4:0
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

02.09.2018 17:00

4.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Kaplice doma porazila Dolní Dvořiště


Branky


36

Kaplici čekal znovu nováček soutěže. Tentokrát to byl tým Dolního Dvořiště, které ještě v soutěži nebodovalo. Kaplice velmi rychle vedla 2:0, zápas si pohlídala a dovedla do vítězného konce. Dolní Dvořiště tak stále čeká na první body. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Jakub Lesňák zařídil bleskové vedení domácích o dvě branky

V minulém kole Spartakovci zvítězili na půdě nováčka v Horní Plané. Tentokráte přivítali okresního nováčka na vlastním hřišti. Do Kaplice zavítalo k derby zápasu Dolního Dvořiště. Do základní sestavy domácích se po jednozápasové odmlce vrátilo duo Gondek, Urazil. V hostující sestavě stojí za zmínku fakt, že ve třetím soutěžním utkání se mezi tři tyče postavil třetí brankář. Po Růžičkovi a Josefíkovi byl strážcem svatyně Jindřich Posel. Jako první zahrozili hned v první minutě hosté, ale po Hoškově přihrávce Krenauer branku minul. Nedlouho poté se skóre měnilo a vedení se ujal domácí favorit. Na levé straně hřiště zakombinoval Gondek s Františkem Markem, druhý jmenovaný poslal do šestnáctky přesný centr a Jakub Lesňák měl dostatek prostoru, aby hlavou zamířil přesně pod břevno – 1:0. V jedenácté minutě už měli Spartakovci dvoubrankový náskok. Daniel posla lehký centr za obranu, Jakub Lesňák byl u míče dříve než bránící protihráči, pronikl do vápna, obešel brankáře a pohodlně skóroval – 2:0. Kaplický útočník nedlouho poté mohl zkompletovat hattrick. Po Urazilově centru z levé strany se ve vápně Lesňák uvolnil, našel si prostor ke střele, ale míč vyslaný z jeho kopačky po zemi minul pravou tyč. S dvoubrankovým náskokem v zádech se Kapličtí nehrnuli do zbrklého útočení. Míč drželi častěji na svých kopačkách, ale větší gólové příležitosti v těchto chvílích zápasu neměli.  Ve 27 minutě to byli naopak hosté, kdo byl blízko gólu. Rohový kop z pravé strany zahrával Štifter, k hlavičce se dostal Patrik Hošek, ale gólovou radost mu zhatil výborným zákrokem brankář Schneider. Hostující útočník už už zvedal ruce nad hlavu na oslavu gólu. Po půlhodině hry pokoušel střeleckou štěstěnu z přímého kopu střílející Štifter, ale branka Spartaku mu byla malá. Na druhé straně hlavičkoval po Gondekově centru Urazil nad bránu Dolního Dvořiště. V 39 minutě zatáhl balón přes polovinu hřiště Kubík, dokázal se uvolnit, zpětnou přihrávkou našel za vápnem nabíhajícího Štiftera, ten se v dobré pozici do balónu řádně opřel, pálil však jen nad břevno kaplické svatyně. Zbývající minuty prvního poločasu se pak odehráli v režii Spartakovců. Po Pulcově rohovém kopu hlavičkoval kapitán Gondek, koníčkem míč klepnul o břevno. O chvíli později kaplický kapitán našel v gólové pozici osamoceného Františka Marka, ten však zívající bránu Dolního Dvořiště trestuhodně přestřelil. V samotném závěru prvního dějství pak po dalším centru Pulce hlavičkoval nad bránu Lesňák

Kaplice přidala další dvě branky a pohodlně zvítězila

O poločasové přestávce sáhlo trenérské duo hostů k dvojnásobnému střídání, když Lukáše Plosze a Jana Macanoviče nahradili na place Michael Tesař a Miloslav Marek. Důležitý moment zápasu přišel v 62 minutě. To se domácím podařilo přidat třetí gól, který definitivně zlomil odpor srdnatě bojujícího nováčka. Na hranici velkého vápna se ke střele dostal Gondek, jeho ránu Jindřich Posel vyrazil jen před sebe a Marek Urazil pohotově dorazil míč do sítě – 3:0. I v dalších minutách pak byli o poznání aktivnější a nebezpečnější domácí fotbalisté. Po Urazilově přihrávce střílel po zemi Martin Pulec, Jindřich Posel míč lapil. Za další tři minuty po pěkné kombinaci a finální přihrávce od Divokého byl sám před brankářem Martin Pulec, technický pokus zastavilo břevno. Hosté se do vážnějších situací ve druhém poločase nedostali. A když už přišel před bránu prudký přízemní centr, nikdo z nabíhajících na něj nedosáhl a k zakončení se tedy ani nedostal. V 79 minutě Pulec před vápnem přiťukl míč Urazilovi, ten z dobré pozice pálil jen do ochranné sítě nad brankou soupeře. Definitivní podobu výsledku dali Spartakovci minutu před koncem. Gondek před vápnem nabil pravačku Martinu Pulcovi, utaženou ránu Jindřich Posel pouze vyrazil před sebe, míče se zmocnil střídající Petr Janura, zachoval klidnou hlavu a bez problémů pečetil výhru Kaplice – 4:0. Před krásnou diváckou návštěvou kaplický favorit naplnil předzápasové prognózy. Z porovnání dvou okresních nováčků vyšli lépe Dolnodvořišští, kteří byli rozhodně houževnatějším soupeřem než před týdnem Hornoplánští.      



Ohlasy k zápasu



FK Dolní Dvořiště
Štefan Bršťák (trenér): Domácím gratuluji,byli favoriti zápasu a taky to potvrdili. I když jsme před zápasem pomysleli na nějakej bodík tak to bohužel nevyšlo. Kluky chválím,že to nevzdali a makali do konce. Kubík,Krenauer ale i Šrefl jezdili po zadku a hodně naběhali. My se teď musíme připravit na další pikantní derby s Loučovicema. A při oslavách v Dolním Dvořišti musí body zůstat doma.



Sestavy


TJ Spartak Kaplice
F. Schneider [-] - F. Marek [-] (75. J. Vaniš [-] ) , M. Urazil [-] (81. V. Aibl [-] ) , M. Pulec [-] , J. Lesňák [-] , R. Daniel [-] (81. P. Janura [-] ) , J. Divoký [-] , T. Kebl [-] , J. Gondek [-] , V. Čutka [-] , J. Štrbačka [-] (63. V. Kuchař [-] )

FK Dolní Dvořiště
J. Posel [-] - J. Macanovič [-] (46. M. Tesař [-] ) , T. Zeman [-] , K. Šrefl [-] (82. J. Posel [-] ) , D. Benda [-] (62. L. Doucha [-] ) , P. Hošek [-] (75. V. Kotlár [-] ) , J. Krenauer [-] , L. Plosz [-] (46. M. Marek [-] ) , J. Kubík [-] , O. Kouba [-] , Š. Štifter [-]

ŽK: 36. J. Štrbačka , 55. T. Kebl - 18. J. Kubík , 25. T. Zeman , 35. L. Plosz .
Hráči zápasu: J. Lesňák .
Počet diváků: 230. Rozhodčí: BROM Josef - ŠŤASTNÝ Petr, MAREK Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Funkcionář, Administrátor klubu, Vedení klubu, Předseda klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ Hraničář Borová Lada | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Funkcionář, Administrátor klubu, Trenér, Zpravodaj - FC Šumava Frymburk | Jihočeský | Český Krumlov

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra domácích

Kaplice minulé kolo ukázala, že se s ní musí počítat hodně vysoko. Vyhraje i tentokrát.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích