Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

02.10.2021 16:00

10.kolo, Plzeňský | 1.A třída , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Vítězem šlágru kola byl Matěj!


13

Do Tachova zavítal lídr 1.A třídy a čekal se velmi pohledný fotbal. Očekávání bylo naplněno, utkání nabídlo až dechberoucí podívanou na tuto úroveň fotbalu. Všichni přítomní diváci si přišli na své, a to i přesto, že domácí celek nakonec klání prohrál. Nejdůležitější z celého utkání však bylo zdraví jednoho z hráčů. Co se na hřišti stalo?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Ale pěkně postupně...

Již první okamžiky ukazují, že se bude hrát parádní fotbal, tempo je nastaveno sakra vysoko. Svůj parádní part rozehrává Pavel Kořínek, jedna z hlavních postav sobotního dramatu. Jeho přechod přes obránce a následné zblokování centru je jen předzvěstí prvního klíčového okamžiku sobotního kusu. Lukáš Hudec skvělou přihrávkou mezi beky vyzývá Kořku, který jde sám na gólmana, může jít ještě blíž, ale ukvapeně střílí nad.

 

V 18. minutě o sobě poprvé dávají vědět hosté, velmi pohybliví, důrazní, neustále se snažící o presing. Chybou jim nahrává Dan Bulaiev, ale Petr Zajíček naštěstí pro domácí vše zhatí nepřesnou přihrávkou. Hraje se nahoru – dolů, oba celky myslí hlavně na ofenzivu, diváci se baví! Lukáš Hudec vysílá na zteč Patrika Slámu, jeho přihrávka na Pavla Kořínka však obsahuje razance nadpříliš, a tak je po megašanci. Brejk na druhé straně, střelu Petra Zajíčka jeho jmenovec Landrgott pouze vyráží do strany, kde je Zdeněk Šimáně, hostující fans se zvedají ze sedaček, tachovský gólman však předvádí super zákrok a vyráží míč na roh.

 

Po půl hodině hry zahrávají domácí roh, adresátem centru je Dan Bulaiev, který nedoskočí, míč končí na hlavě Lukáše Hudce, který to nečeká a lopta míří vedle branky. O minutu později Lukáš Hudec nachází Kubu Šuranského, ten přebírá míč, posílá jej napravo na Pavla Kořínka, který adresuje gólovou přihrávku před branku. David Beneš se však natolik soustředí, aby trefil míč, že šmudlou trefuje brankáře Vojtu Suchého. Vojtěch následně rozehrává rychlou akci, na jejímž konci míří ze strany Aleš Demeter, Landrgott je však na místě!

 

Blíží se půle, oba trenéři již v hlavě střádají plány, co vymyslet na svého protivníka, když přichází asi rozhodující moment zápasu. Do role smolaře se pasuje domácí stoper Dan Bulaiev, hledá Vojtu Mráze, chybnou přihrávkou však posílá hosty do brejku, který dobře zastavuje Honza Viterna, míč se však odráží k Janu Vodrážkovi, a ten jej uklízí podél stojné nohy Landrgotta. Petřínští se radují...

 

 

Zdraví na prvním místě

Po centru zprava a závaru se míč dostává k Davidu Benešovi, který však míří těsně vedle. Později Pavel Kořínek s Romanem Umanskyim skvěle zakombinují, hosté však brání výborně. Leckdy stačí krůček, dotek, situace, z nichž tachovští v předchozích zápasech dávali góly, nyní obrana odvrací. Kvalita hostů se zkrátka projevuje. A to i směrem dopředu – následuje nebezpečný brejk, domácí kapitán Jan Viterna však hraje opravdu velký zápas a skvělým čtením hry soupeře obírá o sólový úprk na branku.

 

Po centru zprava zívá na Zdeňka Šimáně prázdná branka, plzeňský borec však má smysl pro drama, nechce jej ukončit a míří vysoko nad. O dvě minuty později v rozehrávce chybuje Dan Bulaiev, hosté se řítí dva na jednoho, Dan však skvělým skluzem svou chybu napravuje. Ovšem vzápětí centruje zprava Jan Vodrážka, jeho centr lízne pozadí domácího kapitána tak smyslně, že míč na první pohled nesmyslně skončí v brance.

 

V 63. minutě po několika předchozích šancí domácího celku přichází od rohového praporku skvělý centr z dílny uměleckého dua Hudec – Kořínek, a ten tečuje Patrik Sláma tak šikovně, že míč skončí za tyčí - 1:2. O pár minut později zahodil na domácím brankáři tutovku Zajíček.

 

Jako dnes již několikrát vymotá na pravé straně Pavel Kořínek dva, tři obránce, řítí se na branku, střelu tečuje Petřínský zadák a jinak výtečný Vojta Suchý pouze sleduje, jak míč políbí břevno, než jej hostující obrana odklidí do bezpečí.

 

V 85. minutě přichází chvíle, které zastíní vše, co do té doby proběhlo. K zemi se po hlavičkovém střetnutí domácího kapitána Honzy Viterny a petřínského Matěje Fikrleho, sesunou oba hráči a rozhodčí přerušuje hru. Zdravotníci z obou týmu běží na hřiště a zjišťují, že domácí hráč je na tom lépe, než petřínský mladík. Matěje se hostující realizační tým a spoluhráči snaží postavit, na první pohled je jasné, že tohle nepůjde, Petřín jde střídat. Matěj Fikrle je odnesen za brankovou čáru, během chvíle přibíhá jeden z petřínských náhradníků s prosbou, ať domácí zavolají sanitku… Místopředseda Ruda Kodalík tak ihned činí… Asi nikomu nedochází, co se za brankou vlastně děje, každý sleduje dění na hřišti, kde právě vrcholí fotbalové drama.

 

Domácí borci vrhají všechny síly do útoku, výsledkem jejich snahy jsou však pouze dva závary po rohu. Po jednom z nich následuje rychlý brejk, na jehož konci míčem do prázdné Lukáš Kotěšovec definitivně ukončil zápas.

 

Výborný sudí Jiří Bureš naposledy zaduje do píšťalky. Hosté se jako na povel místo radování všichni rozeběhnou za brankovou čáru, kde svůj největší sobotní, ale možná i životní souboj svádí jejich spoluhráč, kamarád, Matěj Fikrle. Pohled na samotného Matěje zastiňuje dosavadní fotbalovou bitvu, pozornost se přenesla do úplně jiné dimenze, výsledek není podstatný… I Tachované, hráči, realizační tým, diváci, zůstáváme na hrací ploše, na stadionu, snažíc se vyjádřit podporu mladému člověku, bojujícímu se situací o jejíž vážnosti nikdo z nich nemá tušení… Zprávy jsou nepříjemné – evidentně "vypnutý" Matěj necítí spodní část těla, pan doktor Krystl mu celou dobu drží hlavu ve stabilní poloze, pomoc zdravotníků nikde… Tupé pohledy přítomných, šok hostujících borců, vzájemné utěšování, dojde i na slzy, jsou to šílené okamžiky. 

 

Po neskutečně dlouhých třiadvaceti minutách, které trvaly jako celá věčnost, doráží sanitka… Zdravotníci Matějovi nasadí límec, stabilizují jej na nafukovacím lůžku… Při nakládání do sanitky jej vyprovází bouřlivý potlesk aktérů utkání a zůstavších diváků.

 

Ve večerních hodinách přichází skvělá zpráva od vedoucího mužstva SK Plzeň Petřín Aleše Rady – Matěj má silný otřes mozku, je lepší, je u něj maminka, všechno ostatní by mělo být v pořádku… A tak můžeme shrnout výsledek tohoto dramatu, s nímž jsou spokojeni všichni. Šlágr 1.A třídy skončil následovně: FK Tachov – SK Petřín Plzeň B = MATĚJ JE V POŘÁDKU!

 

Za výše uvedený text a jeho použití (s částečnou korekcí) pro šíření dál, děkuje redakce Janu Vydrovi z Fotbalového klubu Tachov, který vše popisoval na klubových webových stránkách. Za redakci se přidáváme s přáním pro Matěje, aby se brzy dal dohromady, protože nic není důležitější, než zdraví!

 

Sestřih utkání, zdroj: YouTube FK Tachov



Ohlasy k zápasu


FK Tachov
Jaroslav Pták, trenér: To nejdůležitější z tohoto zápasu je, že petřínský hráč Matěj Fikrle je po nezaviněném střetu hlavami s naším hráčem již v pořádku. Toto zranění a nekonečné čekání na záchranku zastínilo jinak krásný zápas. V prvním poločase se hrál rychlý, dynamický fotbal nahoru dolů, protože oba týmy myslely především na útok. Na tutové šance jsme poločas vyhráli my, bohužel jsme je všechny spálili. Naopak, zbytečně riskantní a nepřesnou rozehrávkou jsme soupeři darovali přečíslení nad velkým vápnem a toho hosté využili gólem do šatny. Ve druhém poločase se dál hrál útočný a krásný fotbal, opět jsme si vytvářeli další šance, ale gól přidali naopak hosté z přízemního centru, který tečoval náš hráč do vlastní branky. Nechtěli jsme se s porážkou smířit a podařilo se nám snížit v 63. minutě. Hnali jsme se za vyrovnáním, vynutili jsme si výrazný tlak a gól několikrát visel na vlásku. Hosté se bránili a spoléhali na rychlé brejky. Závěr byl velmi dramatický, v době našeho vrcholícího tlaku se však zranil hostující obránce a všichni jsme se báli o Matějovo zdraví. V úplně samém, hektickém závěrečném tlaku jsme však z brejku inkasovali v nastaveném čase a byl konec. Výrazně posílený tým z Petřína jsme dokázali hodně potrápit, ale proti tak silnému týmu musíte proměňovat své šance a to se nám nedařilo. Přesto jsem s výkonem našeho mladého týmu spokojen, zápas měl vynikající úroveň. Můj kompliment patří všem třem rozhodčím, utkání řídili skvěle a s velkým nadhledem. Gratuluji soupeři k výkonu i vítězství a přeji brzké uzdravení Matějovi.

SK Petřín Plzeň B
Radek Vodrážka, trenér: Zápas, na který se nedá nikdy zapomenout a to bohužel i tím nepříjemným koncem. Když si vezmu, že našemu nejstaršímu hráči na hřišti bylo 22 let (kromě závěrečné čtvrthodiny, kdy přišel vyztužit obranu hrající trenér Jarda Levý), tak musím před našimi mladíky smeknout klobouk, jak se s tím dokázali poprat. Každopádně to byla naprostá reklama na fotbal, plná neskutečných výkonů, nádherných zákroků brankářů, překrásných branek v neuvěřitelné divácké kulise. A jestli někomu přeju postup do krajského přeboru, tak nám a Tachovu - tenhle tým a hlavně i celý klub si to rozhodně zaslouží. Co se týče Matěje - samozřejmě, že v těchhle chvílích jde to, kdo vyhrál nebo prohrál, úplně stranou a já jsem neskutečně šťastný, že po té šílené první půlhodině přichází pozitivní zprávy. Každopádně bych chtěl za nás za všechny a hlavně za Fíka poděkovat a smeknout klobouk všem, kteří mu buď pomohli nebo s ním alespoň soucítili. Velké díky patří tátovi našeho hráče KubyKá, panu doktorovi Tomáši Krystlovi, celému našemu týmu, který celou tu dobu byl Fíkovi nablízku, ale obrovské uznání posílám i celému týmu Tachova, který po celou tu neskutečně dlouhou dobu než přijela sanitka zůstal na hřišti a držel Fíkovi palce. A nakonec posílám obrovské uznání i desítkám domácích fanoušků, kteří přesto, že jsme jejich "miláčky" na hřišti porazili, zůstali na svých místech a při odjezdu Fíka sanitkou ho vyprovodili obrovským potleskem. Je skvělé ještě vidět, že svět je normální - díky moc všem výše uvedeným!



Sestavy


FK Tachov
P. Landrgott [-] - P. Sláma [-] (85. G. Nieves [-] ) , D. Beneš [-] (56. J. Fišer [-] ) , J. Šroub [-] , L. Hudec [-] , P. Kořínek [-] , J. Šuranský [-] , J. Viterna [-] , V. Mráz [-] , R. Umanskyi [-] (72. Z. Sloup [-] ) , D. Bulaiev [-]

SK Petřín Plzeň B
V. Suchý [-] - M. Trojovský [-] , J. Vodrážka [-] (76. J. Levý [-] ) , J. Veselý [-] , P. Zajíček [-] , A. Demeter [-] (86. T. Ježek [-] ) , Z. Šimáně [-] , D. Voves [-] (76. L. Kotěšovec [-] ) , J. Krystl [-] (63. P. Jílek [-] ) , J. Tětek [-] , M. Fikrle [-] (86. M. Černický [-] )

ŽK: 89. G. Nieves - 83. L. Kotěšovec .
Počet diváků: 206. Rozhodčí: Bureš Jiří - STROLENÝ Petr, PETRŽELKA František.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Jakub Volák

Expert: Petr Mičkal
Tip experta: výhra hostů

Souboj prvních dvou celku v tabulce. Oba týmy chtějí postoupit do krajského přeboru. Myslím, že souboj zvládnou hosté a vyhrají.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů