2:2
(1:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

21.08.2021 13:30

2.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Chvalšiny si rozdělily body se Sedlecem


Branky


19

Chvalšiny se poprvé představily v nové sezóně doma, kde přivítaly Sedlec. Hosté bez zraněného Ma. Peška, L. Hovorky, nemocného M. Peterky a absentujícího kapitána J. Zíky, přijeli pouze ve dvanácti hráčích, což bylo ve druhé půli znát.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dva náběhy za beky, dva góly

Sedlečtí vstoupili do utkání velmi dobře, když již ve páté minutě slavil gól Lukáš Koňarík po parádním pasu za chvalšinské beky z kopačky J. Špána - 0:1. Chvalšinští sice signalizovali ofsajd, ale praporek pomezního zůstal dole. Domácí však brzy obdržená branka nepoložila, ba naopak. Byly to Chvalšiny, které v následujících minutách byly útočně aktivnější a po několika závarech ve vápně hostujícího celku, měly i možnost skórovat, ale častokrát je zradila koncovka. Krátce po půl hodině hry udeřili ale opět hosté. Téměř totožná situace jako u první branky, ale tentokrát svůj únik gólově zakončovala nová sedlecká posila David Reindl - 0:2. V dalších minutách byli aktivnější Sedlečtí, kteří měli několik slibných šancí. Střela Mi. Peška však skončila nad brankou domácích a neujalo se ani několik střel J. Žofaje. Poslední slovo první půli měli domácí. U dlouhého míče, který mířil k rohovému praporku, byl sice hostující Samohejl první, ale tomu míč uloupil domácí štírek Lukáš Fučík, doběhl s ním do vápna a přesnou střelou ke vzdálenější tyči upravil na poločasových 1:2.

První poločas z pohledu domácích

Na kvalitně připraveném trávníku se ve slunečném odpoledni střetla dvě mužstva s úzkým kádrem, když lavička na obou stranách disponovala pouze jedním náhradníkem.

První poločas začal relativně opatrně, aktivnější se snažili být domácí. První stoprocentní šancí pohrdl M. Postl, k němuž se po rohu ideálně odrazil balon, ale nedokázal usměrnit míč mimo dosah brankáře hostí, který střelu reflexivně vykopl nohou. O chvilku později si hosté počínali výrazně lépe. Po dlouhém nákopu a výborné práci D. Reindla se dostal k míči L. Koňarík a pohotově uklidil míč do branky, byť domácí gólman se míč snažil vytěsnit. Domácí se velmi zlobili na pomezního rozhodčího a reklamovali, byť neúspěšně, ofsajdové postavení útočníka hostí při dlouhém nákopu. Domácí se poté snažili o vyrovnání, ale jejich snaha k úspěchu nevedla. Okamžitě po pauze na pití udeřili hosté, kdy využili opět rychlosti D. Reindla a nedobrého postavení domácích stoperů, když hostující útočník svůj brejk přetavil ve druhý gól.

Poté byli domácí v určitém útlumu, byť ve vyložené šanci přestřelil z blízka bránu J. Klíma, ale podobnou příležitost zahodil také kapitán hostí. Dobré zákroky si připsal také domácí brankář. Když již to vypadalo, že hosté půjdou o poločase do kabin s dvougólovým vedením a domácí byli psychicky dole, vykřesal prakticky z ničeho naději výbornou a poctivou prací L. Fučík, který vybojoval míč kontrolovaný hostující obranou do zámezí, navedl si jej zpět do hřiště, udělal kličku a ze střelecké pozice míč uklidil na zadní tyč. To byl pro domácí velmi důležitý moment.  

Domácí tlačili a v závěru skórovali

Druhý poločas patřil bezesporu domácím Chvalšinám, které byly výrazně aktivnější a pohyblivější. Sedlečtí se pouze bránili a brzy byli bez sil na nějaký útočný odpor. Domácí pálili jednu šanci za druhou a častokrát shořeli i na vynikajícím Královi v hostující bráně. Pět minut před koncem utkání se ale vyrovnávací branky dočkali. Odražený míč napálil domácí hráč pouze do hostujícího beka, od kterého se kulatý nesmysl dostal až ke koupačkám osamoceného Daniela Lamače, který vyrovnal na 2:2. Hostující tým se dožadoval odpískání ofsajdu, ale píšťalka sudího Bartůňka zůstala němá. V nastaveném čase pak mohli hosté přeci jen brát všechny tři body, ale domácí brankář Kamenský, který se teprve v patnácti letech postavil do brány mezi muže, skvěle vychytal hlavičku Reindla. A když z následujícího rohového kopu jen těsně minul Koňarík, domácí si oddychli a utkání skončilo smírně 2:2.

Druhý poločas z pohledu domácích

Druhý poločas se odehrával naprostou většinu času na polovině hostí a lze jej stručně popsat jako přehlídku nepřesností a nemohoucnosti v zakončování ze strany domácích, kteří si vypracovali velké množství šancí. Někdy zasáhl výborně hostující gólman, který vychytal J. Klímu, nebo P. Sluku, někdy jej zastoupil na brankové čáře hráč z pole, někdy chyběl ke gólu kousíček, jako při střele R. Kaprála nebo M. Postla. Nakonec se domácím podařilo vyrovnat, to když se tečovaná střela odrazila k D. Lamačovi, který dorážkou vsítil druhou branku domácích. Při této brance zase reklamovali ofsajdové postavení hosté.

S ohledem na průběh druhého poločasu jsou s remízou zřejmě výrazně spokojenější hosté. Domácí mohou litovat své nízké produktivity.


Zdroj: http://sksedlec.klubweb.cz/ a Michal Postl 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Chvalšiny
Michal Postl (kapitán): Když jsem minule uváděl, že jsme měli problémy se sestavou, doufal jsem, že v dalších zápasech to již bude aspoň trochu lepší. Opak byl pravdou a chvíli to vypadalo, že nedáme dohromady ani 11 lidí. Naštěstí pomohli kluci ze žáků a mohli jsme alespoň jednou střídat. Vývoj zápasu jsem popsal v reportu, tak bych jen stručně uvedl, že se projevuje naše klasická bolest, kdy soupeři umožníme poměrně snadno skórovat a my naopak potřebujeme na gól obrovské množství šancí. Týmy, které stabilně a dlouhodobě hrají krajské soutěže, své šance proměňují ve výrazně větším procentu, což se zásadně promítá také do počtu získaných bodů. Říkám si, co bude dál, protože se naše snažení jeví tak trochu jako boj o přežití fotbalu ve Chvalšinách, bohužel nás je málo. Na další zápas už jsou zase omluvenky a nevím, jak to dáme dohromady. Přístup některých navíc není mírně řečeno vůbec ideální. Abychom některé znovu viděli, asi budeme muset zkusit pořad „Pošta pro tebe“. Nevzdáme to ale, pořád je dost lidí a důvodů, pro které stojí zato fotbal na vsi dělat. Proto také píši tento text z dovolené, na kterou jsem vyrazil hned po zápase, přijel jsem na hotel pozdě (již se mnou nepočítali ) a dovolenou jsem naplánoval (zkrátil) tak, abych stihl další zápas. Chci pochválit také hlavního rozhodčího, který řídil zápas naprosto s přehledem a bez chyb. Zápas, byť bojovný, se odehrál v naprosto férovém duchu, k čemuž přispěly oba týmy a kluci ze Sedlece jsou pohodoví rozumní zkušení chlapi. Za zvládnuté utkání chválím opět benjamínka v bráně M. Kamenského, nadstandardně zahrál také Cífka (P. Zwifelhofer), D. Lamač hrál rovněž dobře, navíc vsítil vyrovnávací branku. Jinak výkon opět týmový a snaživý. Musím poděkovat také dalším klukům, kteří přišli ze žáků (J. Dušek a K. Kotkár), pro které to musí být strašně těžké, předtím hráli na zmenšeném hřišti, je jim 15 let a teď nám pomáhají a perou se statečně. Jed doufám, že u fotbalu vydrží a bude je to bavit.

SK Sedlec
Milan Pešek (hráč): Ze zápasu ve Chvalšinách jsme si chtěli přivést nějaké body a po průběhu utkání to mohlo být jakkoliv, od debaklu až po výhru. První poločas byl bohatý na brankové příležitosti, domácí mohli jít do vedení, ale své šance neproměnili. My jsme poté dokázali dvakrát skórovat, ale domácí měli opět šance a nás držel výborný brankář Král, který úniky soupeře pochytal. Naše vedení mohlo být také větší, ale žádnou ze šancí jsme již neproměnili a navíc jsme chvilku před pauzou zbytečně inkasovali. Druhý poločas byl z naší strany doslova příšerný, odehrával se zcela v režii domácích. Úplně jsme odešli fyzicky a výkon nebyl hodný 1.B třídy. Byla jen otázka času, kdy domácí vstřelí branku, jenže to se jim ne a ne podařit a paradoxně si myslím, že větší šance měli v poločase prvním. Jednu branku se jim nakonec vstřelit podařilo a tak zápas skončil remízou. Pro nás je bod určitě ziskem, pro domácí spíše dva body ztráta. Doufám, že takový poločas jaký jsme nyní odehráli ve Chvalšinách se již opakovat nebude.



Sestavy


TJ Sokol Chvalšiny
M. Kamenský [-] - D. Lamač [-] , V. Decarli [-] , R. Kaprál [-] , P. Zwifelhofer [-] , L. Fučík [-] , P. Postl [-] , P. Sluka [-] , M. Postl [-] , J. Klíma [-] , J. Dušek [-] (60. K. Kotlár [-] )

SK Sedlec
D. Král [-] - D. Reindl [-] , J. Žofaj [-] , M. Samohejl [-] , M. Pešek [-] , Z. Rýpar [-] (84. T. Folvarský [-] ) , L. Bašar [-] , L. Koňarík [-] , J. Koch [-] , J. Špán [-] , R. Hudec [-]

ŽK: 71. K. Kotlár , 89. P. Zwifelhofer - 73. L. Koňarík .
Hráči zápasu: P. Zwifelhofer , D. Lamač - D. Král .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: BARTŮNĚK Pavel - ERNST Martin, MATOULEK Martin (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Domácí prostředí by mohlo hrát pro nás. Posledně jsme tu se Sedlecem odehráli dobré utkání s vítěznou tečkou. A pokud odvedeme bojovný týmový výkon, na výhru můžeme dosáhnout.

Hráč, Fanoušek, Administrátor klubu, Zpravodaj, eSport - TJ Dříteň | Jihočeský | České Budějovice

Tip experta: výhra hostů

Utkání bude vyrovnané, ale Sedlec ruce tři body

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza