0:1
(0:0)
72. M. Čihánek (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.04.2022 17:30

2.kolo, UFoL Čechy Východ, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Východočeské univerzitní derby rozhodla penalta


Branky


72. M. Čihánek (p.)
3

Neuvěřitelných 150 diváků zavítalo na souboj mezi tradičními východočeskými rivaly z Hradce Králové a Pardubic. Místní univerzity si to rozdali na umělce Královéhradecké Slavie a bitva to byla opravdu vyrovnaná. Nakonec o výsledku rozhodla jediná chyba v šestnáctce domácích, po které byl nařízen pokutový kop.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Od 1. minuty se hrál vyrovnaný zápas s minimem šancí na obou stranách. V průběhu 1. poločasu postupně získávali domácí mírnou převahu především ve středu hřiště, přesto první střelu zápasu na bránu zaznamenali hosté. Trefili však pouze připraveného brankáře domácích. V největších šancích prvního poločasu se objevili domácí Ansorge s Mayerem. Nejprve Svoboda přihrál osamocenému Ansorgemu, který však nedokázal zakončit mezi tři tyče, a to i díky dobře vybíhajícímu hostujícímu gólmanovi. Následně Vítek našel krásným centrem ve vápně Mayera, který však prováhal dobrý moment pro zakončení. 

 

Druhý poločas se odehrával více na polovině hostující Univerzity Pardubice, ale většina akcí domácích končila před šestnáctkou soupeře. Zlom však nastal v 72. minutě, kdy domácí brankář Lehký ve vápně fauloval hostujícího hráče a Čihánek se z penalty nemýlil – 0:1. Domácím nezbývalo nic jiného než začít riskovat a soustředit se maximálně na ofenzívu. Jejímž výsledkem bylo množství zblokovaných a nepřesných střel. V 82. minutě trefil Vítek z přímého volného kopu břevno. Poslední možnost na vyrovnání měli domácí v 90. minutě, kdy byl na hranici pokutového území faulován pronikající Hájek. Výsledkem standardní situace byl jen závar před hostující brankou. 

 

 

Pozápasové hodnocení Jana Lehkého (UHK):

 

Pozápasové hodnocení Tomáše Lněničky (UPCE):



Ohlasy k zápasu


Univerzita Hradec Králové
Kamil Janiš: Nemyslím si, že dnes vyhrál lepší tým, ale ten šťastnější. My jsme sice získali převahu ve středu hřiště, ale nedokázali jsme si vypracovat příliš mnoho šancí. Nechci však snižovat výkon Pardubic, protože to určitě nebyl fotbal na jednu bránu. Zápasu by určitě více slušela remíza. Nezbývá však nic jiného než pogratulovat našemu soupeři k výhře.




Sestavy


Univerzita Hradec Králové
J. Lehký [-] - J. Voda [-] , M. Šindelář [-] , R. Ptáček [-] , D. Kretschmer [-] - P. Nosek [-] , D. Svoboda [-] , F. Studýnka [-] , D. Mayer [-] - J. Ansorge [-] , M. Vítek [-] -

Univerzita Pardubice
D. Javorski [-] - J. Turek [-] , J. Lněnička [-] , J. Mihalík [-] , M. Čihánek [-] - L. Prokop [-] , J. Melichar [-] , L. Jantovský [-] , L. Markl [-] - D. Vitebský [-] , D. Oliva [-] -

ŽK: 34. J. Melichar , 66. L. Markl , 74. D. Oliva , 76. D. Javorski .
Místo: UMT Slavia HK. Počet diváků: 150.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Jakub Volák

Expert: Kamil Janiš
Tip experta: výhra domácích

Tady nemůžu tipovat jinak. Budete to souboj o první body u obou týmů. Očekávám zápas plný emocí, jak na hřišti, tak v hledišti. Je to jedno z největších derby, které může UFoL nabídnout. Věřím, že domácí prostředí nám pomůže.