Josef Nosek: Jak nás znám a co pamatuji oslavy při minulém postupu, tak vrchol ještě přijde několikrát

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 25. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal obránce SK Slovan Plzeň 1910, Josef Nosek. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě hráč kola! Po menší pauze opět ovládl hlasování Slovan. Napadá tě, proč spoluhráči dali přednost tobě před A. Žákem, který byl rovněž v sestavě kola?
Zřejmě pro můj pozápasový výkon při přípravě pivního osvěžení pro každého spoluhráče rovnou do šatny. Nicméně gratuluji Adamovi k druhému místu.
V posledním zápase jste otočili zápas se Zručí a vyhráli 4-2, čímž jste si zajistili postup do I. A třídy. Jak se na utkání díváš zpětně?
No asi jako na náš klasický výkon, kdy to vypadá, že nedokážeme trefit ani vrata od stodoly (pozdrav pro našeho kapitána Patrika, který mi hned v první minutě nedopřál asistenci a trestuhodně minul), dostaneme facku v podobě obdrženého gólu (nyní pro jistotu dvou), a pak nám nezbývá nic jiného, než zabrat ještě o něco víc.
Co pozápasová oslava? Bylo to velké, nebo vrchol teprve přijde na dokopné?
No velké to bylo pro pár z nás, ale jak nás znám a co pamatuji oslavy při minulém postupu, tak vrchol ještě přijde několikrát.
Spoluhráč L. Mareška si do tebe v minulém rozhovoru trochu rýpl a prozradil nám, že jeho příchod na hřiště většinou všechny nakopne a povzbudí, ale u tebe to prý tak není. Souhlasíš s jeho tvrzením nebo přehání?
Souhlasím, mám to štěstí s Lukášem hrát už asi 11 let a mnohokrát jsme se potkali i ve stoperské dvojici, takže ať se snaží praktikovat pozitivní či negativní motivaci, mě to nechává chladným a hraju pořád stejnou tužku. (směje se)
Kapitán P. Matula tě po utkání se Zručí dost chválil a označil tvůj výkon za famózní. Ty sám se pomalu vracíš do zápasového procesu po vynucené pauze, prozradil bys čtenářům, jaké zranění tě trápilo?
V zápase v Příkosicích mi praskla hlava od holenní kosti a trochu jsem si zničil vaz v levém koleni, takže na pár týdnů jsem nemohl být nápomocen, ale Filip Šmůla se levého beka zhostil na výbornou a symbolicky mi místo na hřišti zpět přenechal, když se zranil sám.
Na chvíli zpět do minulosti. Vzpomeneš si ještě na své fotbalové začátky?
Začínal jsem na základní škole a když jsem dorazil na první trénink, dostal jsem jasný úkol na zkoušku „STOP balón“. Bohužel v mém věku jsem nechápal toto spojení, a tak jsem balón jen nakopl, no přímo trenérovi Študlarovi do obličeje. Při odchodu do šatny, kdy si držel zakrvácený nos, jen prohodil: „Bereme tě“.
Nastupuješ jako obránce, takže se nabízí otázka, jestli je v soutěži nějaký konkrétní útočník nebo tým, proti kterému se ti vždy obtížně hraje?
To bych asi neřekl, spíš je pro mě nepříjemnější bránit spoluhráče na tréninku. Hra tělem Marka Korandy nebo zrychlení Michala Rába mě vždy naprosto rozhodí.
Spoluhráč M. Cigler nám v rozhovoru prozradil, že společně trénujete dorost. Jak si spolupráci s ním užíváš? Popřípadě máš nějaké další plány do budoucna ohledně trénování?
Tak s Mirkem si užívám už přes 20 let naprosto cokoli, takže vše v naprostém pořádku. No a s trénováním teď v létě snad na nějakou dobu skončím a třeba se k tomu vrátím s vlastním potomkem. To, co jsem chtěl, jsem dokázal. Kluky jako svého bráchu (Ondra Nosek) a Davida Daniela jsem bez větších psychických újem dovedl do mužů, což určitě považuji za úspěch.
V posledním zápase sezóny se představíte na horké půdě Mladotic, které vám určitě budou chtít vrátit porážku z podzimu. Co od utkání očekáváš?
Hru na dvě branky, spoustu gólů a hlavně dobrý sportovní výkon!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.