5:1
(3:0)
67. V. Žák
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

25.08.2018 17:00

1.kolo, Plzeňský | 1.B třída sk. C, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Bouzek s Noskem se zasloužili o porážku týmu Volduch


Branky


18. M. Bouzek , 24. M. Bouzek , 45. V. Nosek , 53. M. Bouzek , 82. V. Nosek - 67. V. Žák
15

Volduchy čekal v prvním kole výjezd do Města Touškov. Seveřané nepřistoupili na prosbu Volduch o výměnu pořadatelství, a tak se pouťová sobota ve Volduchách musela po dlouhých letech obejít bez dospělého fotbalu. Nicméně společně s hráči dorazila do Touškova početná skupina voldušských fanoušků, část jich dorazila dokonce až z Prahy!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí si vypracovali náskok

 Domácí měli od počátku mírnou územní převahu, drželi míč na kopačkách, ale do větší šance se nedostali. Jen v 8. minutě mířili střelou z trestného kopu do zdi, jež byla vystavena z hostujících hráčů v modrých dresech. V 11. minutě mohly zahrozit Volduchy. Na dlouhý pas Žáka si naběhl Jan Černý, který však byl u míče o setinu později než vyběhnuvší touškovský gólman Procházka. Ten dva metry mimo velké vápno na poslední chvíli urazil míč do bezpečí. O minutu později se dobře uvolnil Škarda, křížným centrem do vápna našel Jana Černého, ten však ani teď nebyl úspěšný. Zcela sám před touškovským brankářem tečoval balón centimetry vedle horního rohu domácí brány.  V 15. minutě podnikli Hřebenáři další brejk, na jehož konci střílel Žák levačkou těsně mimo. V 18. minutě udeřilo na druhé straně. Voldušští obránci si tak dlouho mezi sebou přihrávali míč, až o něj nakonec přišli a průšvih hasili za cenu faulu těsně před svým vápnem. Střelu z trestného kopu ještě smolně pro hosty tečovala zeď a Gvizd neměl šanci zasáhnout – 1:0!

 

Uběhlo dalších sedm minut a Touškov zahrával opět standardku. Na tu si naběhl domácí Bouzek, v souboji ve vápně přetlačil obránce hostů a efektním obloučkem ze vzduchu poslal míč pod břevno – 2:0!

 

O minutu později si voldušský brankář Gvizd, který zaskakoval za jedničku Fouse, připsal důležitý zákrok při střele z úhlu. Tu vytěsnil pohotovým zákrokem na roh. Ve 30. minutě se mohl krásně prosadit Bron. Naskočil si na centr Žáka a pohotovými nůžkami nebyl daleko od změny skóre. Ve 36. minutě se po trestném kopu ocitl v touškovském velkém čtverci volný Vladimír Žák, ránu z otočky však na poslední chvíli zablokoval domácí obránce. Když už se zdálo, že Volduchy odejdou do kabin s dvougólovým mankem, přišla další facka. Po úplně zbytečné chybě před vlastním vápnem se Volduchy připravily o míč, hráči Města Touškov okamžitě zakombinovali a na konci akce byl Nosek, jenž přidal třetí gól domácího Sokola – 3:0!

 

Bouzek dokonal hattrick

 Do druhé půle vstoupili velice aktivně hráči hostů. Volduchy od začátku zatlačily Touškov na jejich polovinu a přišly také šance. Ve 48. minutě bomba Jan Černého z dvanácti metrů o milimetry minula horní levý růžek touškovské brány. V 50. minutě postupoval na domácí bránu osamocený Žák, v obrovské šanci ale minul! O minutu později se pak v další příležitosti zjevil Jan Černý, jehož střelu z otočky ale gólman Procházka kryl. Zdálo se, že Volduchy šturmují za korekcí stavu, v 53. minutě ale přišel rozhodující okamžik a hřebík do voldušské rakve. Domácí se dostali do nebezpečných míst okolo velkého vápna Volduch, první střela byla sražena, až se k dorážce dostal pravděpodobně v ofsajdové pozici stojící Bouzek a zvýšil na hrozivých 4:0!

 

Dovršil tak tím svůj hattrick. Hosté protestovali, ale vše bylo marné. Po skvělém úvodu druhé půle přišla ledová sprcha. Sympatické na hostech ale bylo, že se nevzdali. Dál bojovali a ve druhé půli byli aktivnějším celkem. V 59. minutě si naskočil na centr Vladimír Žák, přeloboval i touškovského brankáře, jehož však na brankové čáře zastoupil jeden z obránců a zachránil Město Touškov před inkasovaným gólem. V 64. minutě se musel také činit i Gvizd na druhé straně. Skvělým skokem vytáhl trestný kop domácích na roh. V 67. minutě se konečně dočkali voldušští Hřebenáři. K trestnému kopu se postavil Vladimír Žák a levačkou mířenou přesně k tyči snížil na 4:1!

 

Volduchy dál bojovaly o snížení nepříznivého stavu a několikrát k tomu byly velmi blízko. Třeba v 71. minutě Pašek z malého vápna orazítkoval břevno domácí brány. O tři minuty později ve velké šanci pro změnu Žák trefil tyč! V 76. minutě kopaly Volduchy roh. Brankář Procházka vyškrábl padající list, jenž směřoval do šibenice, z pokračující akce se pak ocitl v další velké příležitosti Jan Černý. Na zadní tyči mu však nevyšel krok a na balón nedosáhl. A tak zahřmělo opět na druhé straně. Z ojedinělé akce se přesnou ranou k tyči prezentoval Nosek a zvýšil na krutých 5:1! To se psala 82. minuta. Ve zbytku zápasu se už jen dohrávalo.

 

AUTOR: JAN VILD



Ohlasy k zápasu



TJ Volduchy
Jan Vild: Domácí byli lepším týmem v prvním poločase, kdy potrestali hloupé chyby v řadách Volduch. Ve druhém poločase se hosté pokusili o zázrak, avšak pohořeli na špatné koncovce. Právě kvalita v zakončení a vyvarování se dětinských chyb v defenzivě, to rozhodlo o vítězství Města Touškov. Voldušským slouží ke cti, že bojovali za velmi nepříznivého vývoje až do samotného konce. A pokud podlehli na trávníku, v hledišti hosté určitě svého soupeře převálcovali. Voldušským fanouškům patří velký dík za atmosféru, kterou pro svůj tým připravili, i když jim nebylo dopřáno zafandit si o pouti na domácí půdě. V příštím kole přivítá Město Touškov rezervu Vejprnic a Volduchy béčko Slavoje Mýto.



Sestavy


TJ Sokol Město Touškov
M. Procházka [-] - P. Foltýn [-] (55. L. Hodek [-] ) , A. Mezera [-] , J. Lenk [-] , R. Voith [-] - O. Karbusický [-] , T. Fleissig [-] , I. Momotov [-] (79. M. Šůla [-] ) , P. Čechura [-] - V. Nosek [-] (81. J. Anděl [-] ) , M. Bouzek [-] (89. J. Papež [-] ) -

TJ Volduchy
E. Gvizd [-] - J. Černý [-] , V. Žák [-] , F. Škarda [-] , J. Straka [-] , J. Bron [-] , R. Pernica [-] (83. L. Straka [-] ) , J. Přibík [-] (65. M. Zlatohlávek [-] ) , M. Pašek [-] , J. Nedorost [-] , V. Černý [-]

ŽK: 35. O. Karbusický - 5. J. Bron , 26. M. Pašek , 64. J. Nedorost , 88. J. Černý .
Počet diváků: 53. Rozhodčí: Sirový Václav - VOCELKA Milan, OLIVERIUS Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Funkcionář, Administrátor klubu, Trenér, Vedení klubu, Fotograf - TJ Sokol Kozolupy | Plzeňský | Plzeň - Sever

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích