1:2
(0:2)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

30.10.2021 14:00

14.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Emotivní festival neproměněných šancí z kopaček Radnic držel Rapid v naději


Branky


24

Papírově, dle předchozích výsledků v probíhající sezóně, se čekalo, že Radnice budou v utkání favoritem. Svými neproměněnými šancemi však nechávaly domácí celek stále ve hře a v závěru bylo před brankou hostů pořádně husto.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dobrá defenzíva domácích zachránila nespočet gólů

První gólovku si připravili domácí, ovšem na svou vlastní branku. Po centru Segeta do vápna hlavičkovala domácí obrana míč ke své zadní tyči, kam se prolétl Liška, aby nešťastnému momentu zabránil. V následujících dvaceti minutách si hosté vytvořili několik gólových příležitostí, ale většinou ve skrumáži před Liškou se míč dostal mimo ohrožení branky, dvakrát dokonce zasahovali obránci i na brankové čáře.

 

Až ve 28. minutě se po několika odrazech natahoval po vysokém míči padajícím na brankovou čáru Liška. Tísněný stejně tak vyskakujícím útočníkem hostů namísto jistějšího vyboxování míče se snažil o jeho chycení, ale míč neudržel, ten padl před Daniela Fencla a radnický hráč už dokázal zbytek těl před bránou procedit. Domácí se dožadovali odpískání faulu na jejich brankáře, to však rozhodčím vyslyšeno nebylo. Dostupný kamerový záznam navíc v tomto ani dalším okamžiku nefungoval, a tak není možné si situaci prohlédnout znovu.

 

Další situací, kterou byli domácí rozohněni, byla nařízená penalta za nedovolený zakrok na Davida Kroce, který byl podražen při náběhu na rohový kop. I když si Liška na míč sáhl, Jan Esterka penaltu proměnil.

 

Jako by nervy domácích hráčů a fanoušků nebyly už dost pocuchané, dvě minuty po penaltě došlo ke střetu ve vápně hostí, mezi radnickým Brožem a domácím útočníkem, který padl na zem v době, kdy se hra odehrávala u postranní čáry. Domácí reklamovali úder rukou v obličeji. Dle slov radnického hrače došlo k nezaviněnému střetu, jelikož o hráči vůbec nevěděl, sledoval hru s míčem a ucítil náraz do jeho ramene. Ani v tomto případě však nelze ani jedna z verzí potvrdit, jelikož kamerový záznam není v inkriminované době dostupný. Nervy na pochodu měla většina domácích hráčů a projevilo se to zejména v zákeřných faulech, které adresovali aktivnímu Davidu Krocovi. Po jednom z nich obdržel žlutou kartu domácí Kořenek. 

 

V závěru poločasu mohl přímým pokusem z rohu snížit domácí kapitán Harmady. S prvním rohem si hostující obrana poradila. Na druhý ale tísněný Volák nedosáhl a na brankové čáře hlavičkoval hlavičkoval do bezpečí Kroc.

 

Liška držel naděje Rapidu

Prvním momentem ve druhé půli byl nebezpečný faul domácích na útočné polovině, který ale rozhodčí ponechal bez karetního trestu. O pár minut později se vytasil Liška skvělým zákrokem proti střele L. Aubrechta, která mířila do šibenice. Po následných pokusech o ohrožení branky a zabránění rychlého přechodu do útoku faulovali stejně jako v předchozí situaci i hosté, také bez karty. Ovšem zatímco předchozí situaci hosté nekomentovali, domácí Klekner si několik nemístných připomínek adresovaných k sudímu neodpustil a vysloužil si žlutou kartu. Na straně hostů ze žlutilo až v 56. minutě po zákroku Brože na půlce hřiště.

 

Následná útočná akce Rapidu nedopadla zdárně a po odkopu míče z vápna se do protiútoku dostal Kroc, který od půlky běžel na domácího brankáře. Ovšem místo umístění míče nebo nahrávky na druhé straně nebíhajícímu P. Aubrechtovi, zvolil střelu do Lišky. Krátce po hodině hry padl zády k bráně, na rohu velkého vápna Radnic, dotíraný Kořenek, ale rozhodčí dal na jevo, že tyto příliš ochotné pády akceptovat nebude. Další emoce se vyrojily v 67. minutě, když na půlící čáře nadvakrát poslal L. Aubrecht k zemi Matějku a následně odkopl míč. Matějka se po něm na zemi ohnal, ale ani jeden incident nebyl kartou odměněn.

 

V 71. minutě měl velkou šanci střídající Mulač, po přihrávce Kroce z levé strany, ale přestřelil. O pár minut později následovala další šance obou zmiňovaných, ale Mulač na míč nedosáhl. Po následném centru zpět na hranici vápna se k míči dostal Brož, ale jeho střelu k tyči Liška zlikvidoval. Další šanci měli hosté v 79. minutě, ale na prudký pokus Kroce na zadní tyč nedokázal nabíhající D. Krč zareagovat. Zda to byla střela nebo nahrávka je ale otázkou... O pár chvilek později byl před domácím brankářem L. Aurecht, ale i jeho Liška vychytal. 

 

Po všech těchto zaváháních musel přijít trest. V 80. minutě se po velmi pěkné kombinaci dostal za obranu Matějka, který vyslyšel slova za ním dobíkajícího Miroslava Čupalky, poslal mu míč patičkou čímž zmátl hostující obranu a druhý jmenovaný následně uklidil přesně k tyči. Později se vyznamenal Harmady, jenž zneškodnil další únik útočného Kroce. Později zase letěl míč do vápna na osamoceného Brože, ale před ním v náběhu nad bránu hlavičkoval Mulač.

 

Rapid po všem těch nevydařených akcích hostů cítil v závěru šanci alespoň na bod, a tak na velmi dobře zahrávané standardky chodil i brankář Liška. Další branku ale domácí vykřesat nedokázali. Radnice si tak odvezly všechny tři body a usadily se s 31 body na druhé pozici po podzimní části.

 

 

 



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Radnice
Pavel Valenta, kapitán: Příjemné bylo, že nás opět přijela podpořit spousta radnických diváků. Hrajeme tak vlastně i venku před domácím publikem, které si zaslouží velké poděkování. Zápas nebyl z fotbalového hlediska ideální. Od obou týmů vznikla v zápase spousta nepřesností a od nás mnoho nevyužitých brankových příležitostí. Na závěr jsme se báli o výsledek, jelikož v 80. minutě zápasu soupeř vsítil gól. Naštěstí jsme ale toto utkání dotáhli do vítězného konce, čímž jsme získali další důležité 3 body do tabulky. Kdyby mi před sezonou někdo řekl, že po podzimní části soutěže budeme na druhem místě Krajského přeboru, asi bych se mu zasmál. A my uhráli 11 výher, dvě z toho po penaltách a 4 prohry s celkovým ziskem 31 bodů. Myslím si, na nováčka soutěže bomba!



Sestavy


SK Rapid Plzeň
J. Liška [-] - J. Holík [-] (72. M. Čupalka [-] ) , J. Ledvina [-] (46. D. Matějka [-] ) , T. Drtil [-] , J. Harmady [-] , R. Klekner [-] , J. Kadlec [-] , P. Filipčík [-] , P. Nový [-] , D. Kořenek [-] , J. Kostifál [-]

TJ Sokol Radnice
J. Volák [-] - D. Fencl [-] , P. Valenta [-] , M. Krč [-] , Š. Huttr [-] - L. Brož [-] , J. Esterka [-] (69. M. Mulač [-] ) , L. Aubrecht [-] , O. Seget [-] - D. Kroc [-] , P. Aubrecht [-] (69. D. Krč [-] )

ŽK: 34. D. Kořenek , 46. R. Klekner - 56. L. Brož .
Hráči zápasu: M. Krč .
Počet diváků: 96. Rozhodčí: PICEK Lukáš - PASTYŘÍK Tadeáš, ŠLAUF Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     30. 10. 2021 09:38

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     30. 10. 2021 09:12
Hráč, Zpravodaj, Fotograf - SK Horní Bříza | Plzeňský | Plzeň - Sever

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     29. 10. 2021 21:20

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     29. 10. 2021 19:26

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     29. 10. 2021 18:31

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     29. 10. 2021 13:22

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     29. 10. 2021 08:23

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     29. 10. 2021 07:16

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     28. 10. 2021 14:53

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     28. 10. 2021 09:44

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     27. 10. 2021 22:06

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     27. 10. 2021 14:34

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     27. 10. 2021 14:16
Jakub Volák

Expert: Jiří Slach
Tip experta: výhra hostů

Tipuji, že vyhrají Radnice. Rapid je sice nevyzpytatelný soupeř, ale Radnice mají kvalitu na to zvítězit.

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2021 17:38

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2021 11:29

Tip: výhra hostů