2:5
(2:4)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.05.2019 10:15

23.kolo, Plzeňský | 1.B třída sk. A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Bělá utrpěla druhou domácí porážku v řadě, přesto stále vede


Branky


16. V. Braun , 23. D. Frank - 10. J. Zivčák , 12. P. Pikl , 29. L. Pikl ml. (p.) , 41. P. Pikl , 56. P. Pikl
11

S trochou nadsázky to začíná vypadat, že po postupu do 1.A třídy snad nikdo ani netouží. Týmy na čele tabulky totiž v poslední době začaly hodně ztrácet. Výjimkou není ani Bělá nad Radbuzou. Ta před týdnem podlehla na svém hřišti vysoko Mrákovu a proti Chodskému Újezdu to bylo podobné. Nováček soutěže si odvezl výhru 5:2.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas přinesl hned šest gólů

Chodský Újezd na podzim porazil Bělou na svém hřišti 4:0 a tak si jeho hráči na vedoucí tým tabulky docela věřili. Bělá sice začala aktivně a v prvních minutách tak směřovalo do šestnáctky hostí několik zajímavých centrů, ovšem vyložená příležitost z toho nebyla. V 10. minutě tak udeřili z první vážnější akce hosté. Po přetaženém centru z pravé strany doběhl hráč Chodského Újezdu balón u rohového praporku, vrátil ho před bránu a nepokrytý Josef Zivčák zblízka otevřel skóre. Hned o dvě minuty později se pak opřel do míče Petr Pikl a trefil se přesně 0:2. Bělá se ale dokázala rychle vrátit do zápasu. Frank zatáhl míč dopředu po pravé straně a po jeho centru obránce odkopl balón jen k Václavovi Braunovi, který snížil. Ve 23. minutě pak předvedli parádní spolupráci Malý s Dominikem Frankem, po níž šel druhý jmenovaný sám na bránu a střelou ke vzdálenější tyči vyrovnal. 

 

Hosté se však nezlomili a ve 29. minutě dostali možnost zahrávat pokutový kop, byť se domácí hodně zlobili, protože podle nich došlo k faulu na Petra Pikla ještě před pokutovým územím. Nařízený pokutový kop každopádně proměnil Ladislav Pikl mladší a hosté opět vedla. Další vlnu emocí pak vyvolal zákrok obránce na unikajícího Franka, který byl potrestán pouze žlutou kartou. Ve 41. minutě udeřil Chodský Újezd počtvrté. Výkop brankáře Krasnianyka prodloužil jeden z fotbalistů na Petra Pikla, který nádhernou střelou z velké dálky vymetl šibenici Jarinovy svatyně – 2:4.

Pikl dokonal hattrick i domácí zkázu

Po změně stran už hráli domácí v křeči a s přemírou snahy, což vedlo k faulům, které rozhodčí oceňoval žlutými kartami. Snížení navíc odmítl střídající Bořil, který neuspěl tváří v tvář gólmanovi. V 56. minutě si naopak naběhl za domácí obranu Petr Pikl, který ze samostatného úniku zvýšil na rozdíl tři zásahů a zkompletoval hattrick. Zbytek utkání si celek Chodského Újezdu bez problémů pohlídal a mohl tak slavit cennou výhru. Bělá zůstává i přes porážku v čele tabulky, ale už jen o skóre před Dlouhým Újezdem a Chodovou Planou.



Ohlasy k zápasu


TJ Start Bělá nad Radbuzou
Aleš Zavadil (trenér): Byl to podobný zápas jako před týdnem s Dlouhým Újezdem. Přitom jsme nezačali špatně. Na začátku jsme poslali před bránu několik balónů ze strany, ale ani jednou jsme tam nenašli spoluhráče, který by to mohl dávat do prázdné brány. To soupeři se to podařilo v podstatě hned poprvé, kdy se dostali na naši půlku. Udělali jsme obrovskou chybu, za kterou jsme zaplatili. Říkali jsme si, že pořád je dost času, ale je to všechno upracované, schází nám nějaký tvůrce hry. Nemáme hráče, protože všichni střeďáci jsou zranění. Teď se nám zranil Sobolík, který hrál už poslední dva zápasy s kolenem, které si zranil na tréninku. Do středu jsme tak posunuli Šinála. Sestava si během sezóny nějak sedla, ale teď s tím musíme každý zápas míchat a to je vždycky špatně. Poté jsme dostali druhý gól. Pak jsme zabrali, začali hrát alespoň to málo, co v nás je a dokonce se nám podařilo vyrovnat. Chvíli na to mohl jít sám na bránu Frank, ale srazil ho poslední obránce, který dostal jen žlutou kartu. To by možná zlomový okamžik, protože kdyby prošel a dal na 3:2, tak by to soupeře asi hodně načalo a těžko by se zvedali. Pak jsme dostali gól z asi vymyšlené penalty po faulu, ke kterému došlo ještě před šestnáctkou. Ještě v prvním poločase nám pak Pikl vymetl skoro z půlky šibenici, dával na 2:4 a to byl asi rozhodující okamžik. Samozřejmě jsme s tím chtěli ještě něco dělat ve druhé půli, ale z bezzubého tlaku jsme dostali další gól a pak už to byla jen křeč. Musím uznat, že soupeř byl herně lepší a navíc měli rozdílového fotbalistu Pikla… Potřebovali bychom, aby nám mohl pomoci Jarina alespoň na 30 minut. Je to hráč, co i za krátkou dobu na hřišti dokáže něco vymyslet. Ten ale musí na třetí operaci kolena. Takhle nemáme zálohu, v podstatě hrajeme 5 – 0 – 5 a to se nedá. Kór u nás na tom velkém hřišti. Pro nás bude konec sezóny vysvobozením. Je tam už únava z náročného programu, teď hrajeme ve 13 lidech, ale naděje umírá poslední. Fanoušci se mě ptají, jestli chceme postoupit. Já jim říkám, zeptejte se hráčů. Já to za ně neuhraju.

TJ Chodský Újezd
Petr Tomek (trenér): Věděli jsme, že hrajeme s lídrem tabulky, takže jsme nastupovali s respektem. Začátek se nám ale vydařil. My jsme využili šance a rychle vedli 2:0, čímž jsme soupeře hodně zaskočili. Moc nevěděli, co na nás hrát, začali debatovat s rozhodčím. Poté přeci jen zvýšili aktivitu a po našich chybách v obraně se jim podařilo vyrovnat na 2:2. My se ale nenechali rozhodit, protože jsme věděli, že na ně umíme zahrát. Doma jsme je porazili 4:0. Dobře jsme přistupovali k hráčům, bylo to docela tvrdé utkání, padalo hodně karet. To se dalo očekávat, protože Bělá by asi chtěla postoupit a my jim to nechtěli nechat zadarmo. Do poločasu jsme vedli 4:2, díky proměněné penaltě a nádherné střele Péti Pikla. Dá se říci, že od té chvíle už byl zápas v našich rukách. Soupeř byl ve druhé půli nervózní, dělal hodně chyb a fauloval. My se soustředili na svou hru a podařilo se nám dát i pátý gól, čímž byl zápas rozhodnut. Vynikající výkon podal Petr Pikl, ale chtěl bych pochválit celý tým. Mělo to všechno jak pro fanoušky, tak pro hráče. Výborný fotbal s nasazením a atmosférou v hledišti



Sestavy


TJ Start Bělá nad Radbuzou
T. Jarina [-] - M. Šinál [-] , M. Černý [-] , D. Frank [-] , R. Ebenhöh [-] , V. Iščenko [-] (46. D. Häusler [-] ) , L. Černý [-] , J. Malý [-] (81. R. Černý [-] ) , M. Pustovojt [-] (56. M. Bořil [-] ) , M. Tomášek [-] , V. Braun [-]

TJ Chodský Újezd
O. Krasnianyk [-] - P. Opava [-] , M. Samek [-] (86. M. Founě [-] ) , T. Trejbal [-] , J. Zivčák [-] , J. Pikl [-] , P. Pikl [-] , L. Pikl ml. [-] , L. Pikl st. [-] , I. Skopych [-] (78. P. Tomek [-] ) , M. Beneš [-]

ŽK: 26. V. Iščenko , 47. D. Frank , 48. R. Ebenhöh , 60. V. Braun , 73. M. Tomášek , 78. M. Bořil - 19. P. Opava , 22. L. Pikl st. , 34. T. Trejbal .
Hráči zápasu: P. Pikl .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: FILLINGER Miloš - HAMOUZ Jakub, KOSTELNÍK Lumír.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Administrátor klubu, eSport - TJ Chodský Újezd | Plzeňský | Tachov

Tip: remíza

Tip experta: výhra domácích

Bělá si bude chtít napravit ostudnou porážku z minulého kola, proto výhra domácích.

Tip: výhra domácích