T. Zeman 84.
1:3
(0:1)
30. M. Urazil
58. M. Urazil
76. J. Gondek (p.)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.04.2019 13:00

17.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Kaplice vyhrála v Dolním Dvořišti


Branky


84. T. Zeman - 30. M. Urazil , 58. M. Urazil , 76. J. Gondek (p.)
30

Derby zápas byl na programu v rámci sedmnáctého kola oblastní I B třídy. Kapličtí z pozice lídra tabulky zavítali do Dolního Dvořiště. Hosté byli favority, ale derby bývá ošemetné a navíc o záchranu bojující domácí rozhodně nehodlali prodat svou kůži lacino a bez boje. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Marek Urazil poslal favorita do vedení

Dolnodvořiští se snažili být aktivní. V páté minutě zahrával přímý kop kapitán Štifter, přízemní rána se mezi tři kaplické tyče nevešel. O chvíli později pokoušel střelecké štěstí opět Štifter, v tomto případě pálil nad bránu Spartaku. Hosté se dostávali do tempa pozvolněji. Poprvé vážněji zahrozili po čtvrthodině hry. Z levé strany centroval Gondek, na hranici velkého vápna si míč zpracoval Lesňák, střílel pohotově z otočky, míč prolétl těsně nad břevnem. Nedlouho poté měli hosté výhodu rohového kopu. Centr do šestnáctky poslal Divoký, „koníčkem“ hlavičkoval Lesňák, míč se od země více, než by si útočník Spartaku přál a balón těsně přelétl břevno Poselovy svatyně. Domácí v prvním poločase ohrožovali branku Spartaku především díky standardním situacím. Výhodu dalšího přímého kopu měli v 27 minutě z velmi dobré střelecké pozice. K míči se znovu postavil Šimon Štifter, místo technického pokusu zvolil razanci a míč prolétl vedle pravé tyče. Po půlhodině hry se měnil stav a vedení se ujal favorit střetnutí. Divoký našel vpravo na rohu velkého vápna Marka Urazila, ten si míč přiťukl do vápna a umístěnou přízemní střelou na zadní tyč překonal brankáře Jindřicha Posela – 0:1. O čtyři minuty později zachránilo domácí břevno. Rohový kop zahrával František Marek, do konstrukce brány poslal míč hlavou Štrbačka. Ve 36 minutě další standardka pro Kaplické. Po centru ze strany se za vápnem dostal k odraženému balónu František Marek, tvrdá rána prolétla nad břevnem. Vzápětí mohlo být vyrovnáno, ale i hostující gólman si svou bránu dobře postavil. Za vápnem se uvolnila rumunská akvizice v domácím dresu Adrian Mitroi, vyslal povedenou křížnou ránu, míč skončil na tyči pod horním rohem brány. Krátce před přestávkou další „přímák“ pro domácí. V tomto případě se k balónu postavil Mitroi, střílel po zemi a hodně mimo. Do kabin tak odcházeli o gól spokojenější hosté.

Kaplice dovedla zápas ke třem bodům

Po změně stran se hosté přece jen více zklidnili a v kombinaci byli o poznání přesnější než v prvním polovině zápasu. V 54 minutě se po rohovém kopu dostal za vápnem František Marek a při jeho střele gólmana Dolního Dvořiště znovu zachránilo břevno. Na druhé straně se o pohotové zakončení pokoušel Mitroi, míč mezi tři tyče nenasměroval. Pak pro změnu hosté měli výhodu přímého kopu z velmi dobré střelecké pozice. Technicky střílel Hami, míč prolétl těsně vedle levé tyče. Vzápětí se však hostům podařilo přidat důležitý druhý gól. Gondek našel přesnou přihrávkou ve vápně Lesňáka, křížnou střelu stačil Posel ještě vyrazit, ale bránící hráči nepokryli Marka Urazila, který byl v pravý čas na pravém místě a míč poslal do prázdné brány – 0:2. Pak se po pěkné akci střídajícího Plosze a Šrefla z otočky zakončoval Mitroi, ale ani v tomto případě nemusel Schneider zasahovat. Na druhé straně pak střílel nebezpečně Gondek, míč skončil nad bránou. Nedlouho poté byl v dobré pozici po Gondekově pasu Lesňák, křížný pokus se mezi tři tyče nevešel. V 76 minutě pak Šrefl zastavil Lesňáka ve vápně nedovoleně a pískala se penalta. K ní se postavil kapitán Josef Gondek a s přehledem proměnil – 0:3. Krátce na to střílel domácí Zeman, ale znovu jen mimo kaplickou svatyni. V 82 minutě pak domácího gólmana potřetí v zápase zachránila konstrukce brány. Schneiderův dlouhý pas Lesňák prodloužil na Marka Urazila, ten z dálky zakončoval pohotově přes vyběhnutého brankáře, ale míč skončil na tyči. Šest minut před koncem se z gólu radovali domácí. Na rohu velkého vápna měl dostatek prostoru Tadeáš Zeman a z otočky poslal míč technickým pokusem do vzdálenějšího horního rohu Schneiderovy svatyně, který tak poprvé na jaře inkasoval – 1:3. Výhra hostů je zasloužená. Je třeba však i vyzdvihnout srdnatý výkon domácích, kteří pokud dokáží své nasazení a bojovnost přenést i do dalších zápasů, nemusí být záchrana v soutěži nereálná.



Ohlasy k zápasu


FK Dolní Dvořiště
Štefan Bršťák (trenér): Chtěli jsme favorita obrat o nějaký bodík. Bohužel doma nezůstalo nic.Do zápasu nám vypadl Kouba,Kubík a Doucha,ale hráči kteří je nahradili si vedli dobře. Zejména kluk z béčka Galac se jeví velmi dobře. I tak můžeme ze zápasu jít s hlavami nahoře. Kluci opět potvrdili zlepšené výkony,které se musí potvrdit v zápasech co nás čekají. Loucovice,Frymburk,Koruna a Planá. Z těchto zápasu musíme vydolovat co nejvíce. Přes prohru opět všechny musím pochválit.

TJ Spartak Kaplice
Jakub Lesňák (hráč): První poločas na výborně připraveném hřišti byl z naší strany méně povedený. Nedařila se nám kombinace dle našich představ. I přesto jsme si brankové příležitosti vytvořili, jednu z nich využili. V druhém poločase jsem hru zpřesnili a byli jednoznačně lepším týmem. Zápas mohl skončit i vyšším rozdílem. Nicméně Dolní Dvořiště odehrálo vyborný zápas! Pokud v těchto výkonech budou i nadále pokračovat, 1.B třidu udrží.



Sestavy


FK Dolní Dvořiště
J. Posel [-] - J. Macanovič [-] (73. V. Kotlár [-] ) , T. Zeman [-] , E. Marek [-] (59. L. Plosz [-] ) , K. Šrefl [-] (87. P. Pecha [-] ) , M. Tesař [-] , Š. Štifter [-] , A. Mitroi [-] , M. Rubeš [-] , J. Krenauer [-] , J. Gálác [-]

TJ Spartak Kaplice
F. Schneider [-] - F. Marek [-] , M. Urazil [-] (86. D. Pál [-] ) , P. Micák [-] , J. Lesňák [-] , R. Daniel [-] (61. J. Vaniš [-] ) , J. Divoký [-] (76. V. Kuchař [-] ) , M. Hami [-] , J. Gondek [-] , V. Čutka [-] (46. T. Kebl [-] ) , J. Štrbačka [-]

ŽK: 76. K. Šrefl , 86. T. Zeman .
Počet diváků: 230. Rozhodčí: Šíma Václav - KOCINA Martin, KEMÉNY Zdeněk.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Fanoušek, Funkcionář, Administrátor klubu, Trenér, Zpravodaj - FC Šumava Frymburk | Jihočeský | Český Krumlov

Tip: výhra hostů

Miroslav Turek

Expert: Martin Valenta
Tip experta: výhra hostů

Jasná záležitost, pro hostující tým 0:5.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů