3:0
kont.
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

04.11.2018 13:30

11.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

INZULTACE: Po inzultaci sudího Kozáka se v Lubné nedohrálo!


25

Drama na rakovnickém okrese! Zápas Lubné se Senomaty měl být tahákem pro fotbalové příznivce, utkání ale bylo předčasně ukončeno. Důvod? Sudí Kozák dodatečně vyloučil senomatského Vávru, což vzbudilo vlnu nepochopení a dotaz kapitána Havla, proč byl vyloučen, skončil dle zápisu šlápnutím na nohu hlavního rozhodčího. Přinášíme pohledy obou stran!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Byla inzultace opravdu nutná?

Nejprve něco k samotnému zápasu. Senomaty byly od začátku zápasu mírně aktivnější, ale ve 3. minutě si vsítil ukázkový vlastní gól Havel - 1:0. Na druhé straně se o deset minut později obtočil Vávra kolem Brabce, ale senomatský útočník skončil na zemi a sudí Kozák nařídil pokutový kop. K tomu se postavil Kokšál a srovnal - 1:1. Další řádky, bohužel, nebudou už o fotbale jako takovém...

 

V zápise jsou červené karty uvedené takto:

 

25. minuta, Jakub Vávra: Červená karta během zápasu, Hrubé nesportovní chování, úder loktem do krku a dlaní do obličeje prsty.

26. minuta, Ondřej Havel: Červená karta během zápasu, Použití pohoršujících, urážlivých nebo ponižujících výroků nebo gest, přiběhl k HR a následovaly urážky slovy"ty zmr*e a ču*áku a vyhrožování po udělení čk šlápnul vší silou na nohu HR. následovalo ukončení utkání po inzultaci.

 

Nejprve nastal souboj o míč Vávra vs. Vopat. Prvně jmenovaný se snažil odebrat míč lubenskému hráči, ale zasáhl jej do obličeje. Vopat zůstal ležet na zemi, sudí Kozák posoudil situaci jako nedovolený zákrok a udělil Vávrovi žlutou kartu. Domácí se šli shromažďovat do vápna k rozehrání standardní situace. Poté ale následovala rada od pomezního Šváchy k hlavnímu rozhodčímu Kozákovi a ten změnil svůj verdikt na kartu červenou. To vzbudilo vlnu nepochopení. Reakcí Vávry byl nakopnutý míč směrem k rozhodčímu, kterého trefil. K němu hned běžel kapitán Havel a ptal se rozhodčího, proč byl jeho spoluhráč vyloučen. Co následovalo a jak na tento incident koukají samotní aktéři zápasu?

 

Jak viděl situaci domácí kapitán Leoš Klik (Lubná)?

 

"Jak fauloval senomatský Vávra Denise, to jsem viděl jen z dálky. Najednou Denis ležel a držel se za hlavu. Kluci, co byli na střídačce, (bylo to kousek od lavice) a na lavičkách kolem říkali, že ho úmyslně chytil za hlavu a trhnul s ním, aby ho porazil na zem, do oka ho prstem jasně trefil, to měl Denis červené ještě druhý den. Kozák dal napřed tu žlutou, protože fakt měl někoho dalšího ve výhledu. Denis se nezvedal, tak šel za lajnovým, který to měl od sebe 2 metry pro radu a dal Vávrovi červenou. Ten ho napálil míčem, je jasné, že nemířil, jen ho chtěl trefit, ale bylo to někam do lopatek asi ze dvou metrů. Pak si začal Kozák tu kartu zapisovat a najednou na něj nalítli další dva hráči a začali na něj řvát, proč Vávru vyhodil, že nic neudělal. To už jsme k němu šli taky, aby ho nenapadli, protože před nimi ustupoval. Pak přiběhl kapitán Havel a křičel na něj jako blázen, co je to za zm*da, proč dal kartu, to bylo slyšet 10 metrů daleko. Dostal kartu taky a ještě se na něj začal dobývat, to ho ale dva jejich hráči drželi, jinak by na něj asi skočil. Pak když se uklidnil, tak jak procházel kolem rozhodčího ke střídačce, tak mu šlápnul/kopnul (přesně nevím) zezadu na nohu při tom, co si psal tu druhou kartu. To snad ani nedopsal, protože ukončil po tom zákroku zápas a stál v předklonu a držel se za nohu. Ptal jsem se ho, jestli dojde nebo chce nějak pomoct, tak říkal, že dojde, ale že dostal šlapák jak blázen. Co se pak dělo v kabinách netuším, protože pořadatelé odvedli rozhodčí, pak odvedli senomatský hráče a my jsme šli dovnitř poslední. To už stál jeden pořadatel před dveřma rozhodčích a ty byly zamčené zevnitř. My jsme byli v kabině a čekal jsem, jestli si budou volat mě nebo vedoucího mužstva a najednou tam přijeli policajti. Pak se nás byl ptát jeden z nich v kabině, co se stalo na hřišti, tak jsem mu s trenérem řekl to, co jsem výše uvedl a on že mu to stačí. Odešel a čekali tam než všichni odjedou."

 

Jak daný moment viděl další lubenský hráč Adam Trejbal?

 

"Co jsem viděl, tak byl náš hráš Denis Vopat udeřen do oblasti obličeje v souboji o balon. Jestli to bylo loktem, dlaní nebo zápěstím, to nevím. Přislo mi to od Jakuba Vávry jako nešťastný a nechtěný zákrok. Nijak sem si toho nadále nevšímal a šel se připravit na zahrání volného přímého kopu. Když jsem se otočil zpět, viděl jsem, jak Vávra dostává červenou kartu a poté nakopl ležící balon směrem k sudímu a trefil ho někam do oblasti zadku, možná zad. Poté přibehl k sudímu druhý hostující hráč Ondřej Havel znepokojený situací. Co si řekli nevím, byl jsem od situace daleko a nijak se do ní nezapojoval. Viděl jsem mírnou strkanici tělem do sudího a následné ukončení zápasu hvizdem do píšťalky. Zda-li bylo nutné zápas ukončit, to nevím, neumím se vcítit do kůže sudího. V tu chvíli bylo pro mě důležité běžet se osprchovat a vyrazit na zápas pražských S a tudíž jsem situaci dále neviděl a ani nijak neřešil."

 

Ladislav Brabec, stoper Lubné, popsal moment takto:

 

"Prvotní faul Vávry na Vopata jsem neviděl, takže jsem si obrázek udělal až po zápase na základě vyjádření fanoušků a funkcionářů stojících nedaleko inkriminované situace. Jeho následné chování bych snad raději ponechal bez komentáře, protože kopání míčem do rozhodčích, výhružky smrtí a podobné výlevy na trávníky ani na okresní úrovni prostě nepatří. Pak se nemůžeme divit, že v nižších patrech soutěží FAČR chybí rozhodčí. Ohledně ČK pro Havla z mého pohledu těžko říct, viděl jsem pouze vulgární výlevy směrem k rozhodčímu, možná došlo i k lehčímu fyzickému kontaktu hráče a rozhodčího, nicméně byl jsem od situace daleko, takže nemůžu soudit. Opravdu mě mrzí, že zápas skončil tímto způsobem. Takové body nechceme a nepotřebujeme. Do té doby zápas probíhal v poklidu a hosté byli lepším týmem, proto nic z toho, co se odehrálo od 17. minuty dále, nedokážu dost dobře pochopit."

 

A jak vidí situaci z druhého tábora senomatský trenér Jiří Kučera?

 

"Rozhodně neobhajuji červené karty, ale nesouhlasím s předčasným ukončením. Faul Vávry jsem viděl zezadu, bylo to blíže lubenské střídačce. My jsme drželi míč, Vopat jej získal a Vávra se ve snaze o to, získat míč zpět, dostal před lubenského hráče rukou a ta vjela do jeho obličeje. Žádný náznak lokte tam nebyl, lubenský hráč upadl a Vávra se mu šel omlouvat. Pomezní sudí Švácha byl od celé situace asi metr, hlavní sudí Kozák metrů pět. Odpískaný byl přímý kop, Vávra viděl zaslouženě žlutou kartu a vše se soustřeďovalo na standardní situaci. Vopat ale stále ležel, poté ale něco říkal Švácha směrem ke Kozákovi a ten udělil Vávrovi červenou kartu. Ten se následně rozběhl a chtěl míč zakopnout. Trefil ale sudího Kozáka do nohou. Přiběhl kapitán Havel a zeptal se, za co byla udělena čerevná karta. Následně sám uviděl červenou. V zápise je uvedeno za šlápnutí, ale nikdo nic neviděl. Trešl šel Havla odtrhnout a sudí Kozák odcházel. Z ničeho nic se chytl za záda a ukončil zápas. Šel jsem za ním a říkal jsem mu, co vyvádí, že se to může v klidu dohrát, byť bychom byli v devíti, ale pořád by nás bylo dost. Nevidím důvod, proč by se zápas neměl dohrát. Sudí se v kabině zamkli, nikdo se tam nedobýval, možná jen někdo bouchl cestou kolem do dveří. Na místo přijela policie a sudí Kozák ani nevěděl, v kolikáté minutě se to stalo a kdy byl zápas ukončen. Říkal, že byl vyloučen napřed Havel a pak Vávra, přitom to bylo naopak. Z pěti metrů není schopný posoudit situaci a Švácha dokonce z metru jednoho, nic před tím nesignalizoval. Mohlo se v klidu hrát dál. Vše se stalo v 17. minutě, v zápise je uvedeno ve 25. a 26. minutě. To, že ho Vávra trefil, to ať si řeší disciplinární komise, proti červené za toto absolutně nic nenamítám. Ať je to jak chce, proti oběma kartám nic nenamítám, ale od Havla jsem nic neviděl, co je uvedeno v zápise. Aby z toho sudí Kozák udělal takové divadlo, to je něco. Proti tomuto jsme podali protest."

 

A jak zní samotný protest SK Senomaty, se kterým se doslovně ztotožňuje senomatský kapitán Ondřej Havel?

 

"K vyloučení hráče hostí Jakuba Vávry (ID 94021992) – dále jen „H17“:

 

V souboji o míč u postranní čáry cca 2 m od AR1 hráč H17 chtěl zastavit pronikajícího hráče domácích Denise Vopata (dále jen „D10“) a zasáhl ho přitom rukou do obličeje. Nedomníváme se, že to byl úmysl, ale pouze snaha předskočit hráče v souboji o míč. Úder loktem do krku dle zprávy R nebyl nikým z naší strany viděn. Každopádně ihned po souboji a obdržení ŽK od R se H17 šel ležícímu hráči D10 omluvit. Podotýkáme, že R byl od celé situace vzdálen cca nějakých 5 m, a tudíž i předpokládáme, že měl dobrý výhled a mohl celou situaci posoudit dostatečně kvalifikovaně. A nasvědčovalo tomu i jeho chování, kdy po udělení ŽK H17 nařídil přímý kop proti hostům a odešel směrem k vápnu hostí se věnovat k posouzení jeho zahrávání. AR1 dosud ani náznakem nedal R pokyn, že by mu chtěl celou situaci nějak upřesnit. K rozehrání výše zmíněné standardní situace již, ale nedošlo, protože D10 zůstal nadále ležet na zemi. A teprve až poté, pod nátlakem domácích fanoušků, šel R zpět k celé situaci a na AR1 se otočil se slovy: „Nevím co mám dělat, poraď mi.“ AR1 mu poradil udělit H17 rovnou ČK. Po vynesení verdiktu hráč H17, který se do té doby věnoval pouze D10 a pomáhal mu, v afektu a emocích nakopl balón směrem k R a prokazatelně ho trefil do nohou a ne do zad, jak R uvádí ve své zprávě. Navíc podotýkám, že po dopsání zápisu o utkání R tvrdil vedoucímu mužstva hostí p. Palkoskovi, hráči hostí Jaroslavu Kodešovi a za přítomnosti AR2 a Lubenských funkcionářů, že neví, kam ho balón přesně trefil, ale v zápisu si je již jistý zádami.

K vyloučení kapitána hostí Ondřeje Havla (ID 83030818) – dále jen „H4“:

 

Po udělení dodatečné ČK hráči H17 se šel kapitán hostí H4 zeptat R na důvod změny jeho verdiktu a udělení ČK hráči H17. Přiznává, že použil hanlivý výraz, ale ne uváděný R v zápisu o utkání, ale konkrétně: „Do prdele, za co si mu dal tu červenou kartu?“ Načež okamžitě bez jakéhokoliv vysvětlení obdržel od R také ČK a R okamžitě ukončil zápas a odcházel směrem od kabin, a to bez jakéhokoliv náznaku kontaktu či dokonce fyzického napadení ze strany H4. Navíc při odchodu do kabin ani nejevil R známky zranění. Domníváme se, že kdo zná hráče hostí H4 a jeho fyzický vzhled, dá nám za pravdu, že kdyby R šlápnul „vší silou,“ jak R popisuje, nezůstal by tento incident bez povšimnutí. Navíc H4 nemá kolíkové kopačky, ale klasické lisovky, takže je úplně možné, že kolíky ho šlápl někdo úplně jiný. Z této situace byli překvapeni jak hráči a funkcionáři domácích, tak i hráči a funkcionáři hostí a všichni zůstali stát bezradně na hřišti. Při odchodu do kabin nebyli sudí nijak atakováni ani z jedné ze zúčastněných stran. Naopak jsme se všichni hráči bavili na hřišti o tom, co se stalo a nikdo absolutně nechápal, proč nehrajeme dál.

 

Popisovaná situace s napadením a kopáním do dveří a voláním PČR je již absolutně absurdní a zřejmě se odehrála pouze v hlavně pana hlavního rozhodčího. Z naši strany nikdo sudího dále vulgárně neurážel, a protože u dveří stál pořadatel, tak se ani nemohl dobývat do kabiny rozhodčích. Pouze trenér hostí Jiří Kučera (ID 64060049) se ho přes otevřené dveře ptal, proč zápas ukončil, a že je dle PF povinen využít veškerých možností k dokončení zápasu. Tudíž toto nařčení sudím kategoricky odmítáme a nebojíme se říct, že R přímo lže. Ještě jednou podotýkám, že většina hráčů jak domácích, tak hostí stála venku a bavili se mezi sebou, že by zápas chtěli dohrát, a že je škoda, že R tímto verdiktem uškodil zajímavě se vyvíjejícímu se průběhu zápasu. Osobně jsem se dotazoval i AR2 jestli se opravdu cítil natolik v ohrožení, aby bylo nutné volat PCŘ, a bylo mi z jeho strany řečeno, že ne.

 

Závěr:

 

Podotýkáme, že výše popisované situace se nestaly v 25 nebo 26 minutě zápasu, jak uvádí R ve zprávě rozhodčího, ale nýbrž v 17 minutě, která svítila na světelné tabuli domácího mužstva. Z tohoto důvodu se odvážíme tvrdit, že R již při nástupu do utkání nebyl ve „vlastní kůži“ a nebyl tedy od začátku schopen adekvátně odřídit toto utkání o čemž musel sám vědět, a tudíž si měl sjednat za sebe náhradu. Netroufáme si ovšem tvrdit, jestli to bylo z psychického či fyzického hlediska R. Ovšem poznámka R směrovaná před začátkem zápasu na gólmana hostí Ondřeje Kučabu s tím, ať si pořádně osahá balón, protože ho bude ze své sítě lovit během zápasu mnohokrát, možná také něco napoví, i když doufáme, že byla v dané situaci myšlena jen ironicky. Každopádně kdo ví a o tom si již musí udělat obrázek každá sám.

 

Souhlasíme naopak s tím, že zápas do té doby probíhal korektně a také tímto nechceme omlouvat zkratovité jednání hráče hostí H17 s faulem na domácího hráče D10 i když se nedomníváme, že bylo úmyslné, a jeho následné nakopnutí a trefení balónem R do nohou. Ovšem podotýkáme, že tuto situaci vyhrotil svým nerozhodným výrokem sám R. Následné události jsou spíše psychického charakteru, kdy R neunesl tíhu situace a komise rozhodčích by měla zvážit, jestli R je opravdu způsobilý k vedení mistrovských utkání. Omlouváme se všem přítomným divákům, kteří dle našeho názoru do té doby mohli sledovat zajímavé, byť krátké utkání a byli o jeho následné pokračování ochuzeni.

 

Tímto nesouhlasíme s předčasným ukončením zápasu a už vůbec ne s inzultací R hráčem hostí H4 a následným přivoláním PČR, které bylo z našeho pohledu absolutně bezdůvodné."

 

Na závěr přikládáme vyjádření Jakuba Vávry, prvního vyloučeného senomatského hráče:

 

"Na to, že utkání trvalo pouhých 15 minut, tak je k tomu hodně co říct. Už jen při příchodu do kabiny před zápasem mi přišlo hodně zvláštní, že náš gólman Kučaba mi řekl, že hlavní sudí Kozák mu řekl, ať si pořádně ohmatá balón, že ho bude často vytahovat z brány. Tím bylo asi zřejmé, v jakém stavu byl hlavní rozhodčí. Když začalo utkání, tak nejvíce okopávaný Kokšál zřejmě nebyl středem pozornosti hlavního rozhodčího, který řekl, že to viděl, ale pískat to nebude. Poté následoval faul za půlící čarou, který jsem zavinil já a následně se ležícímu Vopatovi omluvil, když v tom přiběhl sudí a udělil mi žlutou kartu a v tom na něho začali řvát fanoušci Lubné, tak se odebral k pomeznímu a zeptal se, co má dělat a poté mi udělil červenou kartu. V tom klidnou chůzí přišel kapitán Havel a zeptal se, z jakeho důvodu červená, tak rozhodčí Kozák odpověděl: šlápl jsi mě, tak jdeš taky a udělil červenou kartu i Havlovi a tím zápas ukončil."

 

O celé situaci a dění kolem budeme nadále informovat!



Místo: Baník Lubná. Počet diváků: 70. Rozhodčí: Kozák Lubomír - ŠVÁCHA Josef, KALAJ René.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
8. 11. 2018 19:24
Hráč, Funkcionář, Vedení klubu, Předseda klubu, Administrátor klubu - TJ Čistá | Středočeský | Rakovník
Zajímavé, že obě strany ( Lubná i Senomaty ) to popisují trochu jinak. Jsem zvědavý na verdikt komise, taky jsme měli prohřešky.......

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Černý kůň soutěže bude pokračovat ve své úspěšné jízdě a doma v klidu udělá 3 body

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     31. 10. 2018 23:53

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     31. 10. 2018 23:15
Tomáš Pešek

Expert: Petr Čech
Tip experta: výhra domácích

Lubná dokázala vyhrát ve Hředlích, což je na nováčka hodně slušný počin. Doma si poradí i se Senomaty, nesmí se ale nechat unést a jít do zápasu zodpovědně.

Automatický komentář z expert tipu     31. 10. 2018 16:14

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     30. 10. 2018 10:11
Hráč, Administrátor klubu, Vedení klubu, Zpravodaj - SK Mšecké Žehrovice | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     30. 10. 2018 09:20

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     30. 10. 2018 07:03
Hráč, Administrátor klubu - TJ Baník Lubná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích