Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.09.2021 16:30

9.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Javorský rozhodl o výhře Benfiky


24

Utkání rezervy třetiligového týmu s nováčkem krajského přeboru předestříval bitvu, kde mohou o výsledku rozhodovat chyby. Což se také potvrdilo a hosté jich udělali více než domácí. Hrající trenér Javorský tak svému mančaftu šel příkladem, jak se s takovými chybami nakládá.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Radnice dlouho odolávaly

Domácí celek byl od první minuty lepší na míči, snažil se o dobývání radnické obrany, a to zejména přesnými nahrávkami za radnickou obranu. Hrál se ale otevřený fotbal na obě strany a každý z celků si vypracoval své zajímavé šance. Nejblíže gólu byl ve 14. minutě domácí Pavel Javorský, který rozvlnil síť, avšak z ofsajdového postavení. Chvíli na to se z dálky napřáhl Vojtko, ale jeho prudká střela byla sražena na roh.

 

Velkou šanci měl ve 25. minutě Černý, ale jeho pokus od nohy radnický brankář vystihl. Následně se musel vytáhnout alespoň k tečování nebezpečného rohu, který letěl na hlavu Koreluse, aby o minutu později vytěsnil i Jahnův projektil mimo tři tyče.

 

Svou velkou příležitost měly i Radnice. Ve 32. minutě vyslal Huttr míčem přes obranu Davida Kroce, kterého však zklamalo zpracování hrudníkem a ke kýženému zakončení se nakonec nedostal, jelikož byl zblokován Korelusem.

 

Ve 40. minutě se už skóre měnilo. Na pas za hostující obranu si tentokrát dle pravidel zaběhl Pavel Javorský, který využil brankářova zaváhání při výběhu a prvním dotykem jej přehodil do odkryté brány.

 

Další chyba i šťastná branka

Hosté se z kraje poločasu dostaly do dvou zajímavých příležitostí, které však nepřetavily do zakončení. I domácí jednu šanci prováhali. Přesto se jim podařilo navýšit na 2:0. V 50. minutě ukázal hrající trenér Pavel Javorský, že je stále hodně rychlý. Téměř z poloviny hřiště pláchl všem radnickým obráncům a brankáře Voláka si následně namazal na chleba technickým přehozením na zadní tyč. Hned o pár minut později vyrobili radničtí chybu, která byla po zásluze potrestána. Nepřesnou zpětnou přihrávku Huttra vystihl Černý, který před bránou našel nabíhajícího Javorského a ten už neměl problém se zakončením.

 

Radnice neskládaly zbraně. Už o dvě minuty později vyhlavičkovávala domácí brány obrana Mulačův pokus. Domácí však chytli slinu a hrozili dál. Kroucený roh do brány musel vyrážet brankář na další roh. Z něho se opět centrovalo do vápna, Volák opět vyráží, jenže pouze na velké vápno, kde napřahuje Jahn. Jeho střela sice míří asi 3 metry vedle tyče, naneštěstí stojí v trase střely David Sedláček, od jehož nohou se míč odráží do sítě.

 

V 68. minutě se do gólové šance dostal radnický Brož, jenže jeho pokus výborně lapil Červený. Další šance byly na obou stranách zažehnány oběma obranami. Až v 86. minutě se hosté opět zapotili, když centrovaný míč radnická obrana lehce tečovala a brankář nohou do protipohybu kryl téměř jistou branku. V poslední minutě mohly Radnice vsítit alespoň jedu branku útěchy, ovšem Rýdl při pokusu přehodit všechny hráče domácí obrany trefil pouze tyč.



Ohlasy k zápasu


TJ Jiskra Domažlice B
Pavel Javorský, trenér: K zápasu jsme nastupovali s velkým respektem k soupeři, ale úkolem podat dobrý výkon a vyhrát. Dnes musím říci, že jsme podali asi nejlepší výkon v domácím prostředí a od začátku se snažili soupeře napadat a nenechat jim metr hřiště zadarmo. V utkání se nám dařila kombinace i taktické pokyny jsme plnili na sto procent. Soupeř si to s námi přijel otevřeně rozdat za co jsem moc rád, nijak nezalezl a nebránil a snažil se i o svoji hru. Dle mého názoru si diváci museli zápas z obou stran užít, soupeři děkuji a držím jim palce v dalším průběhu soutěže. Jsou určitě příjemným překvapením a věřím, že skončí v nejvyšších patrech tabulky.

TJ Sokol Radnice
Pavel Aubrecht st., trenér: V Domažlicích se na hřišti potkaly dva rozdílné fotbalové světy. Domácí mají fantastické mladé mužstvo, plné rychlosti, technické dovednosti, vedené rozumným trenérem, který všem ukázal jak se hraje fotbal. My jsme nechtěli zalézt a čekat na ránu. Snažili jsme se o otevřený fotbal v rámci našich možností, což kluci splnili. Nikoho nebudu kritizovat, naopak jsem všechny pochválil za statečný výkon. Škoda, že jsme neproměnili ani jednu šanci, kterou jsme si vypracovali. Osobně mám přání, poměřit se s tak kvalitním mužstvem v naší plné síle. Snad příště?!



Sestavy


TJ Jiskra Domažlice B
L. Červený [-] - D. Sedláček [-] (77. M. Chodora [-] ) , O. Sloup [-] , M. Hojda [-] , T. Korelus [-] - D. Soupír [-] - P. Javorský [-] (68. P. Neumann [-] ) - I. Vojtko [-] , V. Uzlík [-] (46. M. Hoang [-] ) , V. Černý [-] , K. Jahn [-] (84. P. Vogeltanz [-] )

TJ Sokol Radnice
J. Volák [-] - D. Rýdl [-] , P. Valenta [-] (58. M. Krč [-] ) - T. Kroc [-] (72. D. Krč [-] ) , L. Aubrecht [-] , D. Fencl [-] , Š. Huttr [-] , J. Esterka [-] (58. V. Kvasnička [-] ) , L. Brož [-] - M. Mulač [-] , D. Kroc [-]

ŽK: 59. T. Korelus , 89. P. Vogeltanz , 90. P. Neumann - 76. D. Fencl , 82. M. Mulač .
Hráči zápasu: P. Javorský .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: ŠIMEK František - FILLINGER Miloš, ŠLAUF Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Hráč, Zpravodaj, Fotograf - SK Horní Bříza | Plzeňský | Plzeň - Sever

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Jakub Volák

Expert: Petr Nykles
Tip experta: výhra domácích

Při vší úctě k síle Radnic, tak na velkém Domažlickém hřišti to budou mít hodně těžké.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích