3:1
(2:1)
18. V. Ohnsorg (p.)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

31.10.2015 14:00

11.kolo, Jihočeský | Český Krumlov | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Závěr podzimu Chvalšiny zvládly a upevnily si druhou příčku žebříčku


Branky


6. P. Sluka , 40. T. Nymsa , 90. P. Podskalský - 18. V. Ohnsorg (p.)
0

Zápas, v němž, vítěz mohl zabrat vedoucí příčku tabulky, skončil značně úspěšněji pro domácí TJ Sokol Chvalšiny. Ovšem, jelikož dosavadní lídr své utkání zcela jasně zvládl, museli se chvalšinští spokojit s podzimním stříbrem. SK Zlatá Koruna právě po onom neúspěchu zaujímá čtvrtou pozici, ale do jarní poloviny soutěže tak všichni účastníci vstoupí v nevídaně vyrovnaném rozpoložení.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Chvalšiny byly lepší, ale prosazovaly se těžko

Již od prvních vteřin se oba celky snažily o okupaci soupeřova brankoviště, ale utkání se prozatím odehrávalo mezi oběma velkými vápny. O první střelu k bráně se pokusil Podskalský ve druhé minutě, ale jeho pokus ze značné vzdálenosti mířil mimo tři tyče. V aktivitě obou celků se rozhodně nedala zapřít vynaložená snaha, jenomže na obou stranách dominovali zejména obránci, případně hasily brankáři, ale na první gólové vyjádření nikdo nemusel čekat dlouho. V šesté minutě se vyplatila iniciativa Chvalšin, když po Fučíkově přihrávce z pravé strany za Schwarzova záda uklidil míč Pavel Sluka přízemní střelou ke straně. Úvodní větší šance Zlaté Koruny přišla o nedohraných pět minut později, ale výhodu rohového kopu zažehnal brankář Cába, který nebezpečný míč vyrazil do bezpečí. Vyrovnáním neskončila ani následující standardní situace. Na vysoký centr Pavla Krále si nejvýše vyskočil domácí kapitán Holas. Svou zodpovědnou hrou zamítl i tuto příležitost. Chuť hostů po vyrovnání přeci jen přinesla zasloužené růže. Tybitancl vyslal do pokutového území Chvalšin rozběhnutého Slámu, toho ale zcela nepochopitelně k zemi srazil Cába, jenž následně musel čelit nařízené penaltě. K její zahrání se v osmnácté minutě postavil zkušený exekutor Vít Ohnsorg a bez sebemenších problémů ztrátu dorovnal. Vzít si vedení zpět mohl opět prvotní střelec Sluka, ale trestný kop nevyužil ani on, když nadvakrát nastřelil pouze bránící zeď. Ve většině zápasu lepší Chvalšiny hrozily opět o chvíli později, jenomže ani Podskalského únik do vápna po dobré souhře se záložníky nenabyl úspěchu. V pokutovém území si s ním v souladu s pravidly poradili hostující zadáci a následující roh nebyl nikterak nebezpečný. Ten ovšem znamenal počátek protiútoku oponenta ze Zlaté Koruny, vlastní nepřesnost si však vybrala svou daň. Ovšem, jak domácí Sokol započal utkání jednoznačně, postupem času musel čelit výzvám soupeře, jenomže uklidňující a rozhodující gól v prvním poločase patřil svěřencům trenéra Čarka. Ojedinělý únik Tomáše Nymsy nedal Schwarzovi příliš šancí k zasáhnutí a pouhých pět minut před přestávkou chvalšinský Sokol opět vedl, což byl důležitý krok do pokračování.

Vyhrocené utkání zcela rozhodlo až nastavení

Po změně stran byli agilnější opět domácí fotbalisté, kteří si vytvořili několik dobrých příležitostí k ohrožení soupeřovy klece, ale stále ta stejná píseň, bez úspěchu. Nedá se však tvrdit, že Zlatá Koruna by byla bez šancí, jenomže ta stále ztroskotávala na slabém důrazu a značné nepřesnosti. Další zajímavost střetu na sebe nechala čekat a dostavila se až po hodině hry, když po další, již několikáté, standardní situaci v zápase mohli úročit hosté a opět se prát o vyrovnání. Vyslaný projektil ku chvalšinské svatyni však našel svůj cíl pouze v Cábově náruči a ten mohl opět v klidu rozehrávat. Zcela výraznou událostí v utkání byl chybně posouzený ofsajd hostujícím pomezním, což zabránilo Sokolu v jasné gólové situaci. Chvalšiny vyrazily na polovinu soupeře, kde se chystaly k přečíslení, ale zdvihnutý praporek celou akci přerušil. Nutno dodat, že postavení mimo hru bylo odmáváno Fučíkovi, který za posledním obráncem sice byl, ale v žádném případě nezasáhl do hry. To operoval Podkalský, jehož pozice byla v naprostém pořádku a hra měla pokračovat. Dalším článkem hry, který začal celý zápas těžce manipulovat, byl rozhodčí Marek, po čemž se celý fotbalovost vytratila a na hřišti se celá iniciativa změnila spíše v diskuzní kroužek, který doplňovala dávka několika osobních soubojů mezi samotnými hráči. Přesto druhé dějství neskončilo bez branek a poslední branka na sebe nechala čekat až do nastaveného času. Jasné vítězství domácím vystřelil jejich kanonýr Patrik Podskalský, kterýž v samostatné akci za pomoci takzvaného angličana definitivně rozhodl.

 

 

 

Reportáž byla napsána za důrazné pomoci Martiny Žákové, děkujeme.

 

Sledujte Fotbalunás.cz | Jihočeský kraj na Facebooku.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Chvalšiny
Zdeněk Čarek (trenér): Dnes jsme chtěli Zlatou Korunu porazit, abychom se dostali před ní a měli lepší vyhlídky na jaro, kde hned hrajeme s lídrem z Loučovic. Co se týče zápasu, tak se dá říci, že jsme měli mírnou převahu, vypracovali jsme si více šancí, ale velká škoda byla té penalty, kde Zlatá Koruna naše vedení vyrovnala, ale ještě během prvního poločasu jsme si vedení vzali zpět. Dá se konstatovat, že jsme si to do konce zápasu udrželi, i přestože jsme si vypracovali další minimálně čtyři gólové příležitosti, jenomže jsme je nedali. Hodně spokojen jsem byl s obranou, která nedovolila soupeři nic vyloženého, takže jako nejlepšího hráče utkání volím Tomáše Holase.

SK Zlatá Koruna
František Gallistl (trenér): Domácí byly o dvě branky lepší. I když jsme mohli zdárně vyrovnat na 2:2, tak byla znatelná převaha Chvalšin a domácí si vítězství zasloužili. Od nás musím vyzdvihnout výkon našeho jediného střelce Víta Ohnsorga.



Sestavy


TJ Sokol Chvalšiny
P. Cába [-] - P. Kliner [-] , T. Holas [-] , M. Kamenský [-] (77. L. Lamač [-] ) , M. Babinský [-] - M. Sadloň [-] (82. J. Čarek [-] ) , M. Postl [-] , P. Sluka [-] (85. V. Decarli [-] ) , T. Nymsa [-] (54. P. Postl [-] ) - L. Fučík [-] (89. J. Hundsnurcher [-] ) , P. Podskalský [-]

SK Zlatá Koruna
R. Schwarz [-] - P. Král [-] , T. Gajdoš [-] , P. Zayml [-] , J. Štrop [-] - J. Sláma [-] , J. Král [-] (79. F. Massaro [-] ) , V. Ohnsorg [-] , J. Tybitancl [-] - V. Rychtář [-] , M. Brož [-] (46. D. Steinocher [-] )

ŽK: 65. P. Podskalský .
Hráči zápasu: T. Holas - V. Ohnsorg .
Místo: Chvalšiny. Počet diváků: 50. Rozhodčí: Marek Jan - Decarli Jakub, Cába Pavel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.