Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

14.04.2019 16:30

17.kolo, Středočeský | 1.B třída sk. A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

I Lišany se nakonec dočkaly


Branky


8. J. Paseka , 37. J. Paseka , 39. L. Hanzl , 44. L. Řepka (p.) , 65. V. Mutinský - 54. J. Hanuščík , 84. D. Fábry
11

Stejné překvapení, které minulý týden připravila Hostouň na Jedomělice, se v neděli v Lišanech nekonalo. Celku SK Lišany se podařilo připsat první jarní výhru a o bod si pojistit předposlední místo v tabulce.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Náskok od 8. minuty

Svižný fotbal nahoru – dolů byl vidět hned od úvodního hvizdu a Lišany vstoupily do utkání velmi dobře. Už v 8. minutě našel Mutinský na levé straně Žaluda, který servíroval míč křížem přes vápno a Paseka uklízel přesně k Obrcianově levé tyči, 1 : 0. Pojistku mohl přidat záhy Mutinský, jeho lob však skončil na horní brankové síti.

 

Po čtvrthodině, i díky lišanským chybám v rozehrávce, převzala otěže zápasu rezerva Hostouně, jejíž hráči výborně kombinovali v rychlosti a ze hry i ze secvičených standardek si vytvořili tři – čtyři opravdu stoprocentní příležitosti, nicméně mířili mimo tyče nebo domácí podržel vynikající Z. Řepka. A tak ve 37. min. udeřili zase domácí. Hanzl pohotovou a přesnou kolmicí vyslal po pravé straně Paseku a ten ještě zpoza vápna levačkou na zadní tyč obstřelil vybíhajícího Obrciana, 2 : 0.

 

Minuta 39. a oba hráči si vyměnili role. Paseka zleva vymyslel další diagonálu křížem přes vápno otřesené Hostouně a Hanzlova placírka zavírala vše na zadní tyči, 3 : 0. Snový lišanský poločas dokonala 44. min., když si Hanzlův centr zpracoval obránce hostí ve vápně rukou a exekutor nařízené penalty L. Řepka poslal Obrciana k opačné tyči, 4 : 0.

Z tlaku se Hostouni podařilo vykřesat dvě branky, k vítězství to ovšem nestačilo

Poločasový výsledek objektivně neodpovídal rozložení sil na hřišti, a tak se dal očekávat tlak hostí. Ten také hned přišel, ale Lišany houževnatě bránily a snažili se hrozit z brejků. V 54. min. se Z. Řepkovi nepovedl odkop po Haiflerově malé domů. Míč mu totiž odskočil a tak doslova namazal útočníkovi hostí před odkrytou branku, ale stačil se vrátit a vyrazit střelu na roh. Z něho už ovšem udeřilo, když si na přední tyč naběhl trestuhodně nehlídaný Hanuščík a zaslouženě snížil na 4 : 1.

 

Vedení lišanských mohl dvakrát v rychlém sledu navýšit nejlepší domácí hráč Paseka. Po Žaludově pasu z levé strany a poté po Medřického kolmici otevřeným středem hřiště však shodně minul branku. V 64. min. šli lišanští chvíli do deseti, když Paseku vykázal rozhodčí kvůli ošetření do krve rozedřeného kolene. Paradoxně minutu nato vysunul Feher po levé straně Žaluda, ten odcentroval a nejmenší hráč na hřišti Mutinský opět prokázal, že je výborným hlavičkářem a lobem, který dokonale zapadl pod břevno, vrátil Lišanům čtyřgólový náskok, 5 : 1.

 

Paseka si tak místo ošetření mohl dovolit vystřídat. Zbytek utkání už byl o dobývání domácí svatyně hostouňskou ofenzívou. Lišanským hráčům v závěru evidentně docházely síly, ale srdnatě bojovali a hostům povolili již jen kosmetickou úpravu výsledku. V 84. min se totiž prosadil Fábry, který vybojoval míč u koncové čáry, průnikem ze strany do vápna si vylepšil střelecký úhel a na přední tyč překonal Z. Řepku, 5 : 2. To však domácím už radost nezkazilo.



Ohlasy k zápasu


SK Lišany
Václav Švelch, trenér: Po porážkách o branku, ale zlepšených výkonech v poledních dvou utkáních jsem ve skrytu duše doufal, že bychom mohli konečně zabodovat. Že však nasázíme rezervě Hostouně 5 branek bych před zápasem považoval za utopii. Buďme však objektivní, soupeř výborně kombinoval v rychlosti a vytvářel si šance. Naší odpovědí byla bojovnost, trpělivost, disciplinovanost a produktivita. A právě v produktivitě byl dnes mezi oběma mužstvy zásadní rozdíl, který překlopil misku vah v náš prospěch. To ovšem nijak nesnižuje výkon mužstva v tomto zápase.




Sestavy


SK Lišany
Z. Řepka [-] - J. Feher [-] , P. Ledvinka [-] , D. Beneš [-] , J. Haifler [-] - L. Hanzl [-] (85. J. Karvai [-] ) , R. Žalud [-] , M. Medřický [-] , L. Řepka [-] - V. Mutinský [-] (75. D. Roušavý [-] ) , J. Paseka [-] (66. M. Bagi [-] ) -

Sokol Hostouň B
L. Obrcián [-] - M. Hlaváček [-] , L. Nachtigal [-] , M. Hlava [-] (44. V. Eliáš [-] ) , O. Žíla [-] , A. Hofman [-] , D. Fábry [-] , M. Dolejš [-] , T. Bureš [-] , J. Hanuščík [-] , A. Krndžija [-] (46. M. Mikeš [-] )

ŽK: 26. L. Nachtigal .
Hráči zápasu: J. Paseka , L. Řepka .
Počet diváků: 40. Rozhodčí: STUMPF Jaroslav - KOUBEK Martin, POLÁK Ivo.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů

Tadeáš Bednarz

Expert: Václav Švelch
Tip experta: výhra domácích

Zde typuji spíše srdcem, ale po "hrůze" ve 14. kole ve Slaném, jsme dvakrát prohráli nejtěsnějším rozdílem a zdá se, že se herně zvedáme. Rezerva divizní Hostouně zatím také předvádí lepší výkony doma, než venku. Tak třeba to vyjde.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů