Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.04.2019 10:15

17.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

7.0

Nápoje

5.0

Jídlo

6.0

Hrací plocha

4.0

Zázemí

6.0

FOTO: Vymyšlená penalta udělala ze zápasu bramboračku. Sudí vyloučil Plané tři hráče, ta dění v utkání jen těžko vydýchává


Branky


45. R. Procházka (p.) , 90. E. Janeček - 38. D. Pech (vl.)
24

To byl zase jednou zápas! V I.A na sebe narazili staří známí, Nová Ves a Planá. Domácí plnili roli papírového favorita, ale Planá je zaskočila aktivní hrou a dostala se do vedení. Pak ale rozhodčí Jevčák odpískal dle ohlasů z obou stran nesmyslnou penaltu, ze které domácí vyrovnali. Ve druhém poločase už panovaly na hřišti i mimo něj velké emoce, které vystupňovaly poté, co rozhodčí vyloučil hostujícího Falce za údajné plivnutí na hlavu protihráče. Ten ale přísáhá, že nic takového se nestalo... Více v článku, včetně ohlasů hráčů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas ukončila penalta

Oba týmy v minulém kole prohrály a v derby si chtěly spravit chuť a náladu. V první půli byl k vidění kvalitní fotbal se šancemi na obou stranách, škoda, že při podobném nezůstalo po celých devadesát minut... Planá měla celkově možná o něco více ze hry. Šteyer se ve svých šancích ještě neprosadil, ale ve 38. minutě se v závaru po míči natahoval Carda a v nepřehledné situaci míč zamířil za Bartizalova záda od jeho spoluhráče Pecha.

 

Pak ale změnila obraz zápasu penalta odpískaná v samotném závěru poločasu. Po dlouhém autu se podařilo balón domácím prodloužit na číhajícího Procházku, který při čistém souboji s T. Pintérem posunul míč jen do tyče, velká šance zůstala nevyužita. Jenomže k překvapení všech najednou zazněl hvizd sudího Jevčáka, který ukázal na penaltu. Údajný penaltový zákrok naleznete ve fotogalerii k zápasu od Michaely Vrábkové. Plánské reklamace nebyly nic platné, byť po zápase i hostující hráči uznali, že v tomto případě rozhodčí situaci nezvládl. Vypjatou chvíli ukončil Procházka proměněnou penaltou a mohlo se jít do druhé půle za stavu 1:1.

Tři červené pro Planou

Druhá půle už byla úplný blázinec, a to jak na hřišti, tak mimo něj, kde vyhrotili situaci někteří z přihlížejících. Do domácí brány musel místo Bartizala hráč Jiránek. V 64. minutě se Plánští divili podruhé. Plánský záložník Jakub Falc měl dle sudího plivnout na hlavu protihráče Kohouta, a to údajně v zorném poli pomezního, a viděl červenou kartu.

 

Neváhali jsme a přímo Falce, jinak slušně hrajícího hráče, který dosud v sezóně viděl jen tři žluté karty, jsme se na danou situaci zeptali. "Neplivnul jsem na něj, říkal jsem rozhodčímu, že mu dám milion, když mi ukáže, kam jsem měl plivnout. A nic. O plivnutí křičela domácí střídačka. Koukali na sebe hlavní s pomezním, o vyloučení rozhodl hlavní, aniž by pomezní něco k tomu řekl. Jinak ale Kohout rozhodně nehrál fér, několikrát mě v zápase zezadu sebral, jednou za to měl žlutou. Dokonce už jednou předtím hlásil, že jsem na něj měl prý plivnout." Kohout si stojí za tím, že na něj protihráč plivl.

 

Utkání za velmi vyhecované atmosféry plynulo ke svému závěru, když ale vzal jeho osud do svých rukou Janeček a v 90. minutě rozvlnil síť za Hotovým - 2:1! Domácí byli v euforii, pozdním gólem vybojovali důležité tři body. Nová Ves obrátila skóre a Lažiště se musí dále bát o první místo.

 

Sudí Jevčák pak zápas ukončil, ale hotovo rozhodně neměl. Jeho počínání v zápase se totiž rozhodli při odchodu do kabin hostující okomentovat a už po zápase tak rozhodčí udělil červenou kartu Janu Pintérovi, kterýmu měl dle zápisu sdělit  "Ty k*eténe, kvůli tobě končí lidi s fotbalem," a také Kitzlerovi za slova "Ty vym***nče, ty si tomu dal..." Planá už po předchozích zkušenostech dokonce žádala několikrát na svazu, aby na její zápasy sudí Jevčák nebyl delegován, vždy ale naprázdno. Zdá se, že mu na jméno v Plané nepřišly ani po utkání v Nové Vsi... Z hostujícího tábora posléze zněly hlasy, že to, co Jevčák napsal do zápisu, neodpovídá realitě, jeho výkon označili za tragický a ostudu fotbalu.



Ohlasy k zápasu



SK Planá
Jan Pintér (hrající trenér): "První půle byla z naší strany skvělá, to byl fakt perfektní výkon. Co se stalo poté, už nevrátíme. My s ´Loupákem´ jsme se neměli nechat po zápase vyloučit a oslabit mančaft pro další zápasy, ale za sebe přísáhám, že jsem neřekl sudímu ani jedno sprosté slovo a přesto mě vyndal. Měli jsme dát šance, které jsme měli, a k tomuto nemuselo vůbec dojít. Musíme dál vycházet z toho, jak jsme odehráli první poločas a jak jsme k zápasu přistoupili. To další jsme pak měli nějak ustát. Věříme, že boží mlýny melou pomalu, ale jistě. Bavorovice musíme doma bezpodmínečně porazit, dát toho všechno, i když jsme po Nové Vsi mínus tři lidi."



Počet diváků: 100. Rozhodčí: Jevčák Martin - PRAVDA Luboš, DIMITROV Nikolaj.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
14. 4. 2019 17:20
Hodnocení zápasu
13. 4. 2019 22:52
Prosím autora článku, jednoznačně fanouška Plané, aby příště dorazil nejdříve na utkání a nepsal lživé informace, jakoby jsme zápas koupili, děkuji.
Hráč, Vedení klubu, Administrátor klubu - FC AL-KO Semice | Jihočeský | Písek

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Michal Špírek

Expert: Matěj Bohůnek
Tip experta: výhra domácích

Nova Ves již dvakrát na jaře zaváhala a bude chtít naplno bodovat, což se jim proti nevyzpytatelné Plané podaří.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Zajimavy zápas myslim si že Plana neprohraje

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích