.



Sestavy


Masarykova univerzita v Brně
J. Krkošek [-] - V. Cichra [-] , J. Pluháček [-] , T. Šperka [-] , S. Dvořáček [-] - J. Hromek [-] , P. Severa [-] , J. Fikar [-] , T. Feik [-] , M. Sehnal [-] - B. Velička [-] -

Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava
T. Gal [-] - T. Magdon [-] , V. Vičan [-] , D. Palla [-] , L. Karásek [-] , F. Gaži [-] , A. Kelnar [-] , L. Jaroš [-] , J. Žemla [-] , D. Hasala [-] , A. Rončka [-]

Hráči zápasu: A. Rončka , D. Hasala , T. Magdon .
Místo: Brno - Tuřany. Počet diváků: 10.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Jakub Volák

Expert: Dominik Bokůvka
Tip experta: výhra domácích

Domácí budou jako pravidelný účastník ČAH mírným favoritem. Hosté jsou tradičním a úspěšným účastníkem především futsalových soutěží, avšak očekávám, že trenér Kapsa dá dohromady silný tým také pro fotbal. Tip 3:2

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Pravděpodobně možný souboj některých hráčů obou týmů, kteří se střetli ve finále univerzitní futsalové ligy. MUNI má ale s projektem fotbalové ligy o ročník více zkušeností a těsně vyhraje.