2:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.05.2019 13:30

22.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Lhenice zapsaly další výhru a už jsou druhé!


Branky


21

Lhenické jaro stojí za to! Semice gól nevstřelily. Na zápase fotil Jan Klein. Máme pro vás i report s ohlasy.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Výkopu utkání nováčků soutěže předcházel malý slavnostní akt – blahopřání k „sedmdesátinám“ Janu Veselému s poděkováním za jeho dlouholetou angažovanost ve lhenickém SK, a to jako bývalému hráči, trenérovi mládeže i mužů a prezidentovi klubu.

 

Poté se již počal odvíjet zápas, který herní úrovní nevybočil z průměru, oboustranně spíše zaujal bojovností a nasazením. 

 

Hned v samém jeho úvodu to byli Semičtí, kteří si po rohovém kopu  vytvořili gólovou možnost, kterou gólman Dvořák  výborným zákrokem  odvrátil. Poté se hra přelévala od šestnáctky k šestnáctce bez vznikajících brankových příležitostí, aby až ve 21.´ znovu zahrozili hosté, tentokrát z trestného kopu po centru do šestnáctky, kdy domácí akutní nebezpečí rovněž odvrátili, obdobně jako ve 29.´, kdy jejich dalekonosnou střelu s gólovými parametry skvěle zase vytěsnil gólman Dvořák.

 

Ve 29.´ na druhé straně Mahák předložil  zprava balón před branku zcela neobsazenému Pořádkovi, který zblízka v jasné gólové pozici nastřelil tyč, a super „loženka“ k ujmutí se vedení byla zmařena. Ve 36.´ se do slibné možnosti v šestnáctce dostával Schön, nebyla však efektivně dotažena. Běžela 38.´ a Lheničtí šli přeci jen do vedení. Pořádek vysokým centrem našel na hranici velkého vápna Maháka, co hlavou lobovaný míč přes povytaženého gólmana Dvořáčka poslal do sítě (1:0).

 

Druhý poločas

Do druhého poločasu vstoupili domácí s jednogólovým náskokem, který hned v jeho počátku mohl navýšit střídající Iliev, ale nabídnutou šanci nepřesnou koncovkou zahodil. V 52.´, po Prennerově nahrávce, vypálil domácí Mahák, jeho dělovku stačil gólman Dvořáček vyrazit, v 61.´ zase po Beranově nahrávce do „vápna“ střílel z otočky Iliev, jeho střelu pro změnu zblokoval jeden z beků. V 68.´ se pro Semické  nabídla možnost ke srovnání skóre z nařízeného trestného kopu přímo z hranice šestnáctky, špatným provedením – nastřelením zdi s následným uklízením balónu do bezpečí Lhenickými, se o ni připravili.

 

V 71.´přišla obdobná nabídka pro domácí za faul, kdy ale Chromý, na rozdíl od hostujícího týmu, trestňák z 22 metrů nádherně proměnil v druhou lhenickou gólovou trefu (2:0). V 78.´ a 81.´ mohli domácí navýšit své dvoubrankové vedení střídajícím Balicou, v prvním případě volil střelu z úniku před nahrávkou volnému Ilievovi před brankou, ve druhém při střeleckém zakončení trefil gólmana, když vyražený míč stačil také prostřídajícímu Pokornému při střelbě bránící hráč zblokovat.

 

Dvougólový rozdíl skóre si Lheničtí pohlídali až do konce utkání, aby vybojovaná výhra byla již sedmou jarní a ta je posunula na druhou tabulkovou příčku.



Ohlasy k zápasu


SK Lhenice
Ivo Čech (trenér): „S hráči se o způsobu naší hry snažím bavit a i po zápase ve Vimperku jsme si k tomu všichni společně něco řekli. S určitým záměrem jsme šli i do zápasu Semicemi, které k nám přijely bez tří stabilních hráčů základní sestavy, ale vlastně i my nastoupili s jistými změnami. Výsledek je pěkný, tři body jsme brali myslím zaslouženě, ale musím říct, že ten zmiňovaný způsob hry nebyl takový, jaký bychom si přáli. Dělali jsme zbytečné chyby, a bylo jich opravdu hodně, zejména v první půli, vybírali nevhodná řešení, prostě to nebylo dobré. Hned na začátku nás po rohu podržel brankář, pak jsme v průběhu poločasu byli asi více na míči, ale bez efektu. Jednu stoprocentní šanci jsme neproměnili a do vedení se dostali trochu šťastně. V úvodu druhého dějství jsme neproměnili další tutovku a pak mi přišlo, že hostům trochu docházely síly. S nadějnými situacemi na útočné polovině jsme ale nenakládali dobře a druhý gól přidal až z trestného kopu krásnou střelou Chromý. Semice se do žádného tlaku nedostaly, přesto tam jedna šance na snížení stavu byla. Uhráli jsme vzadu nulu, to mě těší. Co mě mrzí, je ztráta Trojana, který má berle, a přibyl tak k již zraněnému Bumbovi, navíc bude příště kvůli studijním povinnostem chybět v Prachaticích i další defenzivní hráč David Kiš.“

FC AL-KO Semice
web fcsemice.cz: Na velmi pěkně připraveném hřišti se sehrál, pro diváka, velmi zajímavý zápas. Hra se přelévala z jedné strany na druhou a domácí byli o trochu aktivnější. To mohl stvrdit domácí útočník, který byl vybídnutý svým spoluhráčem skórovat do odkryté brány. Jenže z metru trefil pouze tyč. My jsme se dostávali do ohrožení brány spíše sporadicky. Nejprve se dostal do zakončení Škulina, ale jeho pokus byl zablokován, další možnost jsme měli v závaru po trestným kopu, nicméně ani to neskočilo v brance domácích. Ve 38. minutě se dostal po nepovedeném centru do zakončení domácí Mahák, který hlavou přeloboval našeho brankáře Dvořáčka. Na to hledal odpověď semický David Buchtele, který pálil z hranice třiceti metrů, balon sice zaplaval, ale domácí gólman tento pokus zlikvidoval. Skóre se do konce poločasu neměli a do kabin se šlo za stavu 1:0. Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně a hra se podobala prvnímu poločasu. V 71. minutě David Šourek zbytečně fauloval a domácí Chromý zkušeně vymetl levý horní růžek Dvořáčkovi branky. Semičtí měli dva zajímavé přímé kopy, jenže Škulina, ani Keclík P. neohrozili branku. Trenér Ladislav Holub dal šanci ostatním klukům jako je Samuel Zoch, David Říha, Milan Mendel a Petr Hronek. Všichni jmenovaní přinesli na hřiště značné oživení a zdálo se, že Lhenickým v posledních minutách docházely síly. Bohužel toho jsme nedokázali využít a ze Lhenic jsem se vrátili do Semic bez bodu.



Sestavy


SK Lhenice
J. Dvořák [-] - F. Funda [-] , D. Kiš [-] , D. Trojan [-] (70. L. Kopf [-] ) , D. Kiš [-] - M. Chromý [-] (79. J. Pokorný [-] ) , J. Beran [-] (83. J. Málek [-] ) , P. Prenner [-] , M. Mahák [-] - R. Pořádek [-] (46. R. Iliev [-] ) , J. Schön [-] (75. T. Balica [-] )

FC AL-KO Semice
J. Dvořáček [-] - D. Šourek [-] , M. Kysela [-] , I. Antony [-] , J. Sádlo [-] - M. Škulina [-] (75. S. Zoch [-] ) , M. Nousek [-] (74. D. Říha [-] ) , J. Holub [-] (65. P. Hronek [-] ) , P. Keclík [-] , D. Buchtele [-] (65. M. Mendel [-] ) - R. Veleman [-]

ŽK: 43. R. Pořádek , 57. F. Funda , 59. R. Iliev .
Počet diváků: 70. Rozhodčí: Náprava Miroslav - BOČEK Petr, SVOBODA Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Funkcionář, Administrátor klubu, Vedení klubu, Předseda klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ Hraničář Borová Lada | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Michal Špírek

Expert: Lukáš Lízal
Tip experta: výhra domácích

Lhenice na jaře potvrzují svojí kvalitu a doma by si se Semicemi měly poradit.

Hráč, Vedení klubu, Administrátor klubu - FC AL-KO Semice | Jihočeský | Písek

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích