Slavoj válel i v deseti


Branky


26. L. Vohnický , 52. R. Biško , 64. M. Kesner , 71. M. Teslík (p.) - 75. J. Svoboda (p.)
17

Hráči domácího Slavoje zvládli derby i v deseti, když byl "za kecy" po půlhodině vyloučen Michal Kopecký. To už ale Ratboř vedla a ve druhé půli přidala další góly. Svoboda za hosty už jen v závěru korigoval z penalty.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Jedinou šanci proměnil Vohnický

Od prvních minut bylo vidět na hráčích z Červených Peček , že nám nechtějí nechat nic zadarmo. Důsledně nás napadali a hned v úvodu mohli vstřelit po našich chybách branku zápasu, pozorný Jeřábek nás dvakrát v několika minutách podržel.

 

Z naší strany přišel náznak po pravé straně, kdy se rozeběhnutý Gembiczki nedokázal prosadit. Na druhé straně se dostal z následného průniku do šance Zdeněk, ale minul tyče Jeřábkovy svatyně. Šance přibývaly na obou stranách.

 

V sedmadvacáté minutě se důrazem na polovině hřiště prezentoval Lukáš Vohnický, který po samostatném úniku otevřel skóre utkání - 1:0. Po několika minutách přišel ze strany našeho obránce Kopeckého "blikanec" a po slovní urážce na stranu sudího se musel poroučet ze hřiště. Zápas se se tak odehrával v napjaté atmosféře. Z naší strany do poločasu rána Gembiczkého, pozorný Linhart však kryje.

 

 

Slavoj byl i v deseti aktivnější

Druhý poločas začal aktivněji z naší strany. Tlak na hostující branku přinesl rohový kop, který zahrával Teslík a osamocený Radek Biško nedal Linhartovi hlavou šanci - 2:0.

 

Naši borci byli stále aktivní a po faulu na Teslíka zahrával přímý kop Kesner, Linhart bez potíží chytá. Hosté se snaží ohrozit naší svatyni, ale akce odvrací buď pozorná obrana nebo Jeřábek.

 

Třetí branka utkání padla záhy po trase Teslík, Gembiczki, který našel na hranici vápna Michala Kesnera. Ten si pohrál s obranou a nedává šanci Linhartovi - 3:0. O pár minut přichází faul ve velkém vápně na aktivně hrajícího Teslíka. Sudí ukazuje na penaltový puntík. Teslíkův první pokus Linhart perfektně chytá, ale rozhodčí penaltu nechává opakovat za předčasné vběhnutí hráčů do pokutového území. Matěj Teslík se na druhý pokus nemýlí - 4:0.

 

Ratboř je stále aktivnější než hosté. Teslík opět v úniku, ale slabá střela Linharta nepřekvapila. Na druhé straně přichází penalta. Po skrumáži hráčů, padá hostující útočník ve velkém vápně. Sudí ukazuje na penaltu, kterou s přehledem proměnil Jaroslav Svoboda a snížil na 4:1.

 

Ze strany Ratboře bylo k vidění ještě několik protiútoků, ale bez efektu. Stejně skončila kombinace Biško – Kesner nebo střela střídajícího Mbemby. 

 

Autor reportáže: Tomáš Kratochvíl (RAT)



Ohlasy k zápasu


TJ Slavoj Ratboř
Tomáš Kratochvíl, asistent trenéra: Všichni jsme se těšili na ostrý zápas po několika měsících. Ačkoliv nám vyšla letní příprava, tak jsme věděli, že první utkání nebude vůbec jednoduché. Ze začátku to bylo od nás trochu zbrklé, darovali jsme hostům dvě příležitosti ke skórování, ale pozorný Jeřábek nás podržel. Po našem důrazu na polovině hřiště se nám podařilo vstřelit první branku zápasu, ale po několika minutách jsem šli nesmyslně do deseti, kdy se musel ze hřiště poroučet Kopecký. Tahle situace nás semkla, kluci makali a bojovali, což přineslo další branky do hostující sítě. Hosté se v podstatě druhý poločas k ničemu nedostávali, až na penaltu, kterou proměnil Svoboda. Z naší strany to byl bojovný výkon, kluci ukázali bojovného ducha, za což jim patří velká pochvala a poděkovaní!

FK Červené Pečky
Matěj Bílý, hráč: Prohráli jsme si zápas vlastními chybami. Z mého pohledu nám chyběla kvalita na krajích zálohy a po vyloučení soupeře i absence kreativity v přechodové fázi. Dokud hrála Ratboř v plném počtu, tak jsme je dobře napadali, čekali na chyby a z těch jsme měli čtyři tutovky, které jsme bohužel neproměnili. To nás stálo dobrý výsledek a možná i výhru. Po vyloučení soupeř hru zjednodušil, hrál nakopávané míče, my jsme se přizpůsobili a do dobře fungující obrany domácích jsme nedokázali proniknout.



Počet diváků: 40. Rozhodčí: PEŠKA Libor - DOBEŠ Jan (N), ŠTOLBA Stanislav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
13. 9. 2021 14:51
Hodnocení zápasu

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ Nučice | Středočeský | Kolín

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Jirka Stoupa

Expert: Zdeněk Jirkovský
Tip experta: výhra domácích

Komentář redakce: Další derby jako řemen. Pokud Slavoj udržel formu z loňska, neměl by pro něj být problém získat tři body.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích