Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

06.11.2021 10:30

13.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

7.0

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

9.0

Zázemí

6.0

Souboj týmů ze spodku tabulky skončil remízou


Branky


70. D. Lamač - 62. M. Toman
21

V závěru podzimní poloviny ročníku sehráli sousedi ze spodních pater tabulky důležité utkání, kdy oba zúčastnění potřebovali sahat po bodovém zisku, aby se nejen udrželi v náskoku před poslední příčkou tabulky, ale také kvůli lepší výchozí pozici pro jaro. Po spíše bojovném výkonu se soupeři rozešli smírně výsledkem 1:1 a soutěžní žebříček tak kromě jediného bodu nic na jejich pozici nezměnil.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas bez branek

Sobotní dopoledne v podzimní rozlučce nabídlo pro oka diváka nepříliš atraktivní podívanou. Chvalšinám díky marodce chyběl defenzivní pilíř středu hřiště, a dále se musely spolehnout na pomoc hráčů, kteří již pravidelnou aktivitu odložili. To se na jejich hře podepsalo.

 

Územní převahu měli domácí hráči a byť jim chyběl lepší pohyb, hrálo se více na obranné polovině Vltavanu. První střelu zápasu vyslal na branku hostí Kaprál v páté minutě, Hüttner však neměl sebemenší problém zasáhnout a o minutu později se Sokol v podání stejného hráče do pokutového území neprobil. Ještě během první desetiminutovky to Kaprál zkoušel znovu křižnou střelou a tentokrát musel hostující brankář vytáhnout důležitý zákrok, aby jeho ránu alespoň vyrazil k dobíhajícímu D, Lamačovi, který byl ovšem na dorážku krátký a Hüttner celou situaci uklidnil.

 

Své příležitosti si ovšem vydobyli také hráči Loučovic. Jejich první snaha po standardní situaci ovšem skončila mimo zařízení, ale nejblíže vstřelené branky byli na konci první poloviny úvodního dějství. Nebezpečně z pravé strany zakončoval Dudla, jenž zamířil na bližší tyč, ale jeho pokus se otřel o vnější stranu konstrukce brány. Ještě před poločasovým hvizdem gólově zavanulo před oběma brankáři. Nejprve Slukovi nesedlo zakončení hlavou, když mu balón sjel na rameno a následně skončil mimo, na druhé straně míč po centru zleva prosvištěl celým pokutovým územím bez zásahu jediného hráče.

Každý tým dal po jedné brance

Vstup do druhého poločasu přímo opisoval nastolené tempo z úvodu utkání a ačkoliv Loučovice hru oživily nasazením Tomana, míč byl stále spíše na kopačkách Chvalšin. Více osobních soubojů s přibývajícím časem ovšem přinášelo o více faulů a jeden z nich po hodině hry přinesl i otevření skóre. Po zbytečném přerušení hry na půli hřiště se Vltavan v kombinaci dopracoval až do zakončení v pokutovém území, až si Chvalšinští v defenzivní snaze po střele Michala Tomana sami zrazili míč za záda bezmocného Kamenského. 


O důležitou výhru se Loučovice připravily ihned záhy, když v přečíslení dva na jednoho stoprocentní šanci tristně zahodily střelou nad chvalšinskou klec. To bylo důrazné varování pro domácí tým, který v sedmdesáté minutě dokázal vyrovnat. Chvalšiny vedly útok podél pravé lajny a když Zwifelhofer poslal balon do vápna, po odrazu si jej našel Daniel Lamač a rozradostnil domácí tým i publikum.

 

V závěru utkání se Chvalšiny ještě nadechovaly k nátlaku na hostující defenzivu, ale byť chtěly misky vah převážit na svou stranu, soupeř byl proti a Hüttner znovu poukázal na svou důležitost pro tým, když udržel naděje alespoň na bodovou dělbu po vynikajícím zákroku proti gólovým choutkám Cáby. 

ZDROJ: IMRICH HRABOVSKÝ

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Chvalšiny
Imrich Hrabovský (hlavní pořadatel): Po prohře ve Větřní, kde jsme na body rozhodně měli, jsme na poslední zápas podzimu kladli důraz v bojích na chvostu tabulky. Rozhodně jsme se nemohli a ani nechtěli spoléhat na výsledek Dřítně, která nadále bojuje na samotném dně tabulky a body si musíme uhrát sami. Bohužel nás kromě toho, že horko těžko skládáme sestavu, trápí zejména malé využívání šancí a kdybychom byli schopni proměnit alespoň polovinu z nich, mohla být naše pozice díky bodové vyrovnanosti někde v klidném středu tabulky. V zápase s Loučovicemi nám chyběl lepší pohyb, který nás zdobil v jiných zápasech a znát byla zejména absence zkušeného kapitána Michala Postla. V konečném výsledku je remíza určitě fér. Vyhrát jsme mohli my, ale také soupeři.

Vltavan Loučovice
Martin Hüttner (kapitán): Na to, že proti sobě nastoupily týmy ze spodku tabulky, se v mých očích hrál fotbal celkem slušné úrovně, k čemuž přispěl svým dobrým výkonem i rozhodčí Pánek. První poločas byli asi opticky o něco málo lepší domácí, ale šanci si nevytvořili. V druhém poločase se nám podařilo vstřelit gól po standartce, v zápětí jsme mohli zvýšit, ale dvě dobré šance jsme neproměnili. Trest přišel záhy. Po centru domácích jsme nepokryli hráče na zadní tyči. V závěru se povedly nůžky Cábovi, ty se mi ale podařilo chytit. Vyhrát mohly oba celky, remíza je spravedlivá.



Sestavy


TJ Sokol Chvalšiny
M. Kamenský [-] - L. Lamač [-] (87. M. Kamenský [-] ) , J. Doubrava [-] (69. P. Cába [-] ) , D. Lamač [-] , P. Postl [-] , T. Holas [-] , R. Kaprál [-] , P. Zwifelhofer [-] , L. Fučík [-] , P. Sluka [-] , J. Fic [-]

Vltavan Loučovice
M. Hüttner [-] - B. Bäuml [-] , Z. Fatura [-] , T. Dostál [-] , V. Matulík [-] , L. Sojka [-] (46. M. Toman [-] ) , L. Ardó [-] , D. Janků [-] , V. Dudla [-] , M. Šíma [-] , M. Zayml [-]

ŽK: 82. M. Toman .
Hráči zápasu: R. Kaprál - M. Toman .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: PÁNEK Milan - MRÁZ Marek, PETROUŠEK Antonín.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
7. 11. 2021 18:16
Hodnocení zápasu

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip experta: remíza

Zápas dvou celků ze spodku tabulky skončí remízou.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích