T. Voves 11.
T. Voves 44.
P. Vacek 63. (p.)
3:5
(2:3)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

01.06.2019 17:00

24.kolo, Plzeňský | Plzeň - Město | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Smíchov vyhrál v Liticích a po zaváhání Dýšiny se posunul do čela tabulky!


Branky


11. T. Voves , 44. T. Voves , 63. P. Vacek (p.) - 20. J. Černý , 31. A. Zikmund , 43. M. Bačkovský , 61. B. Mičan (p.) , 89. J. Černý (p.)
11

Fotbalisté Smíchova v sobotu zvítězili 5:3 na půdě houževnatých Litic a v neděli se dozvěděli další dobrou zprávu. Dosud vedoucí Dýšina totiž prohrála na Rapidu a Smíchovští se tak dvě kola před koncem městského přeboru posunuli do čela tabulky!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas přinesl pětigólovou přestřelku

Los si pořádně zalaškoval s fotbalisty Litic. Ti před týdnem nastoupili na hřišti vedoucí Dýšiny, kde padli 0:3 a tentokrát hostili druhý Smíchov. Hosté také začali aktivně a od úvodního výkopu měli více ze hry. V 11. minutě však přišel rychlý brejk domácích, kdy dostal míč do uličky litický střelec Tomáš Voves a ten si proti mladičkému debutantovi Pretlovi, který nastoupil v hostující bráně, věděl rady. Hosty inkasovaný gól nerozhodil a jejich nápor pokračoval. Ve 20. minutě tak zaslouženě srovnal Jakub Černý. Po půlhodině hry pak otočil skóre Alexandr Zikmund, a když se trefil také Michal Bačkovský, vedl Smíchov už 3:1. Litice sice nepůsobily tak fotbalovým dojmem jako hosté, ale své nedostatky se jejich hráči snažili nahrazovat nasazením a bojovností. Za to byli ještě do přestávky odměněni, když na Bačkovského trefu zareagoval rychlým snížením opět Tomáš Voves.

Smíchov byl fotbalovější, ale proti houževnatému soupeři se musel strachovat téměř do konce

Po změně stran pokračoval podobný obraz hry. Hosté drželi míč více na svých kopačkách a dostávali se do šancí. Houževnatí domácí ale dokázali čas od času zahrozit z brejků. Po hodině hry dostali Smíchovští možnost zahrávat pokutový kop a tím nepohrdl Bohumír Mičan – 2:4. O chvilku později však přišla penalta i na druhé straně a Pavel Vacek zase vrátil Litice ze hry. Nic rozhodnuto tedy nebylo, byť hosté měli nadále více ze hry a nastřelili i brankovou konstrukci. Definitivní rozhodnutí však přišlo až v samotném závěru duelu, kdy svou druhou trefou v zápase zpečetil skóre duelu Jakub Černý.

 

V neděli pak Dýšina prohrála na Rapidu 1:3 a to znamená, že Smíchov jde dvě kola před koncem soutěže do čela tabulky.



Ohlasy k zápasu


TJ Plzeň-Litice
Stanislav Voves (vedoucí mužstva): Soupeř byl velice dobrý. My jsme odehráli vydařené utkání. Smíchov nás celý zápas lehce přehrával, ale přesto jsme vedli. Poté jsme se dvakrát dostali na rozdíl jediného gólu, ale bohužel jsme opět udělali pár chyb, za což nás soupeř potrestal. Navíc ještě nastřelil dvě břevna. Myslím, že výsledek 3:5 byl velice spravedlivý, soupeř byl opravdu kvalitní a naši kluci podali opravdu nadprůměrný výkon. Jelikož Dýšina vyhrála na Rapidu, tak to vypadá, že Smíchov velice zaslouženě postoupí.

SK Smíchov Plzeň
Michal Bačkovský (hráč): V Liticích jsme očekávali těžký zápas. V kabině jsme si řekli, že budeme hrát naši hru. To znamená držet balón a hrát po stranách. To se nám dařilo hned od začátku zápasu. Po naší chybě jsme ale dostali z brejku gól. Naštěstí jsme pokračovali v naší hře, podařilo se nám rychle vyrovnat a pak i otočit skóre dalšími dvěma góly. Do půle však soupeř snížil na rozdíl jedné branky. Ve druhé půli už Litice čekaly jen na brejkové situace. Balón jsme drželi my a vytvářeli si další šance. Hra tedy byla v naší režii. Je ale pravda, že než jsme dali ten poslední gól, tak jsme se stále báli o výsledek, ale nakonec jsme to dokázali a zaslouženě vyhráli. Celý tým zahrál dobře, ale vyzdvihl bych brankáře, který poprvé chytal za muže. Je mu 15 let a myslím, že to zvládl obstojně.



Sestavy


TJ Plzeň-Litice
J. Tihlařík [-] (79. J. Knotek [-] ) - T. Voves [-] , A. Hanzlíček [-] , J. Tykvart [-] , L. Kindl [-] , P. Vacek [-] , F. Vajskebr [-] (69. P. Jareš [-] ) , V. Liška [-] , T. Aschenbrenner [-] , D. Blovský [-] , J. Krejčí [-]

SK Smíchov Plzeň
A. Pretl [-] - L. Rous [-] , B. Mičan [-] (85. D. Rada [-] ) , J. Ostrolucký [-] (69. J. Gruncl [-] ) , P. Konopík [-] , J. Krčál [-] , A. Zikmund [-] , M. Bačkovský [-] (58. L. Rout [-] ) , J. Černý [-] , T. Sládek [-] , K. Fajfrlík [-]

ŽK: 72. T. Aschenbrenner .
Hráči zápasu: T. Aschenbrenner - A. Pretl , J. Černý .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: KRAČMER Marek - MYTISKA Leoš, ADÁMEK Filip.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip experta: výhra hostů

Smíchov to v Liticích určitě nebude mít lehké, ale pokud chce stále pomýšlet na postup, musí vyhrát.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů