Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.06.2019 14:00

25.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Mistr podruhé za sebou inkasoval čtyři góly, tentokrát ale vybojoval bod. Loko je v těžké pozici, o setrvání v soutěži se na dálku porve s Meteorem Tábor


Branky


17

Zatímco domácí mají hotovo, Budějovickým teče v závěru soutěže do bot. Na hřišti to bylo znát a celek z konce tabulky třikrát vedl, konečným skóre byl ale výsledek 4:4. Lokotka se tak dostala do těžké pozice - v A skupině už nikoho pod sebe na dvanáctou říčku nedostane. A tak ji nezbývá, pokud se chce vyhnout pádu do I.B třídy, což by pro dlouholetého účastníka I.A třídy s návazností na kvalitní mládež, byla těžká rána, být na tom lépe než 12. tým ze skupiny B. Teoreticky se může zachránit ještě i Planá nad Lužnicí (aktuálně 13. celek B skupiny). Více v článku ZDE. Přečtěte si reportáž ze zápasu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Favorit začal aktivněji, ale do první šance se dostal až v 9. minutě, kdy nepovedenou Volmutovu střelu sklepl Makoš na Vokatého, ale jeho střelu skvělým zákrokem vytáhl konečky prstů Roden. Poté se hra vyrovnala a čekalo se na další vážnější příležitost. Ta byla již gólová. Na polovině číhajícího Linharta vyslal do brejku Jar. Rauscher, aby si po sólu v tváří tvář poradil s bezmocným Rodenem. Za chvilku bylo vyrovnáno. Fantyš poslal ideální přihrávku za obranu na nabíhajícího Květouna, který v podobné situaci napodobil Linharta a bylo srovnáno. Za dalších šest minut se již hosté dostali do vedení. Nepřesnou domácí rozehrávku zachytil Bláha, na pravé straně vyslal na zteč Mareše, který našel nabíhajícího Růžičku. Ten ještě posunul doleva na lépe postaveného Ayeba, který špičkou prostřelil Vašuru. Opravdu vydařená rychlá kombinační akce.

 

Ve 32. minutě mohlo být vyrovnáno. Makoš posunul na Sedláčka, který postupoval z levé strany sám na Rodena, ale levačkou trefil pouze tyč jeho branky, od které se balon poslušně vrátil do náručí Rodena. Chvilku poté měli domácí další možnost k vyrovnání. Po akci Sedláčka udržel Pěsta na zádech hostujícího obránce, následně sklepl balón na Vokatého, ale tomu nebylo v tomto utkání přáno a vysoko přestřelil. Vyrovnání se domácí dočkali až v závěru poločasu. Ve 43. minutě utekl Sedláček hostující obraně, ideálně našel nabíhajícího Pěstu, kterého ale opět vychytal Roden. Ke smůle hostujícího brankáře se balon dostal k dobíhajícímu Linhartovi, který ho utěšenou střelou z voleje poslal do poloprázdné branky. Do šaten se tak šlo za stavu 2:2.

Druhý poločas

Po přestávce se na hřišti objevily čtyři nové tváře. Tři u domácích a jedna u hostů. Hosté věděli, že jim remíza moc neřeší, tak se snažili tlačit před branku Vašury. V 55. minutě zahrávali trestný kop na hranici šestnáctky. Čapkovu střelu vyrazil Vašura na roh. Ten rozehrál Ayeb na hlavu Čapka a hosté šli znovu do vedení.  V 65. minutě bylo opět vyrovnáno. Volmut poslal dlouhým pasem za obranu Sedláčka a ten připravil přihrávkou pod sebe výbornou pozici pro Stupára, který neměl problém skórovat. Velké vzrušení přinesla 70. minuta. Volmut poslal uličkou do brejku Stupára, který by postupoval společně s Hrbkem sám na brankáře, ale k údivu všech se mával ofsajd. Hned za minutu podnikli hosté brejk po levé straně. Choutka utekl domácí obraně a gólovou přihrávkou připravil gól střídajícímu Gregorovi, který nakonec se štěstím o tyčku překonal Vašuru počtvrté. Poté mohli hosté dvakrát rozhodnout. Nejdříve při nájezdu vychytal Růžičku Vašura a poté Choutka netrefil domácí svatyni.

 

A tak přišel spravedlivý trest na druhé straně. Sedláček našel v dobré pozici Vokatého, kterého opět vychytal Roden. Odražený balon vrátil před branku Makoš, hostující kapitán Kamiš ho odhlavičkoval na vápno, kde si ho připravil Volmut a levačkou křižnou střelou vyrovnal. To hosty definitivně zlomilo. Od té doby se hrálo pouze na polovině hostů a domácí měli několik velkých příležitostí přetavit vedení na svou stranu. Nejdříve Makoše v jasné pozici opět vychytal Roden a v 88. minutě neproměnil Vokatý penaltu nařízenou po faulu Smrže na Hrbka. Jeho tvrdá střela šla vysoko nad Rodenovu branku.

 

                Nakonec utkání skončilo divokou remízou, se kterou nebyl spokojen ani jeden tým. Domácí se po utkání hodně zlobili na pomezní rozhodčí, kteří některé situace řešili dle nich opravdu podivně. U hostů byl jednoznačně nejlepším hráčem brankář Roden, který hosty hodně podržel a již v podzimním utkání na hřišti Lokotky přiváděl lažišťské střelce k zoufalství. Dobře se ukázal i Ayeb, který je velmi dobře technicky vybaven. U domácích byl vidět Sedláček, který byl tahounem většiny akcí domácích a Volmut, který tvořil hru a zajistil i konečnou remízu.

 

                V posledním kole musí Lokotka porazit Vimperk, aby udržela naději na záchranu. K ní bude zároveň potřebovat vítězství či remízu Nové Včelnice na hřišti Meteoru Tábor. Lažiště jedou do Nové Vsi, kde se utká první a druhý tým soutěže, což by mohlo být lákadlem pro diváky. Zároveň půjde i o post nejlepšího střelce, o který bojují Procházka a Vokatý. Třetím do party je Gutheis z Větřní.

 

AUTOR: PAVEL HODINA (LAŽ)



Sestavy


FK Lažiště
O. Vašura [-] - M. Bednár [-] , P. Bízek [-] (46. P. Ostádal [-] ) , M. Hojdekr [-] , J. Rauscher [-] , J. Makoš [-] - M. Sedláček [-] , T. Vokatý [-] , J. Volmut [-] - J. Pěsta [-] (46. J. Hrbek [-] ) , J. Linhart [-] (46. M. Stupár [-] ) -

TJ Lokomotiva ČB
V. Roden [-] - F. Havrda [-] , P. Fantyš [-] (77. R. Fošum [-] ) , V. Mareš [-] (64. Z. Gregor [-] ) , J. Růžička [-] , P. Kamiš [-] , D. Bláha [-] , M. Ayeb [-] , J. Květoun [-] (46. S. Smrž [-] ) , T. Choutka [-] , R. Čapek [-]

ŽK: 29. M. Hojdekr , 41. J. Makoš , 60. P. Ostádal - 38. M. Ayeb , 50. F. Havrda , 83. D. Bláha .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: CIGÁŇ Roman - KŘÍŽ Karel, PICKA Pavel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hráč, Vedení klubu, Administrátor klubu - FC AL-KO Semice | Jihočeský | Písek

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Michal Špírek

Expert: Jakub Hotový
Tip experta: výhra domácích

Přestože už jistý vítěz soutěže přistoupil k minulému zápasu se Slavií poněkud vlažně a po zásluze prohrál, v utkání se slabým soupeřem si spraví reputaci a zvítězí.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích