J. Divoký 63. (p.)
1:2
(0:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.10.2019 15:30

10.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Prachatice obraly Kaplici na jejím hřišti! Sova už má osm gólů


Branky


63. J. Divoký (p.) - 24. J. Šandera , 36. J. Sova
22

V desátém kole I. A třídy hostili Kapličtí prachatický Tatran. Ten porpvé vedl trenér Pravda, který mužstvo převzal po kouči Marešovi.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

K dlouhodobě zraněným kaplickým Keblovi a Danielovi přibyl již před minulým zápasem kapitán Gondek a pro tento zápas nebyl trenéru Malickému k dispozici ani nemocný Čutka. Hosté se představili již bez trenéra Mareše vedeni novým koučem Pravdou.

 

Úvodní čtvrthodina zápasu byla oboustranně poměrně opatrná. Za zmínku stojí situace z deváté minuty, kdy po centru Urazila pálil Divoký tvrdě jen do bránícího soupeře a následné zakončení skončilo v rukavicích připraveného brankáře Hopfingera. Pak až v devatenácté minutě pronikl po levé straně Urazil, dostal se až do vápna, zpětnou přihrávkou hledal spoluhráče, ale kapitán Micák v gólové pozici míč vůbec netrefil. V té samé minutě měli výhodu standardní situace Kapličtí, ale do následného brejku se dostali hosté, jmenovitě rychlonohý Sova, zatáhl míč středem, Říha zasahovat nemusel.

 

Skóre se změnilo v minutě čtyřiadvacáté. Sova přesným pasem přenesl hru na Fischera, který ideálně zpracoval, posunul míč Josefu Šanderovi, který se na hranici šestnáctky dokázal uvolnit a parádní křížnou střelou vymetl pavouky z protější šibenice – 0:1. Hosté byli v prvním poločase lepším týmem. Ve 29 minutě Sova rychle rozehrál trestný kop, Šandera tvrdou ranou vyprášil Říhovi rukavice. O několik minut později se hosté dostali do brejkového přečíslení, Šandera posunul míč Fischerovi, ten pálil z levé strany tvrdě, naštěstí pro domácí těsně mimo.

 

Ve 36. minutě se hostům podařilo navýšit vedení. U postranní čáry viděl asistent rozhodčího údajný faul bránícího Kuchaře. K trestnému kopu se postavil Fischer, kroucený balón žádný z hráčů nezasáhl a ten skončil na zadní tyči, odraženého míče se ujal Jakub Sova, dokázal se uvolnit a střelou pod břevno překonal Říhu – 0:2. Aktivní Sova pět minut před odchodem do kabin v další příležitosti, dokázal se uvolnit, pálil ovšem nad Říhovu svatyni. Po prvním poločase Prachatičtí zaslouženě vedli.

Druhý poločas

Po změně stran před slušnou diváckou návštěvou se obraz hry poněkud změnil. Domácí se herně zvedli a i oni začali být nebezpeční. Krátce po zahájení hry po Markově centru hlavičkoval Urazil jen do míst, kde byl připravený Hopfinger.  Na druhé straně se ke střele dostal Fischer, i domácí gólman byl připravený. V dalších minutách se hostující gólman pořádně zapotil při střelách kaplických hráčů. Nejprve vyslal tvrdou přízemní ránu Marek, Hopfinger jeho ránu zkrotil po zákroku, který připomínal volejbalový bagr. Vzápětí obdobná situace, tentokráte pálil tvrdě po zemi Kuchař, Hopfinger opět s obtížemi nadvakrát dokázal zkrotit. Záhy se Spartakovci kontaktního gólu přece jenom dočkali. Ve vápně zastavil Růžička nedovoleně Štrbačku a pískala se penalta. Při absenci Gondeka se jí ujal Jiří Divoký a nezaváhal – 1:2.

 

Vstřelený gól domácí hráče nabudil a dál se snažili být nebezpeční. Více otvírali hru a hosté podnikali rychlé kontry do otevřené obrany. Vrátit hostům dvougólový náskok Sova, Říhu prostřelit nedokázal. V polovině druhého dějství po přihrávce střídajícího Pavla Pulce střílel Kuchař, Hopfinger byl pozorný. Dvacet minut před koncem podržel svůj tým gólman Říha. Po centru z pravé strany hosté po hlavičce Šandery už zvedali ruce na oslavu gólu, ale Říha byl u své tyče včas a míč za brankovou čáru nepustil. V 72 minutě centroval z levé strany Marek, Hopfinger vyboxoval míč jen k Divokému, tvrdá přízemní rána těsně minula levou tyč. Za dalších pět minut pronikl zleva do vápna Urazil, po přihrávce před branku nastal před hostující svatyní závar, který však vyrovnání nepřinesl.

 

Deset minut před koncem po Vanišově centru hlavičkoval nebezpečně Štrbačka, Hopfinger nadvakrát míč dokázal ukrotit. Definitivně mohlo být rozhodnuto pět minut před koncem. Chytře střílel Fischer, technický pokus skončil na břevně. Nedlouho poté se sám na Říhu řítil Sova, kaplický gólman zasáhl reflexivně nohou. Sova pak zazdil i další příležitost a definitivní gólovou pojistku, a tak hosté trnuli až do samotného konce, zda se jim podaří jednogólový náskok uhájit. V nastaveném čase se po centru z pravé strany dostal k hlavičce i brankář Říha, bohužel svého kolegu nepřekonal a neujala se ani následná dorážka Pavla Pulce. Prachatičtí těsný náskok uhájili. Kapličtí prohospodařili první poločas, a i když se po změně stran kvalitativně viditelně zlepšili, tak na bodový zisk to nestačilo.



Ohlasy k zápasu



FK Tatran Prachatice
David Kováč (kapitán): Zápas s Kaplicí byl jeden z mála, který se mi v podzimní sezóně velice líbil. Do zápasu jsme vstoupili s tím ukořistit na horké půdě nějaké body, které se nám samozřejmě hodí. První poločas byl z naší strany bezchybný. Vzadu jsme je do ničeho nepustili a vepředu jsme hrozili a vytvářeli si šance. Kdyby jsme v první půli dali čtyři góly nikdo by se nedivil. Druhou půli jsme chtěli udržet vedení a dohrát zápas v náš prospěch. Bohužel jsme po penaltě inkasovali a posledních 15 minut se jen bránili. Naštěstí jsme to dotáhli do šťastného konce. Nevím koho bych tipnul jako nejlepšího z nás, všichni hráli dobře a bojovali. Možná bych vyzdvihnul Sovičku ten bojuje a vyčnívá v každém zápase.



Sestavy


TJ Spartak Kaplice
F. Říha ml. [-] - M. Hami [-] (83. J. Fejtek [-] ) , J. Vaniš [-] , D. Pál [-] (60. P. Pulec [-] ) , J. Štrbačka [-] , F. Marek [-] , M. Urazil [-] , P. Micák [-] , J. Divoký [-] , T. Vávra [-] , V. Kuchař [-]

FK Tatran Prachatice
J. Hopfinger [-] - D. Kováč [-] , J. Lukeš [-] , J. Sova [-] (90. R. Mráz [-] ) , M. Fischer [-] , J. Tesař [-] , J. Šandera [-] (88. M. Janošťák [-] ) , J. Fürbach [-] , P. Škopek [-] , T. Tesař [-] (83. D. Kapuscinský [-] ) , J. Růžička [-]

ŽK: 30. M. Urazil , 55. J. Divoký - 44. J. Sova , 70. J. Fürbach , 88. J. Šandera .
Počet diváků: 180. Rozhodčí: Mráz Roman - BRYCH Jiří, FRČEK Filip.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2019 10:27

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2019 08:59

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     11. 10. 2019 23:11

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     10. 10. 2019 20:05

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     10. 10. 2019 16:03

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     10. 10. 2019 16:00

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     10. 10. 2019 11:05

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Vedení klubu, Administrátor klubu - FC AL-KO Semice | Jihočeský | Písek

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Michal Špírek

Expert: Jiří Benedikt
Tip experta: výhra domácích

Nedělní duel přinese Kaplici tři body do tabulky.

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích