1:4
(1:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

15.06.2019 16:00

26.kolo, Plzeňský | Plzeň - Město | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Dýšina v Hradišti nezaváhala, na titul městského přeborníka to ale nestačilo


Branky


8. J. Bihary - 28. Z. Matas , 34. T. Glazer , 83. J. Soroka , 90. T. Glazer
15

Fotbalisté Dýšiny zvítězili v pohledném utkání na hřišti třetího Hradiště 4:1. Vedoucí Smíchov ale nezaváhal a tak museli vzít Dýšinští zavděk konečným druhým místem. Domácí Tornádo se rychle ujalo vedení, ale hosté průběh duelu otočili i díky dvěma trefám střelce Glazera.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí rychle vedli, obrat Dýšiny režíroval Glazer

Sudí již před zápasem avizoval na polovinu poločasu pauzu na opláchnutí, která ve vedru přišla všem vhod a byl to výborný tah, který všichni uvítali. I přes ohromné horko začal zápas ve velkém tempu. Hned v první minutě měl tutovku Dan Červený, kterého našel parádní přihrávkou Tomáš Beránek. Domácí útočník ale přestřelil přibližně z penalty bránu hostí. Nedáš - dostaneš se mohlo potvrdit z protiútoku, když Tomáš Glazer prchnul po lajně Kubovi Ženíškovi a svoji střelu nasměřoval těsně vedle tyče Fryšovy brány. Vyrovnaná hra v poli vedla až ke střele na hostující bránu v 8. minutě. Kabourek chyboval, míč mu prošel pod tělem za záda a dobíhající Bihary si věděl s prázdnou bránou rady - 1:0. To hosty "nastartovalo" a šance na jejich straně přibývaly. V 10. minutě kopali hosté po Pytlíkově přistrčení zajímavý trestňák, ale Glazer netrefil zařízení, o chvíli později podržel domácí golan Fryš, který zlikvidoval nebezpečnou Muzikovu ránu. Velký vzruch přinesla 17. minuta, kdy Ženíšek pod tlakem vrátil balon Fryšovi, jehož odkop Dýšinští zachytili a domácí golman měl velkou práci vytáhnout ránu Matase na roh. Po něm vykopával balon z lajny v bráně Martin Beránek.

 

Odkopem nastartoval Biharyho s Červeným, kteří šli 2 na 1, ale Biharyho střela byla zblokována na roh. Pytík pak musel ve vlastním vápně do skluzu a čistě odehrál míč před do šance se deroucím Glazerem. Toho se ale domácím nepovedlo uhlídat ve 28. minutě. Aktivní hostující hráč se podél lajny dostal až k zadní čáře, odkud našel před bránou zpětnou přihrávkou nabíhajícího Matase, který se nemýlil a střelou k tyči do golmanova protipohybu srovnal - 1:1. Těsně vedle hostující brány skončil Němečkův dobrý pokus z trestňáku po půlhodině hry. Ve 34. minutě se nepodařilo chytit Glazera do do té doby výtečně fungující ofsidové pasti a zkušený borec si kličkou Fryšovi poradil a trefit prázdnou bránu už nebyl problém - 1:2. Prakticky ihned po rozehrání získali hosté míč a jen faul na Vítka Pikharta zabránil hostům v navýšení náskoku. Do půle ještě měl ohromnou šanci na srovnání Hanz Rucký po Beránkově parádním centru. Na druhé straně ještě zahrozili Jan Soroka a opětovně i Glazer. Všem se ale dařilo stejně a tak velice zajímavá první půle skončila těsným vedením hostí.

Hradišti se srovnat nepodařilo, hosté v závěru rozhodli

I proto, že druhou půli hráli domácí z kopce, chtěli soupeře přitlačit a poklusit se zápas alespoň srovnat. To se mohlo povést už v první minutě druhé půle, když po faulu na JB7 centroval z trestňáku Jirka Němeček přímo na Pikhartovu hlavu. Domácí stoper ale naudělil balonu patřečnou razanci a Kanbourek si s jeho pokusem poradil. Hanz Rucký pak trefil v další dobré pozici hostujícího golmana a Němečkovu ránu, která Kabourkovi vypadla z náruče, nedokázal do sítě doklepnout Dan Červený. V těchto chvílích domácí favorita tlačili a rohový kop prošel bez povšimnutí přes celé malé vápno. Z tlaku se ale rodily brejkové možnosti pro Dýšinou, která má pro tyto situace v rychlíkovi Glazerovi skvělého hráče. Leho samostatný únik v 60., minutě ale bravurně zlikvidival Radek Fryš. Glazerův trestňák pak vyškrábnul na břevno a dorážku trefil Jan Soroka těsně vedle. Ve stejném duchu pokračoval poločas i nadále. Domácí šance - neproměněná - brejk hostí - skvělý Fryšův zákrok.

 

V 70. minutě vyslal parádní přihrávkou Bihary Ruckého na Kabourka. Hanz ale šajtlí přeloboval jak golmana hostí, tak jeho bránu. Velká škoda pro domácí! V dalším závaru zblokovala obrana hostí pokusy Biharyho i Němečka, hosté kontrovali rohovým kopem, který Glazer posadil na hlavu Honzy Soroky, který domácí bránu přestřelil. Stoper Pytlík pak odvedl výtečnou obranou práci proti staršímu ze Soroků, Fryš vytáhnul další výtečné zákroky proti střelám Matase a Glazera. Co se hostím nedařilo celou druhou půli, povedlo se jim v samém závěru zápasu. Po pěkné kombinační akci trefil Kuba Soroka nechytatelně přímo do šibenice a hosty definitivně uklidnil - 1:3. Domácí se pokusili zápas zdramatizovat, ale další roh a závar po něm hostující obrana zvládla. Naopak v poslední minutě nastavení (za občerstvovací pauzu) zaváhali při rozehrávce, kterou překombinovali, hosté se dostali k balonu a Glazer pečetil skóre zápasu 1:4. 

 

Autor: Tomáš Květoň



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Plzeň - Hradiště
Tomáš Květoň (asistent trenéra): Zápas byl velice dobrý a to zásluhou obou mančaftů. Konečné skóre je pro nás až příliš kruté, ale hosté zvítezili zcela zaslouženě. Rozhodně jsme jim cestu za výhrou řádně znesnadnili a i to se cení. Podali jsme velmi slušný výkon, chtělo to jen občas proměnit nějakou tu šanci a mohlo to být ještě dramatičtější. Je ale nutné říct, že to, že hosté rozhodli až v samém závěru, je zásluhou výtečných zákroků Radka Fryše v naší bráně proti nebezpečným útokům Dýšiné. Té gratulujeme ke druhému fleku, který jí patří po jasné výhře Smíchova na Unionu. Postupujícím srdečně gratulujeme a děkujeme všem mančaftům za výborné zápasy během celé soutěže... Na závěr sezony bych chtěl všem klukům poděkovat za skvělou sezonu. Třetí místo v konečné tabulce je pro nás parádní! Občas se nám sice nedařilo, ale i to k fotbalu patří. Po nevydařeném zápase jsme se ale vždycky zvedli a dokázali v dalším mači zaváhání napravit. Poznání, že jsme schopni hrát v tabulce vysoko nás musí nabudit do další práce. Hned, jak si po náročné sezoně trošku odpočineme, musíme pořádně potrénovat, abychom byli dobře připraveni na příští sezonu a svoje kvality opětovně potvrdili.




Sestavy


TJ Sokol Plzeň - Hradiště
R. Fryš [-] - J. Bihary [-] , J. Němeček ml. [-] , M. Furár [-] , D. Červený [-] (81. H. Vladimír [-] ) , J. Rucký [-] , V. Pikhart [-] , O. Pytlík [-] , T. Beránek [-] , M. Beránek [-] , J. Ženíšek [-] (46. M. Drahoňovský [-] )

FK Dýšina
J. Kabourek [-] - J. Mužík [-] , V. Totzauer [-] , V. Muzika [-] - T. Glazer [-] , J. Soroka [-] (85. V. Šedivec [-] ) , J. Soroka [-] (90. R. Hrdina [-] ) - Z. Matas [-] (88. J. Fiala [-] ) - J. Pěč [-] (58. J. Špánek [-] ) , P. Kolář [-] , V. Nový [-]

ŽK: 57. Z. Matas , 80. J. Špánek .
Hráči zápasu: R. Fryš - T. Glazer .
Počet diváků: 62. Rozhodčí: ŠMAUS Petr - KRAUS Jan, ULRYCH Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip experta: remíza

Pokud se nám podaří eliminovat střelce Glazera a Matase, tak by remíza a následná dokopná stála za to...

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Asistent trenéra, Vedení klubu, Administrátor klubu - TJ Plzeň-Litice | Plzeňský | Plzeň - Město

Tip: výhra hostů