3:2p.
(1:2)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

30.09.2018 10:15

6.kolo, Plzeňský | 1.B třída sk. A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Bělá doplatila na zahozené šance, Postřekov tak zdolala až na penalty


Branky


14

Fotbalisté Bělé museli proti Postřekovu dotahovat dvougólové manko. Vyrovnat dokázali, ale z následného festivalu šancí už rozhodující gól nevytěžili. O vítězi zápasu tak rozhodl až penaltový rozstřel, jehož hrdinou se stal jednapadesátiletý domácí gólman Nikolaev.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté dokázali dvakrát udeřit, Bělá jen snížila

Fotbalisté Bělé nastoupili proti Postřekovu jako favorit. Situaci však měli ztíženou absencí tří důležitých hráčů. Brankářská jednička Tomáš Jarina byl na dovolené, jeho bratra Pavla vyřadilo ze hry zranění kolene a chyběl také distancovaný Frank. Domácí přesto začali aktivně. Dvě dobré příležitosti měl Bořil, který nejprve mířil nad a poté ho vychytal brankář Frei. Po čtvrthodině hry ale udeřilo na druhé straně. Obrana Postřekova odvrátila po standardní situaci míč na polovinu hřiště, kam vyběhl veterán v domácí bráně Nikolaev. Ten byl však u balónu později než protihráč a Vladislav Cibotaru tak skóroval do prázdné brány. Příležitost vyrovnat pak měl znovu Bořil, ovšem Frei byl opět úspěšnější. Ve 31. minutě Postřekovští opět udeřili po odvrácené standardní situaci. Daniel Karlík přešel přes bránícího hráče a v situaci 1 na 1 prostřelil Nikolaeva, jenž si na balón sáhl, ale v cestě do sítě mu nezabránil – 0:2. Odpověď Bělá však byla blesková. Po standardní situaci Pustovojta míč propadl až na zadní tyč, kde Miroslav Tomášek z ostrého úhlu hlavou přeloboval gólmana Postřekova – 1:2. Ještě do přestávky mohli domácí i vyrovnat. Pohlednou akci po ose Pustovojt – Braun zakončoval z voleje Bořil, ovšem zamířil pouze do dobře postaveného Freie.

Domácí srovnali z penalty, Postřekovu zachránil remízu brankář Frei

Po změně stran tlak Bělé pokračoval. V 52. minutě sebral míč na vlastní polovině Malý, který s ním doběhl až do šestnáctky, kde byl faulován. Nařízenou penaltu zužitkoval Mikuláš Pustovojt a bylo vyrovnáno. Poté se na hostující bránu řítila doslova žluto-černá lavina. Sami před brankářem se ocitli Bořil, Malý či Braun, ale všichni si vylámali zuby na skvělém Freiovi. A když už si Braun brankáře dvakrát položil, tak v prvním případě netrefil bránu a ve druhém hosty zachránila tyč. V závěrečné desetiminutovce se pak Postřekov z drtivého náporu soupeře přeci jen vymanil a dovedl tak utkání až do penalt.

Nikolaev chytil dvě penalty, Bělá tak získala druhý bod

V penaltovém rozstřelu se už více dařilo Bělé. Velkou zásluhu na tom měl zkušený brankář Nikolaev, který chytil hostujícím hráčům hned dvě penalty. Bělá tak získala druhý bod a v tabulce zůstává na druhém místě. Postřekovští sice vedli o dva góly, ale vzhledem k tomu, kolik šancí souepře přežili pozměně stran, budou s bodem zřejmě spokojeni.



Ohlasy k zápasu


TJ Start Bělá nad Radbuzou
Aleš Zavadil (trenér): Museli jsme si zvykat na to, že nám scházejí zraněný Jarina a distancovaný Frank, který dostal čtyřzápasový trest. Museli jsme tedy trochu pozměnit sestavu a do útoku nasadili mladého Martina Černého. Vstup do zápasu nebyl špatný, měli jsme šance, ale po naší standardní situaci soupeři nabídli gól a poté, co náš padesátiletý brankář Nikolaev, který nastoupil místo Tomáše Jariny, jenž byl na dovolené, vyběhl na půlku, ale souboj s útočníkem prohrál. Dlouho nechytal a ten odhad pak není takový. Poté jsme soupeře nechali skórovat ještě jednou a říkali jsme si, že musíme dát do poločasu kontaktní gól, jinak to už bude složité. To se nám naštěstí po standardní situaci podařilo. O přestávce jsme si v kabině něco řekli, trochu přeházeli sestavu, když jsme Malého vytáhli na hrot a Ebenhöha naopak zasunuli pod něj. Tím jsme to trochu oživili, protože Malý se dokáže prosadit 1 na 1 a to se ukázalo jako důležitá věc. Po jeho průniku jsme totiž kopali pokutový kop, z něhož Pustovojtl vyrovnal. Od té doby začal festival našich neproměněných šancí, kdy jsme šli mnohokrát sami na gólmana, a proto to došlo až do penalt. Za ně bych pochválil brankáře Nikolaeva, který chytil dva pokusy soupeře.

TJ Sokol Postřekov
Aleš Wirt (trenér): Hráli jsme s týmem, který se bude pohybovat na špici, takže jsme tam neměli co ztratit. Tomu jsme podřídili taktiku s tím, že jsme chtěli jejich hru co nejvíce rozkouskovat, aby se nedostali do nějakého tlaku, a do útoku přecházet co nejrychleji. To se nám v prvním poločase dařilo, hráči 40 minut plnili, co měli. Po dvou rychlých protiútocích po ubráněných standardních situacích jsme po půlhodině vedli 2:0, což nikdo z nás nečekal. Bělá v té chvíli asi nevěděla, co na nás hrát, podobně jako minulý týden Mrákov. Pak ale přišla standardní situace, kdy jsme špatně pohlídali jejich kapitána Tomáška. Poločas se pak už dohrával na naší polovině a soupeř mohl i vyrovnat. Ve druhé půli jsme od nich očekávali nápor, takže taktika zůstávala stejná. Bohužel se nám to už nedařilo rozkouskovat a nějakých 30 minut jsme se pouze bránili. Byli jsme ostřelovaní, brankář Lukáš Frei některé stoprocentní šance vychytal a při několika situacích jsme měli i trochu štěstí. V závěru jsme prostřídali obránce, kteří toho měli už plné zuby, zejména Malý nám dělal velké problémy. Na začátku poločasu prošel z vlastní poloviny až do naší šestnáctky. Tam jsme to měli přerušit už na půlce, ale místo toho jsme ho faulovali až ve vápně a z penalty domácí vyrovnali… Po tom prostřídání jsme se z tlaku vymanili a hráli spíš už na jejich polovině. Měli jsme tam asi dvě standardní situace, dva rohové kopy, ale už z toho nedokázali nic vytěžit. Zápas tak došel do penalt a tentokrát se to štěstí přiklonilo na stranu soupeře.



Sestavy


TJ Start Bělá nad Radbuzou
N. Nikolaev [-] - M. Černý [-] (63. J. Černý [-] ) , V. Braun [-] , M. Pustovojt [-] (77. J. Bočan [-] ) , R. Ebenhöh [-] , V. Iščenko [-] , M. Tomášek [-] , L. Černý [-] , J. Malý [-] , M. Šinál [-] , M. Bořil [-]

TJ Sokol Postřekov
L. Frei [-] - D. Karlík [-] , F. Kreuz [-] , L. Klukan [-] , L. Svoboda [-] , M. Blacký [-] , V. Cibotaru [-] , J. Závodný [-] (83. A. Polák [-] ) , D. Vavřík [-] , L. Ledvina [-] (68. D. Steinberger [-] ) , V. Královec [-] (73. J. Steinberger [-] )

ŽK: 60. M. Černý , 80. M. Bořil - 30. J. Závodný , 83. L. Klukan .
Hráči zápasu: N. Nikolaev - V. Cibotaru , L. Frei .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: JIRSA Lukáš - KOMÍNEK Jiří, MIČAN Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Administrátor klubu, eSport - TJ Chodský Újezd | Plzeňský | Tachov

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích