2:3p.
(1:1)
37. J. Ptáček
83. J. Ptáček (p.)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.09.2015 10:15

8.kolo, Divize A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Pražské derby rozhodly pokutové kopy, dostalo se i na gólmany!


Branky


2. T. Volek , 62. J. Kabele - 37. J. Ptáček , 83. J. Ptáček (p.)
0

8. kolo proti sobě postavilo dva zástupce pražského fotbalu v divizní skupině A. Domácí Aritma v zápase dvakrát vedla, Motorlet však dokázal pokaždé srovnat. Následný rozstřel pak připomínal spíše nekonečný příběh! Aritma neodešla z utkání bez šrámů, kvůli zranění museli odstoupit Cheremisin a Kabele.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rychlý nástup Aritmy

Vstup do utkání vyšel mnohem lépe domácí Aritmě. Při prvním dlouhém míči se špatně dohodli hostující obránci s brankářem, kdy Foferka neodhadl ideálně situaci a srazil se nejen se svým spoluhráčem, ale také s Kabelem. Balón se dostal k úplně volnému Tomáši Volkovi, který z malého vápna neměl problém doklepnout míč do prázdné brány. Motorlet byl od začátku velmi důrazný a snažil se s výsledkem něco udělat, výraznější šance ale nepřicházely. Neustálé nebezpečí hrozilo od Pyška, se kterým měl Modr hodně práce.

 

Motorlet zařadil ještě vyšší obrátky od 25. minuty, Aritma vyklidila střed pole, přestala hrát a napadat svého soupeře. Tlak hostů pak vyvrcholil v 37. minutě, kdy se hlavou po Krolopově rohovém kopu trefil Jiří Ptáček. Vyrovnávací trefa přišla několik okamžiků po velké šanci domácího mužstva, Volek poslal do rychlého protiútoku Madeje, jenž postupoval z levé strany sám na bránu. Ránu levačkou si však připravoval moc dlouho, až mu obětavým zákrokem stihl Karbulka skočit do střely. 

Dva góly, dvě zranění

Začátek druhého dějství se odehrával především mezi vápny, Aritma držela balón na svých kopačkách a Motorlet hrozil ze standardek. Nucený zásah do zadních řad musel trenér Kubr provést v 57. minutě, zraněného Cheremisina nahradil Šupina. Nejhezčí akci zápasu si bílomodří vypracovali v 62. minutě. Hrabák převzal míč na své polovině a následně poslal krásnou kolmici mezi hostující stopery na nabíhajícího Jiřího Kabeleho. Ten v samostatném nájezdu nedal Foferkovi šanci a domácí znovu vedli. Aritma byla na koni a mohla přidat i třetí branku. Střídající Macek postupoval z pravé strany a hezky vypálil, se zblokovanou střelou si Foferka ale poradil. Pak měli domácí příležitosti udeřit z brejků, špatnými přihrávkami se však o ně sami připravili.

 

Nepříjemná věc potkala jednoho z nejlepších hráčů utkání, Jiřího Kabeleho. Šlápl si na balón a při dopadu si nepříjemně poranil ruku, musela pro něj přijet záchranná služba. V 83. minutě si vybral smolnou chvilku pro změnu Šupina, Pyškův centr totiž trefil střídajícího stopera do ruky a odpískaný pokutový kop s klidem proměnil Jiří Ptáček.

 

Do konce zápasu mohl Motorlet rozhodnout, šance na to rozhodně měl. Po odvráceném centru střílel jeden z hostujících hráčů zpoza vápna a Stareček reflexivně nohou vyrazil přímo na hlavu forvarda Novotného, i proti němu se ale Stareček zaskvěl a vyškrábl míč mimo bránu. V 88. minutě podnikli hosté rychlou akci po levé straně a z druhé vlny nabíhající Koukal napálil balón směrem do brány, Stareček však znovu perfektně zasáhl. 

Nekonečný příběh

Kuriózní situace nastala při penaltách. Všichni hráči z pole proměnili, na řadu se tak dostali i gólmani! Foferka na straně Motorletu proměnil, hrdina posledních minut Stareček však zaváhal a Motorlet tak vyhrál na penalty 11:10!

 

SLEDUJTE NÁS TAKÉ NA FACEBOOKU: FOTBALUNAS - STŘEDOČESKÝ KRAJ



Ohlasy k zápasu


SK Aritma Praha
Trenér L. Šíma: "Samozřejmě pro nás ztráta a zklamání, když jsme hráli doma. Na druhou stranu chci říct, že remíza je spravedlivá, sice jsme šli do vedení, ale soupeř byl nebezpečnější a vyrovnal. Neudrželi jsme ani druhé vedení, penalta sice byla spíše štěstí a náhoda, ale v závěru jsme zase při velkých šancích Motorletu měli štěstí my. Myslím si, že zasloužená remíza. Škoda, že nám stále nevycházejí penalty. Vyzdvihl bych gólmana, který nás hlavně v závěru podržel. Dále odehrál velice dobrý zápas z pravé strany Jirka Kabele, dal krásný gól a hlavně bych mu chtěl popřát, aby se co nejdříve vrátil zpátky po zranění. Do třetice bych jmenoval Martina Ambruse ze středu zálohy, který odvedl takovou tu černou práci a vyhrával velké množství osobních soubojů."

FK Motorlet Praha
Útočník P. Novotný ml.: "Derby se vším všudy! Přišlo se podívat hodně lidí, padlo hodně gólů. Jen jsme ztratili bod, řekl bych, že jsme celý zápas byli lepší. Musíme být však rádi alespoň za vítězné penalty."



Sestavy


SK Aritma Praha
J. Stareček [-] - F. Turbák [-] (88. P. Vávra [-] ) , O. Cheremisin [-] (57. M. Šupina [-] ) , P. Novotný [-] , T. Modr [-] - T. Volek [-] , M. Ambrus [-] , L. Hrabák [-] , J. Kabele [-] (71. P. Nehoda [-] ) - I. Bogár [-] , T. Madej [-] (60. M. Macek [-] )

FK Motorlet Praha
T. Foferka [-] - J. Ptáček [-] , A. Tvrdý [-] (83. F. Hák [-] ) , J. Machurka [-] , J. Karbulka [-] - J. Krolop [-] (61. O. Měska [-] ) , M. Podzemský [-] (46. L. Kučera [-] ) , L. Dejl [-] , J. Pyšek [-] - P. Novotný [-] , Z. Koukal [-]

ŽK: 36. O. Cheremisin - 39. J. Krolop , 84. O. Měska , 87. P. Novotný .
Hráči zápasu: J. Stareček , J. Kabele , M. Ambrus - J. Ptáček .
Místo: UMT. Počet diváků: 282. Rozhodčí: Štrincl Pavel - Šlapák František, Janoch Marek.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.