2:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.10.2021 15:30

10.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Kaplice si své góly schovala na závěr každého z poločasů


Branky


24

Po výhře v Netolicích hostili Kapličtí v domácím prostředí rezervu prachatického Tatranu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Domácí trenér Ginzel se musel v tomto duelu obejít bez služeb kapitána Gondeka, naopak poprvé od čtvrtého kola se do sestavy vrátil rekonvalescent Čutka. Prachatické béčko přijelo do Kaplice posílené o hráče „A mužstva. Hned trojice se objevila v základní sestavě v sobotním zápase v Českém Krumlově. Jmenovitě zkušený Tomáš Kupka, který si před lety připsal starty v kaplickém dresu, dále Sova a Rauscher. První střelecký pokus zápasu si na své konto připsali ve třetí minutě hosté. Rána Fürbacha mířila pouze do náruče připraveného gólmana Schneidera. Kapličtí zahrozili v minutě deváté. Trestný kop rozehrál Divoký na Pastiera, ten si dokázal najít prostor ke střele, zakončení však postrádalo větší přesnost a gólman Suchý zasahovat vůbec nemusel.

 

Prachatičtí si asi svou největší příležitost v zápase vypracovali v minutě osmnácté. Na levé straně se dokázal prosadit a i uvolnit Luňáček, přesnou přihrávkou našel ve vápně nepokrytého „pendla“ Sovu, tomu však svatyně Spartaku byla malá. Větší příležitost si hosté už ve zbytku zápasu připravit nedokázali. V polovině prvního dějství výhodu standardní situace pro Spartakovce. Divoký posunul míč Vanišovi, přízemní ránu, která směřovala do prostoru branky, bohužel tečoval vlastní spoluhráč mimo tři prachatické tyče. Kapličtí první opravdu gólovou možnost měli nedlouho poté. Kuchař našel přesným pasem rozběhnutého Pastiera, který se ocitl sám před gólmanem, ale tvrdou ranou Suchého prostřelit nedokázal a z gólovky byl pouze roh, ze kterého se Kapličtí do zakončení nedostali. Ve 33 minutě měli pro změnu výhodu přímého kopu z velmi dobré palebné pozice hosté. Místo přímého zakončení se rozhodli pro rozehrávku, Kupka přihrál míč Sovovi, tomu však střela příliš nesedla, a míč po zemi směřující do brány gólman Schneider bez větších problémů kryl.

 

Závěrečná pětiminutovka prvního dějství se odehrála v režii Spartakovců. Nejprve si Divoký při rohovém kopu vyměnil míč s Vanišem, se střelou po zemi ale neměl Suchý žádné problémy. Ve 43 minutě se bezbrankové skóre změnilo. Na polovině hřiště Kapličtí uhráli několik soubojů, Janura posunul míč Pastierovi, ten následně ideálně nastartoval rozběhnutého Daniela, centr z pravé strany našel na zadní tyči nabíhajícího Jakuba Vaniše, na jehož křížnou přízemní ránu Suchý nedosáhl – 1:0. V úplném závěru hostující gólman svůj tým podržel. Z pravé strany přihrával po zemi do šestnáctky Pastier, Divoký míč pustil za sebe na Petra Januru, ten mířil přesně k tyči, ale Suchý byl na zemi včas a míč vytáhl na rohový kop. Do kabin tak odcházeli Kapličtí spokojenější jenom o gól. 

Druhý poločas

V úvodních minutách druhé půle mohli a i měli Spartakovci přidat ze šancí gólovou pojistku. Hned v první minutě se v šanci ocitl Pastier, skóre se neměnilo. V padesáté minutě Pastier před vápnem přiťukl míč Janurovi, střela z hranice velkého vápna minula pravou tyč. V 54. minutě se pak Štrbačkův obranný odkop změnil v ideální pas na nabíhajícího Januru, jenž se pokusil přelobovat gólmana Suchého, což se mu i povedlo, ale míč do brány nenasměroval. Po hodině hry první vážnější zakončení hostů ve druhé půli. Trestný kop zahrával Kupka, Sedláček hlavičkoval mimo kaplickou svatyni.

 

Hosté v dalším průběhu měli míč častěji na svých kopačkách, snažili se o vyrovnání, ale Kapličtí hráli v obraně pozorně a soupeře do šancí nepouštěli. S blížícím se koncem hostů více otvírali obranu a Kapličtí se dostávali do brejků. Šest minut před závěrem se za dlouhým balónem řítil Pastier, až za vápno se dostal vybíhající gólman Suchý, jenž míč nezasáhl, došlo ke srážce s útočníkem a nemohlo asi následovat nic jiného, než červená karta pro hostujícího brankáře. Jeho místo mezi třemi tyčemi musel zaujmout hráč z pole a této role se ujal Jaroslav Rauscher. I v oslabení se hosté tlačili za vyrovnáním, Kapličtí se dostávali do brejků do otevřené obrany Tatranu.

 

V 89. minutě po Pastierově přihrávce zakončoval zkušený Janura příliš brzo, mohl si situaci spíše ještě vylepšit. O chvíli později mířil Janura technickým pokusem nad branku. V úvodu nastaveného času se domácí gólové pojistky dočkali. Janura našel za obranou Erika Pastiera, kterému se podařilo vyběhnutého Rauschera přehodit – 2:0. Spartakovcům se tak podařilo potvrdit zisk tří bodů z Netolic a před dvěma zápasy na hřištích svých soupeřů se v tabulce posunuli na průběžné sedmé místo s vyrovnanou bilancí pěti výher a proher.

 

AUTOR: LIBOR GRANEC



Sestavy


TJ Spartak Kaplice
F. Schneider [-] - J. Vaniš [-] , O. Janoušek [-] , T. Faltus [-] , P. Janura [-] , E. Pastier [-] , R. Daniel [-] (75. F. Štěpánek [-] ) , J. Divoký [-] , V. Kuchař [-] , V. Čutka [-] (67. T. Vávra [-] ) , J. Štrbačka [-] (87. V. Aibl [-] )

FK Tatran Prachatice B
R. Suchý [-] - J. Fürbach [-] , J. Rauscher [-] , T. Kupka [-] , V. Šabršula [-] (53. J. Hrbek [-] ) , D. Sedláček [-] , J. Luňáček [-] , J. Svatoš [-] (68. K. Wagner [-] ) , T. Kovář [-] , M. Gramblička [-] , J. Sova [-]

ŽK: 59. T. Faltus , 74. J. Štrbačka - 9. J. Svatoš , 68. D. Sedláček , 70. J. Rauscher . ČK: 84. R. Suchý .
Hráči zápasu: V. Čutka .
Počet diváků: 165. Rozhodčí: Jarolím Jiří - KOCINA Martin, JURÁŇ Karel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     15. 10. 2021 22:39

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     15. 10. 2021 22:15
Hráč, Vedení klubu, Administrátor klubu - FC AL-KO Semice | Jihočeský | Písek

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     15. 10. 2021 18:27

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     15. 10. 2021 14:39

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     15. 10. 2021 12:42

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     15. 10. 2021 10:59

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     14. 10. 2021 16:56

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     14. 10. 2021 14:38

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2021 21:33

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2021 20:22

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2021 19:52

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2021 16:37

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2021 12:29

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2021 10:44
Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2021 06:50
Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2021 00:57

Tip: výhra hostů