Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

25.08.2019 17:00

1.kolo, Středočeský | Kolín | Okresní přebor , 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Žiželice překvapily ve Velimi


Branky


21

Silná sestava hostů vyrukovala na domácí Velim a po dvaceti minutách měli Žiželičtí dvoubrankový náskok. Ten se sice v dalším průběhu podařilo domácím srovnat, ale rozhodující branku zaznamenal sedm minut před koncem hostující Jakub Korčák a Žiželice vezou domů první tři body.

Na zápase fotil Josef Štulajter, děkujeme.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas patřil hostům ze Žiželic

Snad poprvé píšu, že s nominací neměl trenér problém. Áčko hrálo v sobotu a tak příznivci očekávali, kdo se v sestavě objeví. V podstatě se objevil jen Jarda Bečvařík. Sestava mě trochu překvapila, ale můj názor není důležitý. Hodně se hovořilo o soupeři, protože dost a kvalitně posílil.

Počasí bylo nádherné, v předpovědi  počasí nehlásili vítr, natož vichřici. V 17:00 hod. Vilda Löwe fouknul do píšťalky, ta snad byla kouzelná. Přišla vichřice, ale ze Žíželic. Hráči hostí běhali, sprintovali, doslova lítali. Přecházeli ne přes jednoho, ale přes dva, možná přes tři protihráče. Fotbalová vichřice se valila do šestnácky domácích. Útok byl mimo, záloha nestačila, ale naštěstí máme výbornou obranu, kde kraloval Mára Hrabal.

Hosté byli vynikající a tak jsem doufal, že jim přece jenom dojdou síly. Byli k neudržení a tak přišly zákonitě branky. Už ve 13. min. hostující Lukáš Kubelka zaznamenal první branku utkání - 0:1. Po deseti minutách to bylo 0:2  Ve 23.minutě to zařídil důrazný David Živný.

To už nebyla legrace. Ale naši kluci to nevzdávali a posledních 15 minut hru vyrovnali. Výsledkem byla kontaktní branka. Ve 38.minutě ji vsítil Aleš Jehlička. Do přestávky se šlo za stavu 1:2 pro Žiželice.

 

Druhý poločas byl v závěru dramatický

Hosté byli i nadále velmi nebezpeční, ale už to nebyl takový tlak. Naši dobře bránili a snažili se o vyrovnání,. Povedlo se  v 61.minutě Jirkovi Nedbalovi. Na hodinách svítilo 2:2.

Obě mužstva nechtěla prohrát a hra byla opatrnější. Čekalo se na chybu soupeře. Reálná byla remíza. Ale osud tomu chtěl jinak. V 83.minutě Velimští ztratili míč před soupeřovým pokutovým územím, rychlý protiútok soupeře zastavili domácí pár metrů před pokutovým  územím faulem. Trestný kop hostující hráč nekopl dobře, ale míč se dostal na pravé straně k Jakubovi Korčákovi. Ten nehlídán prudkou střelou rozhodl utkání. Žíželice vezou z Velimi tři body za vítězství 2:3. Dodám, že zaslouženě.

/Autorem reportáže je Jaroslav Češpiva (VEL)/

 



Ohlasy k zápasu


FC Velim B
Jaroslav Češpiva, vedoucí týmu: Odposlechnuto: 1. „Tak rychlý fotbal tady ještě nikdo v okresním přeboru nehrál.“... 2. „ A máme tady favorita.“………… 3. „ Nestraš. V Kouřimi, Dobrém Poli a v dalších vesnicích si na ně posvítí.“ A vlastní příspěvek Jardy Češpivy: „Trénovat a trénovat fyzičku a rychlost. Ale to říkám hodně let a nikdo na to nechce slyšet.“

SK Žiželice
Lukáš Kubelka, hráč: K zápasu jsme nastupovali s respektem k soupeři, kterého považuji za jednoho z favoritů soutěže, ale vědomi si vlastní síly posíleného kádru. Z Jestřábky přišel rychlík Ondra Martínek, z Chlumce se vrátil Kuba Novotný a v neposlední řadě z ČFL se vracející David Živný.Na Velim jsme doslova vletěli a mělo být rozhodnuto do poločasu. Bohužel místo stavu 0:3 vykřesali domácí naději gólem do šatny. Druhá půle byla vyrovnaná, síly oběma týmům docházejí a nakonec se štěstí přiklonilo k týmu, který byl podle mě 75% času lepším. Vezeme cenné tři body, protože odtud se lehce vozit nebudou. Zápas jsme odmakali a máme výborný vstup do soutěže.



Sestavy


FC Velim B
D. Dejmek [-] - J. Vlk [-] , M. Hrabal [-] - A. Jehlička [-] (58. M. Kosina [-] ) , J. Ceral [-] (55. L. Vlk [-] ) , J. Jelínek [-] , J. Zajíc [-] , J. Nedbal [-] - M. Kyncl [-] , M. Novotný [-] (75. J. Kuchař [-] ) - J. Bečvařík [-]

SK Žiželice
M. Rokos [-] - L. Kubelka [-] (90. M. Midloch ml. [-] ) , O. Lekeš [-] , D. Živný [-] , O. Martínek [-] , S. Rous [-] , D. Mical [-] (90. D. Chlupáč [-] ) , J. Novotný [-] , M. Živný [-] , J. Korčák [-] , M. Bubeník [-]

ŽK: 23. J. Ceral - 48. J. Korčák , 51. D. Mical , 81. S. Rous .
Hráči zápasu: M. Hrabal - O. Martínek , O. Lekeš , L. Kubelka , D. Mical .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: LÖWE Vilém - DANĚK Tomáš (N), KUBELKA Karel (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Hráč, Zpravodaj, Fotograf - AFK Pečky | Středočeský | Kolín

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - SK Bečváry | Středočeský | Kolín

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Jirka Stoupa

Expert: Jiří Stoupa
Tip experta: výhra domácích

Žížalkám se loni nedařilo podle jejich představ a rezerva Velimi by podle papírových předpokladů měla patřit k favoritům. Oba loňské zápasy vyhrála Velim.

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ Nučice | Středočeský | Kolín

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů