Bitvu o třetí místo rozhodl jediným gólem Kukal


Branky


42. J. Kukal
19

Do Velimi přijela potvrdit třetí místo Kouřim, ale padla jedinou brankou, kterou zaznamenal Jan Kukal pár minut před koncem poločasu. Na třetí místo tak poskočila Velim.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V prvním dějství se hrál nadprůměrný fotbal

 

K předposlednímu utkání podzimní části soutěže přijíždí do Velimi kvalitní soupeř, jehož trenér Vladimír Malinovský ještě nedávno trénoval velimské áčko. Lehce se dá spočítat kolik nominovaných hráčů v té době trénoval. Také připomínám, že před x roky ve Velimi za áčko hrával. Souboje nedělních soupeřů měly vždy nadprůměrnou úroveň, vyznačovaly se velkým nasazením a také tvrdostí, to zejména ze strany Kouřimi. V minulé sezóně vyhrála Velim B doma 4:0 a poslední zápas se hrál na jaře v Kouřimi a Velim B vyhrála 2:1.

 

Jak letos? Co na svého soupeře připraví trenér Malinovský a co náš Jirka Fogy Ptáček? Víme, že v našem týmu se situace mění zápas od zápasu. K utkání, kromě dlouhodobě zraněných, nenastoupil Kovařík J. a Nedbal J. Ale trenér Ptáček mohl povolat z áčka už tradičně do branky  D. Dejmka,  do hry pak M. Kasala a J. Kukala. Dá se prohlásit, kvalitní sestava. Na lavičku se posadilo pět hráčů, kteří hrávají v základní sestavě.

 

Od začátku se hrálo rychle, s nasazením, ale slušně. Obě mužstva se snažila prosadit do gólových příležitostí. Ale útočné ataky končily na výborných obranách a vše jistili oba kvalitní brankaři, na straně domácích David Dejmek a hostů Lukáš Havránek. Moc vyložených šancí jsme v prvním poločase neviděli.

 

Za zmínku snad stojí u domácích pokus M. Kyncla v 10.minutě. Ve 23.minutě mají příležitost hosté, ale jen příležitost. Do 30.minuty se hraje "sem - tam". Závěr poločasu patřil domácím. Největší příležitost a z toho tři gólové šance v jedné akci měli domácí ve 32.minutě. Ale tady se předvedl kouřimský brankař Havránek. Třikrát za sebou vyrazil míč směřující z několika kroků do jeho branky.

 

Ale vše nevychytal. Ve 42.minutě to přišlo. Velimští mladíci ukázali rychlost, zřejmě natrénovanou v áčku. Závar před brankou Kouřimi, J. Zajíc nastřeluje tyč a Jan Kukal doráží odražený míč do branky. Velim vede 1:0. Nikdo netušil, že to bude konečný výsledek.

 

Druhý poločas bez branek

I ve druhém dějství mají navrch obrany. Opět se hraje kvalitní fotbal. Střelci nemají čas a klid v zakončení. Od 62.minuty domácí trenér Ptáček začíná střídat. Domácí začínají mít více ze hry, nastřelili asi tři tyče a měli  dva závary před brankou L. Havránka.

 

Soupeř moc šancí neměl, ale při jedné všem domácím zatrnulo. Třeba by se pak zápas vyvíjel jinak. Zápas se dohrál a FC Velim B vítězí nejtěsnějším výsledkem 1:0.  Musím konstatovat, že naši byli o ten jeden gól lepší.

 

Utkání řídil rozhodčí Jiří Dvořák. Rozhodoval objektivně a bezchybně. Rozhodování mu usnadnili, jak hráči, tak i oba realizační týmy. Jednou větou:"malý postavou, ale velký výkonem!".

 



Ohlasy k zápasu


FC Velim B
Jaroslav Češpiva, vedoucí týmu: Jen pár poznámek. Musím pochválit obě mužstva. Kluci chtěli hrát fotbal. Nebyly zbytečné emoce, hrálo se s nasazením a tvrdě. Ale vše v rámci slušnosti. Kouřim hrála úplně jiný fotbal než na jaře. Byl jsem jejich výkonem překvapen. Je tady určitě vidět "rukopis" Vladimíra Malinovského. U mne to byl výborný fotbalista a teď je i "Pan trenér". Musím pochválit i naše borce. Škoda, že to nejde v každém zápase. A také děkuji trenérovi Jiřímu Ptáčkovi. Nezapomněl mi připomenout, že dnes naši měli výbornou fyzičku, což bylo vidět v závěru zápasu. Klidně jsme mohli dát čtyři až pět gólů. Poučení? Lepší fyzička, tak ještě trénujte lepší zakončení. Ale to až v zimní přípravě. Na závěr. Někteří čtenáři říkají, že píšu moc podrobně, jiní opak. Omlouvám se a budu se snažit polepšit.

TJ Kouřim
Vladimír Malinovský, trenér: Domácí vyhráli zaslouženě, byli nebezpečnější a měli více vyložených šancí. Dokonce trefili asi třikrát brankovou konstrukci. My jsme ale padli se vztyčenou hlavou, na hřišti jsme nechali všechno, odehráli jsme výborné utkání a troufnu si říct, že jsme přispěli velmi dobrému zápasu. Hráli jsme na hranici svých možností a mrzet nás může opravdu jen to, že jsme bez bodu. Až do posledních vteřin jsme živili naději na nějaký bod. Zápas byl velice slušný, bez zbytečných emocí a z toho mám radost. Hráčům moc děkuji za skvělý výkon.



Počet diváků: 40. Rozhodčí: DVOŘÁK Jiří - KUBELKA Petr (N), KOSMATA Daniel (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
12. 11. 2019 00:31
Hodnocení zápasu

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ Nučice | Středočeský | Kolín

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Hráč, Zpravodaj, Fotograf - AFK Pečky | Středočeský | Kolín

Tip experta: výhra domácích

Komentář redakce: Souboj čtvrtého s třetím. Oba týmy se snaží hrát fotbal a ne kopanou a svedou boj o pronásledovatele vedoucí dvojice.

Tip: výhra domácích