2:1
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

03.10.2021 14:00

8.kolo, Jihočeský | Jindřichův Hradec | Okresní přebor , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Novosedly tentokrát nestačily na Stráž, rozhodl konec druhé půle


Branky


24

V rámci 8. kola Okresního přeboru vyzvala domácí Stráž v nežárském derby Novosedly. Právě domácí se dostali do vedení po dvaceti minutách, ale hosté stačili ještě do konce poločasu vyrovnat. Ve druhém poločase ale vystřelil Kalvas domácím vítězství a Stráž se tak dočkala cenných tří bodů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas skončil nerozhodně

„DERBY“ Stráž vs Novosedly nakonec ovládli domácí, ale vítězství se nerodilo lehce. Soupeř přijel v jedenácti lidech bez několika tradičních opor. Domácí naopak měli po dlouhé době plnou střídačku. Zápas začal ve svižném tempu, kdy nebylo nouze o souboje a tvrdou hru na obou stranách. Ani jeden tým tomu druhému nic nedaroval, jak se na takové derby sluší. Šance na vstřelení branky byly na obou stranách, ale blíže ke gólu měli spíše hosté jejichž některé šance byly tutové. A zvláště pak když zahrávali pokutový kop po ruce Zváry ve vápně. K penaltovému puntíku se postavil zkušený matador a kapitán hostí, Poborský. Avšak jeho pokus zneškodnil bravurním zákrokem Pavel Rychlý. To domácí určitě nakoplo k lepšímu výkonu a v 25. minutě již jednu z šancí přetavili ve vedoucí gól. Konkrétně se prosadil Břetislav Chovítek, když s ledovým klidem po zemi uklidil míč do branky na zadní tyč. Bohužel se domácím nepodařilo tento stav udržet do poločasu, protože se po centru Hladílka a teči obránce dostal k míči Patrik Hrubý a z blízka se nemýlil. 1:1 byl tedy stav, za kterého se šlo do kabin.

Domácí jsou nakonec šťastnějším týmem

Druhý poločas domácí začali vlažněji. Soupeř hrozil rychlými výpady směrem k jejich brance, ale většinou neměli seřízená mířidla a jejich střelecké pokusy létaly všude, jen ne směrem na bránu. Strážský tým se rozjížděl pomaleji, ale nakonec se do hry dostal a vytvářeli si také příležitosti, které volaly po gólech. Obraz hry byl podobný jako v prvním poločase, tedy v duchu boje o každý metr hřiště. Ani jeden mančaft nechtěl připustit ztrátu bodů. Ke konci zápasu se ukázalo, že soupeři začaly docházet síly, i díky jejich prázdné střídačce. A tak si domácí vytvořili tlak, který vyústil ve vstřelení branky v 84. minutě po geniální přihrávce Daniela Přílepka, který vybídl ke skórování Jakuba Kalvase. Ten přesně mířenou utaženou střelou k levé tyči nedal brankáři hostí šanci a tak i ve svém druhém zápase za Stráž skóroval. Poslední minuty zápasu si domácí zbytečně neztěžovali a hráli jednoduše, čili co nejdále od jejich branky a tak stav 2:1 nakonec vydržel až do konce a domácí se mohli radovat z vydřeného vítězství. Další zápas jedou do Peče, kde je nečeká vůbec nic lehkého. Pokud ovšem pojedou v plné sestavě, můžou určitě uspět.

Autor: Martin Zvára



Ohlasy k zápasu



SK Novosedly n. Než
Pavel Fryš: Martin Zvára v článku vystihl vše podstatné. V prvním poločase jsme měly dost šancí včetně penalty na to, aby jsme se dostali do vedení. Ve druhé půlce jsme hrozili střelami zpoza šestnáctky, ve kterých vynikal hlavně Martin Hladilek. V posledních 15 minutách nás domácí zmáčkli a šest minut před koncem jsme inkasovali. Pak už nebyl čas ani síla něco s výsledkem udělat. K derby jsme přijeli pouze s 11-ti hráči a i tento fakt se podepsal na konečném výsledku. Máme spoustu zraněných a uvidíme jak to bude vypadat příští týden.



Sestavy


TJ Sokol Stráž nad Nežárkou
P. Rychlý [-] - J. Eger [-] , V. Princ [-] , M. Zvára [-] , V. Mikuláštík [-] , D. Přílepek [-] , J. Kalvas [-] , V. Labuť [-] , M. Podsclan [-] , B. Chovítek [-] , J. Kollár [-]

SK Novosedly n. Než
M. Malý [-] - R. Poborský [-] , J. Marsa [-] - J. Mazanec [-] , D. Kroupa [-] , M. Hladílek [-] , L. Voldřich [-] , S. Šmíd [-] - M. Škola [-] , P. Hrubý [-] , P. Zeman [-]

ŽK: 21. B. Chovítek , 62. M. Zvára - 32. P. Hrubý , 45. D. Kroupa , 63. L. Voldřich , 76. J. Mazanec .
Hráči zápasu: P. Rychlý , J. Kalvas .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: Náprava Miroslav - DEVERA Radek, JANOVSKÝ Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
5. 10. 2021 07:56
děkuji za objektivní komentář. v.kroupa

Tip: výhra hostů

Administrátor klubu, Předseda klubu, Zpravodaj - SK Novosedly nad Nežárkou | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

30. 9. 2021 13:59
remíza

Tip: remíza

Fanoušek, Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu, Trenér - FC Peč | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Fotograf - TJ Kunžak | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: výhra domácích