Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.10.2019 15:30

8.kolo, Středočeský | Kolín | Okresní přebor , 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Velim byla stále o krok napřed


Branky


23

Po těžkém boji si odváží Velim tři body. V utkání třikrát vedli, domácí dokázali dvakrát vyrovnat, ale potřetí se jim to už nepodařilo.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Boj, nepřesnosti, vítr, chyby

 

Na půdě Dobrého Pole to velimská rezerva neměla nikdy jednoduché (co já pamatuji). Víme, že velkou příčinou je hřiště, terén, na kterém se nedá hrát technický kombinační fotbal. Slyším to od hráčů a souhlasím, protože na to koukám z několika metrů. Terén vyhovuje mužstvům, která hrají nakopavané míče, uplatňují nasazení a agresivitu. Zkrátka je to boj. Ale tím nechci omlouvat naše hráče. Našim klukům něco fotbalového chybělo resp. chybí.

 

Další problém! Náš trenér Fogy Ptáček měl k dispozici jedenáct hráčů, šest hráčů chybělo. Z áčka byl uvolněn pouze golman Dejmek. Dorost hrál dopoledne a tak na lavičku si přijeli sednout k D. Pychovi dva dorostenci. To vše jen konstatuji, nikdo si nestěžuje, jedeme si pro tři body, nic jiného nás nezajímá.

 

 

 

Lepší sestavu náš Fogini Conte postavit nemohl. Ale věděl jsem, že má v kapse žolíka. Domácí začali náporem, byli důraznější, vyhrávali osobní souboje, ale naše velké vápno bylo jejich konečná. Už po několika minutách kopal jejch kanonýr Potůček trestný kop, ale do zdi. V 8.min. prolétl míč z pravé strany okolo naší branky, ale naštěstí pro nás ho nikdo netrefil. V 9.min. se naši konečně dostali k blízkosti domácí branky. Trestný kop zahrál Nedbal na hlavu Hrabala, ale ten už nemohl míč úspěšně zasáhnout. V 11.min. domácí opět zahrozili, ale Dejmek v brance byl na místě. Konečně jsme častěji ve hře. Ve 12.min. přišel náš nebezpečný protiútok, Jelínek vystřelil v běhu, ale domácí brankař Maxian vytáhl výborný zákrok.

 

15.min. Velim jde do vedení 0:1. Rychlá akce po pravé straně, obránce domácích prohrál souboj s rychlým Janem  Zajícem, ten nezištně přihrává před branku na Aleše Jehličku. Ten je rychlejší než domácí obránci a nekompromisně skóruje.

 

Domácí přidali na tempu a už ve 24.min. vyrovnávají na 1:1. Rozehráli trestný kop, naši zaspali a nehlídaný domácí hráč Nana Ekane Jean Claude proniká do  velkého vápna a skóruje. Někteří naši hráči se nedostávají do hry a domácí jsou častěji u míče. Jsou aktivnější, rychlejší a důraznější. U nás obehraná písnička. Hrajeme v poklusu, bez pohybu a hlavně chybí rychlost.

 

Ale konečně máme také štěstí. Ve 43.min. náš Mára Kosina nakopává míč na branku domácích, kde chybuje jinak výborný brankař Maxián a míč je v síti. Do kabin se odchází za stavu 1:2 pro Velim B.

 

Velimský trenér opět vytáhl žolíka

 

V poločase nastupuje místo Zajíce dorostenec Jan Vokřál. Štěstí nás opustilo už v 52.minutě.  Domácí útočí, centr před branku na našeho stopera Hrabala, ten bez dívání hlavičkuje na našeho golmana Dejmka. Ovšem ten na svém místě nebyl, toho využil domácí Daniel Strejček a je vyrovnáno na 2:2.

 

Průběh zápasu je pořád stejný. Terén ztěžuje práci oběma týmům, hra je nepřesná. Naše mužstvo předvedlo několik nebezpečných akcí, ale zakončení chybělo. Sám před brankařem se ocitl Jehlička a také Jelínek. Oba před brankařem ve střeleckých pozicích, ale trefili míč bombou do brankaře.

 

V 70.minutě přichází chvilka pro trenérova žolíka. Po pěkné kombinaci dostává míč v pokutovém území Jan Vokřál a s klidem pokerového hráče posílá míč do protipohybu brankaře do sítě. Velim opět vede 2:3.

 

Domácí se s výsledkem nesmířili a chtějí vyrovnat. Velimáci se brání zuby nehty a úspěšně. Vítězí 2:3. Utkání řídil velmi dobře rozhodčí pan Jiří Šmejkal (dávám 10).

 

Autor reportáže: Jaroslav Češpiva (VEL)

 



Ohlasy k zápasu


Sokol Dobré Pole
Ondřej Štefančík, hráč: S Velimí jsme neodehráli vůbec špatný zápas, jednalo se o vyrovnané utkání. Na vyložené šance byla Velim o něco lepší, v bojovnosti jsme byli více než vyrovnaným soupeřem. Bohužel se hrozně nadřeme na vstřelení gólu, naopak při bránění nás sráží individuální chyby, které rozhodují zápasy.

FC Velim B
Jaroslav Češpiva, vedoucí týmu: Není to pravé ořechové! Především mě mrzí ztracené body na domácím hřišti. Venku jsme získali 10 bodů, doma jen 5 bodů. Třikrát jsme prohráli až na penalty. Znovu opakuji, že rozhodovat na penalty je "blbost". Naši kluci vozí body z venkovních zápasů. Prohráli jen v Plaňanech na penalty. Už nehrají ten pohledný a docela rychlý fotbal z jarních zápasů? V čem je příčina? To si musí vyhodnotit trenér. Ale kluci si zaslouží pochvalu. I když se nedaří body vybojují. Věřím, že to bude jen a jen lepší.



Sestavy


Sokol Dobré Pole
R. Maxian [-] - J. Flieger [-] , T. Jícha [-] , F. Krejčí [-] (20. S. Batamag [-] ) - D. Strejček [-] , K. Páral [-] , J. Žirovnický [-] - M. Kováč [-] , M. Potůček [-] - O. Štefančík [-] , E. Nana [-]

FC Velim B
D. Dejmek [-] - M. Kyncl [-] , M. Hrabal [-] , M. Kosina [-] (64. D. Pych [-] ) , O. Kosina [-] - A. Jehlička [-] , J. Ceral [-] (83. P. Štros [-] ) , J. Jelínek [-] , J. Vlk [-] - J. Nedbal [-] , J. Zajíc [-] (46. J. Vokřál [-] )

ŽK: 69. O. Štefančík - 58. J. Ceral .
Hráči zápasu: R. Maxian , M. Potůček - D. Dejmek .
Počet diváků: 40. Rozhodčí: Šmejkal Jiří - ŠŤASTNÝ Petr (N), DANĚK Tomáš (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     11. 10. 2019 21:55

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     11. 10. 2019 17:59

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     10. 10. 2019 06:24

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     10. 10. 2019 04:42

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip experta: remíza

Dobré Pole schytalo výprask u nás. Myslím, že přišlo i trochu podcenění. Teď už by si měli dát pozor a zkusit proti Velimi získat nějaký bod. Tipuji remízu.

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Hráč, Zpravodaj, Fotograf - AFK Pečky | Středočeský | Kolín

Tip: výhra hostů