3:0
(1:0) kont.
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

14.08.2021 17:00

1.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Roztoky pokračuji na vítězné vlně


Branky


5

Roztoky po postupu do vyšší soutěže předvádí dobré výkony a během svého působení v okresním přeboru získaly již několik cenných skalpů. Další mohly přidat v tomto utkání. Béčko Zavidova trápila absence hned několika hráčů, ale i na straně domácích chyběl například kanonýr Číhař. Specifické hřiště bylo pro domácí výhodou, které využili a vstoupili do nového ročníku vítězně.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Roztoky na nic nečekaly

Do utkání vstoupili lépe domácí, kteří využili zavidovské nepozornosti a ihned trestali. Již v 6. minutě našel Hruška přesným centrem od rohového praporku Čumpelíka, který nedal A. Krausovi šanci - 1:0. Zavidov se dostal do hry až po inkasované brance. Hosté drželi míč, ale jejich snaha k vyrovnání nevedla. Domácí TJR vsadily na jednoduchou hru a zaměstnávaly hostující defenzivu dlouhými balony, které zpočátku dělaly problémy.

 

Postupem času se i zavidovské béčko dostávalo do vyložených šancí. Nejprve to byl Kapoun, který z hranice malého vápna přestřelil. Ani domácí defenziva nebyla bezchybná a svým zaváháním nabídla slibnou příležitost Hvězdovi, ale ani ten nevyrovnal. Na druhé straně mohl navýšit Pudil, ale v samostatném nájezdu ho A. Kraus vychytal. A když zamířila i hlavička Jelínka mimo prostor svatyně, šlo se do kabin za jednogólového vedení Roztok.

Znovu zaspaný začátek

Kdo hraje fotbal, tak ví, že ať si v kabině řeknete cokoliv, na hřišti leckdy nastává úplně jiný scénář. Trenérské fráze typu chyťte začátek, soupeře do ničeho nepouštějte, pozor na rychle inkasovaný gól, jsou jistě populární, ale pokud si z toho tým nic nevezme, tak jsou zcela zbytečné. A přesně to byl učebnicový příklad rezervy Zavidova. U Berounky běžela 47. minuta a Merhaut uklidil centr do odkryté svatyně - 2:0. Hodně studená sprcha.

 

Zavidov se ale probral a šel za vyrovnáním. Nejblíže byl Neveďal. Brankář Hůla musel čelit samostatnému nájezdu, ale zavidovský hráč se vyhnal ze střeleckého úhlu a bylo po akci. Podobně si ve své příležitosti vedl i kapitán Skoupý. V zavidovském dresu se představil Pšenička, který se pokouši o restart kariéry. Návrat k fotbalu byl málem gólový, ale v cestě jeho hlavičce stála branková konstrukce.

 

Čas plynul a rezerva otevírala zadní vrátka. Toho mohl využít Čermák, který šel sám na A. Krause. Zavidovský brankář svůj tým ale výborným zákrokem držel v naději na bodový zisk. Roztoky kontrolovaly hru a posouvaly časomíru očima vpřed. Nabízel se závěrečný tlak ze strany hostí, ten se ale nekonal a skóre zápasu se již nezměnilo. Roztoky si tak připsaly velmi cenné vítězství do začátku soutěže.

 

Zdroj: oficiální webové stránky FC 05 Zavidov, upraveno redaktorem



Ohlasy k zápasu


TJ Roztoky
Matěj Pudil, záložník: Lépe jsme do utkání vstoupili my, když po šesti minutách dorazili míč po rohu do sítě Čumpelík. Měli jsme další tutové šance, ale ty jsme nevyužili a soupeře do konce poločasu už k ničemu nepustili. Hned z první akce po poločase z levé strany jsme navýšili vedení. Soupeř zabral, měl zhruba dvacetiminutový tlak, nastřelil tyč a nás podržel Hůla. I soupeře podržel brankář. Zavidov poté ve zbytku zápasu nic neměl a my jsme vedení do konce udrželi.

FC 05 Zavidov B
Aleš Kraus, brankář: Dnes jsme špatně skládali sestavu, ale i s tím, s čím jsme odjeli, jsme měli v Roztokách uhrát minimálně bod. Prospali jsme začátky obou poločasů a pak se nám špatně dohání ztráta. Škoda zahozených šancí, kterých jsme měli dost. Věřím ale, že si vše sedne a naše výkonnost půjde nahoru.



Sestavy


TJ Roztoky
M. Hůla [-] - O. Čumpelík [-] (62. M. Kaplan [-] ) , M. Pudil [-] (75. J. Jirásek [-] ) , J. Texl [-] , M. Čermák [-] , P. Hruška [-] , M. Farkas [-] (46. M. Merhaut [-] ) , V. Krůta [-] (81. J. Kněžík [-] ) , M. Čermák [-] , J. Lejbl [-] , Š. Masarovič [-]

FC 05 Zavidov B
A. Kraus [-] - P. Šíma [-] , M. Skoupý [-] , M. Zuda [-] , E. Pšenička [-] (75. R. Štiller [-] ) , O. Neveďal [-] , J. Kraus [-] , M. Havel [-] , L. Kapoun [-] (69. T. Urban [-] ) , J. Jelínek [-] , J. Hvězda [-]

ŽK: 79. M. Kaplan - 69. M. Havel .
Hráči zápasu: J. Lejbl , P. Hruška , M. Čermák - A. Kraus .
Počet diváků: 65. Rozhodčí: HUSÁK Jan - TOUŠ Jakub (N), HAVEL Martin (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra domácích

Oba týmy ukázaly svá mužstva v okresním poháru, kde se vedlo lépe týmu Roztok. Očekávám, že na vítězné vlně z poháru budou pokračovat a Zavidovu body odvést nenechají.

Tip: výhra domácích